Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Voormalig minister van Financiën Karl-Heinz Grasser verliest rechtszaak over bordspel ‘KHG – Korrupte Haben Geld’: https://t.co/ST1VgGMtim — Erwin Broens (@Bordspeler) June 19, 2016 De najaarsreleases van Kosmos op een rij (incl. een uitbreiding van […] Lees verder..
Enigma Distribution Benelux (de nieuwe naam van Bergsala Enigma) heeft onlangs een Nederlandstalig kennisspel van de Franse uitgever Captain Macaque op de markt gebracht. Bij Cortex Challenge ga je de strijd met je medespelers aan in acht uitdagende tests, die een beroep doen op alle capaciteiten van de hersenen, zoals voelopdrachten, gelijkenis zoeken, logica, doolhoven, […] Lees verder..
Komend najaar verschijnt een nieuw spel in Alan Moon’s populaire Ticket to Ride serie, Ticket to Ride: Rails & Sails. Het enorme speelbord is dubbelzijdig. Op de ene zijde vind je een wereldkaart, op de andere zijde de grote meren van Noord-Amerika. Uiteraard vraagt al die nattigheid om meer dan reizen per trein, in dit […] Lees verder..
Stone Age Junior is vanmorgen in Hamburg gekroond tot het Kinderspiel des Jahres 2016. Dit bordspel is ontworpen door de Duitse spelauteur Marco Teubner. Het spel wordt in Duitsland uitgegeven door Hans im Glück. De Nederlandse editie wordt uitgegeven door 999 Games. Dit spel moet hier door het leven onder de wanstaltige naam ‘Huttenbouw & […] Lees verder..
Patrick Zuidhof, tot dit voorjaar een van de partners van Playthisone, is onlangs de nieuwe uitgeverij Pumpkin Games begonnen. Helemaal nieuw is de naam overigens niet, in de vroege jaren negentig zette Patrick onder deze naam zijn eerste stappen als spelauteur. Anno 2016 is Pumpkin Games een Nederlandse uitgeverij, die creatieve spelontwerpen combineert met een […] Lees verder..
Na een reeks vertragingen geeft 999 Games afgelopen week eindelijk het coöperatieve tweepersoonsspel De Legenden van Andor – Chada & Thorn uitgeleverd. Dit nieuwe spel in de Andor saga is niet ontworpen door Michael Menzel, maar door Gerhard Hecht. Ik ken laatstgenoemde van zijn uitmuntende deck building spel Kashgar. Het doet me deugd dat de […] Lees verder..
De winnaars van de Origins Awards zijn vannacht bekendgemaakt tijdens de Origins Game Fair in Columbus, Ohio. Deze in de jaren ’70 gestarte Amerikaanse spellenprijs verdeelt zijn winnaars al eeuwen in allerlei categorieën. Sinds dit jaar kiest men ook een overkoepelend Game of the Year. Dit eerste Spel van het Jaar is Codenames van Vlaada […] Lees verder..
White Goblin Games heeft de afgelopen jaren meerdere bordspellen met een Egyptisch thema uitgebracht, waarvan de meeste bij mij niet in de smaak zijn gevallen. Komend najaar volgt een Egyptisch spel dat ik wel met veel plezier op tafel leg. Dit is het bordspel Imhotep, dat onlangs in Duitsland een Spiel des Jahres nominatie in […] Lees verder..
999 Games komt in de tweede helft van juni met de Nederlandse edities van twee beestachtige spellen van de Duitse uitgever Eggertspiele: De Ark is vol en Camel Up Cards. Eerstgenoemde is al getest door mijn goede vriend Bob, ik geef hem graag het woord. In De Ark is vol proberen de spelen zoveel mogelijk […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Een verslag van de UK Games Expo 2016: https://t.co/5a9rHilwUd — Erwin Broens (@Bordspeler) June 11, 2016 Perfect Crime, een coöperatieve bankroof. Nu op Kickstarter: https://t.co/wuMAZgDZFn — Erwin Broens (@Bordspeler) June 10, 2016 World Championship […] Lees verder..
Dinsdag 14 juni lanceert de Nederlandse spelontwerper Jan Willem van Dijk via zijn uitgeverij Gaudete Games een Kickstartercampagne voor zijn eerste bordspel Clash d’Ardèche. In dit spel bouw jij vanuit het niets een eigen camping op in de Franse Ardèche. Je moet jouw middelen slim investeren in de beste faciliteiten, effectieve mediakanalen en het ‘smeren’ […] Lees verder..
999 Games heeft het bekroonde worker placement spel Agricola in tweeën gehakt. Deze week verscheen de nieuwe ‘expert-editie’, later dit jaar volgt een ‘familie-editie’ (en droomt de uitgever stiekem ook nog van een moddervette boerderij met meer dan 1.000 kaarten). Volgens 999 Games bevat deze versie van Agricola een mix van de beste kaarten uit […] Lees verder..
White Goblin Games meldt dat vanaf volgende week een nieuwe versie van het legspel Völuspá wordt uitgeleverd. Het spel is nu verpakt in een grotere doos. Deze editie bevat de uitbreiding De Edda Saga, de promoset Drakkar/Longship, een grote zwarte zak voor de tegels en een vernieuwd scorebord. Völuspá is geschikt voor 2-5 spelers vanaf […] Lees verder..
Gesjaakt is een vlot en toegankelijk biedspel voor drie tot vijf spelers. Het spelmateriaal bestaat uit 33 speelkaarten (met een waarde van 3-35) en 55 plastic fiches. De stapel speelkaarten wordt geschud, waarna negen kaarten ongezien worden verwijderd. De resterende kaarten worden als gedekte stapel op tafel gelegd. Aan het begin van het spel ontvangt […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. De winnaar van het NK Catan 2016: https://t.co/m2dvCBgbir — Erwin Broens (@Bordspeler) June 5, 2016 De spelregels van de Rococo/Rokoko uitbreiding: https://t.co/YqVTtAI6Kn — Erwin Broens (@Bordspeler) June 5, 2016 Veel ludieke creativiteit in één […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO