Zoek je informatie over spellenbeurzen en -evenementen?
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BanierZoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. Blijkbaar werkt Lookout aan een nieuwe editie van hun verneukte versie van 1830: https://t.co/Yr2J9YWMdr pic.twitter.com/IoV7HxIxmp — Erwin Broens (@Bordspeler) January 15, 2017 Friedemann Friese’s Fabelfruit duikt dit jaar op bij de Goblins. Frappant. pic.twitter.com/cIRhp6Ep3C […] Lees verder..
De Duitse uitgever Abacus komt dit voorjaar met Michael Schacht’s kaartspel Das Vermächtnis Des Maharaja. Aan het begin van het spel schud je 36 antiekkaarten (zes soorten in zes kleuren) en leg je er vier open op tafel. Er ligt verder een open voorraad collectiekaarten op tafel. Ten slotte ligt daar een rij handelskaarten in […] Lees verder..
De Duitse uitgever Abacus komt dit voorjaar met Michael Schacht’s Blindes Huhn Extrem, een doorontwikkelde heruitgave van het kaartspel dat in 1997 als Blindes Huhn bij Berliner Spielkarten Verlag verscheen. Het oorspronkelijke spelontwerp won in 1997 het gezaghebbende Hippodice Spieleautoren-Wettbewerb. Aan het begin van het spel worden genummerde speelkaarten (0-49) over de spelers verdeeld. Op […] Lees verder..
De jeugddienst van de Vlaamse gemeente Waregem organiseert voor de zesde keer de spellenbeurs Spellewaarde. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 18 februari van 14.00 tot 20.00 uur, in het Sportkafee Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46 te Waregem. De bar met bordspellen blijft open tot 24.00 uur. De entree is gratis. Je kunt in het […] Lees verder..
White Goblin Games komt volgende week met Reiner Knizia’s Keltis Fun & Go, een variant op het bordspel Keltis. Het spelmateriaal bestaat uit een scorebordje en 55 steenfiches in vijf verschillende kleuren (waarde 0-10). Aan het begin worden de fiches geschud en gedekt op tafel gelegd. De actieve speler draait een fiche om en beslist […] Lees verder..
De Duitse spelauteur Reiner Knizia was in de jaren rond de eeuwwisseling hofleverancier van hoogwaardige lekkernijen voor veelspelers. Zijn meeste topspellen werden in die tijd door 999 Games naar Nederland gehaald. Ondanks de hoogwaardige output duurde het jaren voordat Knizia de belangrijkste spellenprijs in de wacht wist te slepen. Dit lukte hem pas in 2008 […] Lees verder..
De nieuwe Nederlandse uitgever Pumpkin Games zal dit jaar zijn eerste spellen op de markt brengen. Een van de nieuwe titels is het kaartspel Tricky Dungeon van Arjan van Houwelingen. Dit slagenspel heeft bekende elementen, aangevuld met leuke extraatjes. De spelers kiezen om beurten een held. Iedere held heeft zijn eigen effect op de regels […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. Spielworxx ’teased’ een concept van de coverafbeelding van de 2017 release Gentes. pic.twitter.com/5OFAfs40A6 — Erwin Broens (@Bordspeler) January 7, 2017 Vughtse vrienden na wereldrecord ganzenborden: eens maar nooit weer: https://t.co/SQvWSoRKQj — Erwin Broens (@Bordspeler) […] Lees verder..
Op zondag 15 januari organiseert de Spelgroep Gouda van 12:00 tot 18:00 uur een nieuwe Goudse Spellendag, in samenwerking met Simtasia en Magic & Wonders. Deze spellendag vindt plaats in Gebouw Concordia, Westhaven 27 te Gouda. De toegang is gratis. Op het programma staan onder meer de volgende activiteiten: 999 Games demonstreert Keer op Keer, […] Lees verder..
Het Oostenrijkse spellenblad WIN viert deze week een indrukwekkend jubileum. Veertig jaar na de start in 1977 is het vijfhonderdste nummer nu als gratis download verkrijgbaar. Op 40 pagina’s vind je onder meer uitgebreide recensies van Terraforming Mars, Das Orakel von Delphi (binnenkort ook bij 999 Games), Viticulture Essential Edition, Race to the North Pole […] Lees verder..
In de loop van het eerste kwartaal verschijnt Halli Galli Party, een nieuwe versie van het spel met de bel. Amigo heeft de Duitse editie al uitgebracht, 999 Games volgt wat later met de Nederlandse. Iedere speler heeft een gedekt stapeltje kaarten met muzikale vruchten. In het midden ligt de bekende hotelbel. De spelers draaien […] Lees verder..
White Goblin Games breidt de Qwixx-dobbelfamilie volgende week uit met een nieuwe titel, het tweepersoonsspel Qwixx het Duel. Beide spelers spelen op hetzelfde scorebord, waarop de bekende vier rijen in vier kleuren zijn afgebeeld. De spelers markeren de gegooide getallen met hun eigen fiches. De actieve speler gooit zes dobbelstenen, twee witte en vier gekleurde. […] Lees verder..
Amigo viert de twintigste verjaardag van Uwe Rosenberg’s kaartspel Bohnanza dit voorjaar met een speciale jubileumeditie. Deze editie valt op door de nieuwe illustraties, waarop het getal 20 prominent aanwezig is, en de introductie van een nieuwe bonensoort. Je kunt deze springboon gebruiken wanneer je de tuinboon verwijdert. Wanneer je springbonen oogst, trek je kaarten […] Lees verder..
Een eerdere versie van dit artikel verscheen medio 2016 in het tijdschrift Spel!. In 2016 vierde Ducosim zijn veertigste verjaardag, een jubileum om trots op te zijn. Voor mij een reden om op verzoek van het tijdschrift Spel! terug te kijken naar mijn eerste jaren bij de vereniging. Een terugblik van veertig jaar ga ik […] Lees verder..
Zondag lekte het nieuws al voortijdig uit, vandaag volgde het officiële persbericht. Asmodee en het Heidelberger Spieleverlag hebben bekendgemaakt dat de bedrijven gaan fuseren. Het Heidelberger Spieleverlag zal vanuit zijn huidige vestiging in Walldürn als Studio Heidelberger onder het bekende logo met de beer spellen ontwikkelen en de Duitstalige edities van Fantasy Flight Games spellen […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO