Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Warlock
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: Quined Games
Link uitgever: http://www.quined.nl
Auteur: Fabrice Vandenbogaerde
Illustrator: Jan Kartasan
7.1

  Geluk 3 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 3 - 5  
9 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Elke speler kruipt in de huid van één van de verdoemde wezens. Hij bezit een kasteel in Norkobia, een magisch land hier ver vandaan. De opdracht is simpel: bouw een rijk in opdracht van Lord Maldorf. Wie wapent zich het best tegen de duistere krachten en wie weet de hulp van de andere wezens het best te benutten? Door het spelen en strategisch inzetten van kaarten probeert iedere speler zijn rijk te ontwikkelen. Wie dit het beste doet, wint het spel. Warlock spelregels

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spelinzicht
Recensie: Bordspeler
Samenvatting: Spellenclub13

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Quined: Warlock

Piet

32

3404

zo 27 apr 2014, 20:30

Piet

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Q&A met Fabrice Vandenbogaerde, auteur van Warlock

Piet

38

3275

wo 27 nov 2013, 00:03

Piet

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Warlock

Bastiaan_Nox

0

626

zo 26 okt 2014, 19:39

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Warlock - Reacties (9)
Geplaatst: di 29 okt 2013, 23:46 
Avatar gebruiker
Als groot fan van 'Race for the Galaxy' is ook dit spel er één die in mijn straatje past. Warlock combineert een kaartspel waar de kaarten op verschillende manieren te gebruiken zijn (4 manieren namelijk) met een meerderheden element en flink wat interactie. Het artwork is hier en daar wel wat onoverzichtelijk (vooral bij de Goblin kaarten), maar ik neem aan dat dit over verschillende speelrondes wel verdwijnt. Deze onoverzichtelijkheid zorgt er ook voor dat dit spel niet erg gemakkelijk aan te leren is. Dit neemt echter niet weg dat onder dit alles gewoon een goed spel zit en dus een dikke 8 verdient.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 30 okt 2013, 20:09 
Avatar gebruiker
Origineel maar vrij complex spel met vrij veel "kleine" regeltjes. Daardoor heeft het spel een behoorlijke leercurve en dat weerhoudt mij van een hogere score.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 30 okt 2013, 20:44 
1x gespeeld, kan wellicht nog een 7 worden na vaker spelen.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 01 nov 2013, 15:11 
Warlock
Warlock is een spel waar de kaarten op je hand op vier verschillende manieren kan inzetten. Zo kan een kaart goud leveren, het kan grondstoffen geven, het heeft een speciaal effect als je de kaart aflegt of je kan het als een stad bouwen in je rijk mits je de daarvoor benodigde grondstoffen aflegt. Heb je drie rondes voltooid, dan volgt er een veiling waarbij je ook je rijk kan uitbreiden.
Het spel bevat de nodige interactie omdat steden vernietigd kunnen worden of je door ruil ineens een andere stad in je rijk ziet.
Warlock is niet eenvoudig in de regels maar als je die barrière eenmaal hebt genomen heb je een mooi en gevarieerd kaartspel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 07 nov 2013, 14:16 
Avatar gebruiker
Na eerst enkel de regels gelezen te hebben, werd ik niet echt gegrepen door de Warlock, zoals wel de bedoeling zou zijn, getuige het verhaal er achter.
Nadat ik het spel voor de eerste keer gespeeld heb (prototype uitvoering), werd dit enthousiasme wel aangewakkerd.
De verschillende mechanismen en regels komen in eerste instantie nog al overweldigend over, maar het geheel grijpt toch lekker in elkaar.

Toen ik echter de originele versie op Spiel zag, werd mijn enthousiasme weer enigszins getemperd. Ik vond het (te) donker en onoverzichtelijk.
Nu ik de kaarten echter vaker in mijn handen heb gehad, begint er zich langzaam iets aan schoonheid en details aan mij te openbaren, die op het eerste oog leken te ontbreken.

Dus zowel speltechnisch als grafisch heeft dit spel voor mij een aardige leercurve, en dat is een goed teken.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 11 maart 2014, 13:45 
Avatar gebruiker
Keuzes, planning, handmanagement en interactie, het zit er allemaal in en vormt bij elkaar een prima spel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: za 17 mei 2014, 02:19 
Avatar gebruiker
De eerste keer gespeeld op Spel in Broechem/Ranst, mét uitleg van de auteur zelf. Om één of andere reden kwam het spel voor mij niet 100% tot zijn recht, de verschillende functies en eigenschappen van de karakters en de kaarten had(den) ik(we) niet onder de knie en het moest zeker eens opnieuw gespeeld worden om echt te weten wat het was.
Vanavond speelden we het spel opnieuw en iedereen was echt lovend over het spel. We namen gezamenlijk de spelregels goed door en bespraken eigenschappen en vaardigheden van de verschillende karakters en alle fasen in het spel.
Er schuilen namelijk heel wat mogelijkheden in de combinaties die je op tafel kunt leggen. Je kunt ook proberen om op verschillende manieren je doel te bereiken, maar kiezen voor verscheidene strategieën staat volgens mij gelijk met zeker verliezen (althans niet winnen). Je moet je richten op één, hoogstens twee en dan maak je wel kans. Met vier spelers komt het spel heel goed tot zijn recht. Spel dat het vraagt om meer gespeeld te worden.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 09 apr 2019, 22:38 
Avatar gebruiker
Heel degelijk spel (ondanks het minder geslaagde uitzicht).
Alle goede dingen van handmanagement zitten er in.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: zo 13 aug 2023, 13:09 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®