Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 Games



Nieuws
28-03-24: Twee nieuwe spellen bij Henmar Games
26-03-24: Frédéric Moyersoen komt met nieuw project: Bite the Bullet
25-03-24: Cascadero bij White Goblin Games
23-03-24: Crowdfunding voor 'Travelers: Tokyo'
21-03-24: Magiërs strijden in Drakenherders (en nog 2 meer)
19-03-24: Quined Master Print 28: Stupor Mundi
18-03-24: Jonge ondernemers lanceren spel
15-03-24: Zuiderspel dit weekend
09-03-24: Memento Woordfestival 2024: Spelen
03-03-24: Winnaars spellenprijs L'As d'Or 2024
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
28-03-24: Twee nieuwe spellen bij Henmar Games
25-03-24: Cascadero bij White Goblin Games
23-03-24: Crowdfunding voor 'Travelers: Tokyo'
15-03-24: Zuiderspel dit weekend
03-03-24: Winnaars spellenprijs L'As d'Or 2024
27-02-24: Het Onbewuste en meer bij Keep Exploring Games
16-02-24: Zien we elkaar op Spellenfest Brugge: win gratis kaarten
14-02-24: Friet of patat?
02-02-24: Pokémon x Van Gogh
02-02-24: Forest Shuffle uitbreiding op komst!
Volgende >>

<< Vijf jaar Bordspelmania, hoe het ooit is begonnen…. (deel 6) >>

Afbeelding

Vijf jaar Bordspelmania, hoe het ooit is begonnen…. (deel 6)

Door omstandigheden heeft het wat langer geduurd maar hieronder dan deel 6. :)

Afscheid P.T.
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. In het vierde jaar van ons bestaan kwam er een beetje de klad in het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit voor onze site. P.T. had door een combinatie van een andere baan en een wat afnemende interesse in de bordspellenwereld afscheid genomen van ons team en het viel ons moeilijk om daar een goede vervanger voor te vinden.

Nieuwe technisch beheerder
In november 2013 vonden we uiteindelijk Misth bereid om technisch beheerder te worden van ons forum en daar waren we natuurlijk heel blij mee. De eerste klus waar hij veel tijd in stopte was iets waar waarschijnlijk niemand wat van merkte maar wat wel heel belangrijk was. Namelijk dat ons forum met alle bijgeprogrammeerde onderdelen onder de nieuwe forumsoftware (PHP 5.4) zou blijven draaien. Deze update vond op 27 december 2013 plaats en ging gelukkig helemaal goed. In wezen dus vrij ondankbaar werk, maar ook dat moet gebeuren!

De eerste helft van 2014 kan ik op technisch gebied kort samenvatten. Misth was vooral bezig met allerlei kleine of iets grotere bugs (programmeerfouten) op te lossen. Er werden geen grote functionaliteiten gebouwd.

Uitgeversrally
In het najaar van 2013 organiseerden we verder voor het eerst onze Uitgeversrally op het Spellenspektakel. In 2012 hadden we een quiz georganiseerd waarbij de deelnemers onderdelen van spellen op moesten zoeken. Maar dit waren allerlei soorten spellen door elkaar heen, variërend van jong tot oud spellen en van (over)bekend tot onbekend. Dit werd door het gros van de bezoekers van het Spellenspektakel als wat te moeilijk ervaren. Het was zo meer een quiz voor de veelspeler en die zijn op deze beurs toch in de minderheid. Verder wilden we met onze quiz graag meer een brug zijn tussen de uitgevers en de bezoekers. Een deel van de spellen uit de quiz waren namelijk ook niet te spelen op de beurs.

Piet kwam toen met een eenvoudig maar briljant idee. Laten we de uitgevers benaderen en hen vragen om een paar spellen te doneren. Als tegenprestatie maken we dan een A4 met daarin een detailafbeelding van een spel dat in de stand van de uitgever te spelen is. De bezoekers kunnen dan gaan zoeken naar dit A4 en weten dan in elk geval dat dit spel in die stand te vinden moet zijn. Oftewel we slaan hiermee twee vliegen in één klap. We genereren aandacht voor de (vaak nieuwe) spellen die de uitgever graag in het zonnetje wil zetten en de quiz wordt een stuk eenvoudiger en is nu door alle bezoekers te maken.

Dit vonden we allemaal direct een geweldig idee en bleek ook bij de uitgevers enorm goed aan te slaan. Van klein tot groot, bijna allemaal wilden ze meedoen! En in de praktijk bleek het ook nog eens geweldig te werken. We deelden in twee dagen tijd 900 formulieren uit en kregen er bijna 350 ingevuld terug. Verder was er door de medewerking van de uitgevers een mooie prijzenpot met prachtige spellen! Dit was dus het begin van een nieuwe traditie! :thumbup:

Zomerspel
Wij als moderatorenteam waren dit jaar voor het eerst aanwezig op Zomerspel, een nieuw spellenevenement in Gent in juni 2014. Nadrukkelijk geen gewone spellenbeurs zoals de organisatoren met recht aangaven. We deelden daar flyers uit en maakten daar foto’s, die we plaatsten op onze Facebookpagina. Ook werkten Piet en ik mee aan een Showcase waarbij we geïnterviewd werden door de organisatie over Bordspelmania waarbij het publiek in de zaal ook vragen mocht stellen. Leuk om te doen!

Het vierde jaar sloten we opnieuw af met prachtige cijfers qua bezoekersaantallen. Ondanks het feit dat we op functioneel gebied eigenlijk geen grote uitbreidingen hadden gedaan bleven we toch goed groeien. We kregen er weer meer dan 800 nieuwe leden bij en het aantal unieke bezoekers steeg door naar 22.500 per maand.

Morgen meer over het vijfde en meest recente jaar van ons bestaan!
 

Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Reacties
Geplaatst: wo 26 aug 2015, 18:40 
Avatar gebruiker
Waarom plaats je deze berichten eigenlijk in de nieuwsrubriek?

Ik vind deze terugblikken leuk om te lezen, maar de verbinding met 'Interessante nieuwtjes en spannende geruchten uit de spellenwereld. Spellen die binnenkort gaan verschijnen' ontgaat mij volkomen.


Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geplaatst: wo 26 aug 2015, 20:00 
Avatar gebruiker
Erwin schreef:
Waarom plaats je deze berichten eigenlijk in de nieuwsrubriek?

Ik vind deze terugblikken leuk om te lezen, maar de verbinding met 'Interessante nieuwtjes en spannende geruchten uit de spellenwereld. Spellen die binnenkort gaan verschijnen' ontgaat mij volkomen.

Ha, die opmerking had ik wel een keer verwacht. Prima vraag overigens. Eigenlijk is de reden heel simpel. De berichten die in deze rubriek worden geplaatst worden automatisch doorgezet naar onze Facebookpagina.

We hebben dat overigens wel een paar keer vaker gedaan in het verleden alleen verplaatsen we het artikel meestal na een tijdje naar de juiste rubriek dus is het wellicht niet opgevallen.

Dus je zou kunnen zeggen, het gemak dient de mens in deze. ;)


Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geplaatst: do 27 aug 2015, 00:15 
Avatar gebruiker
Erwin schreef:
Waarom plaats je deze berichten eigenlijk in de nieuwsrubriek?

Zoek het niet te ver: we plaatsen onszelf graag in de kijker! :wink:


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®