Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Brettspielbox’s reportage over Herne zit vol prototypes van toekomstige Duitse lekkernijen: https://t.co/L1bhbqG9Wf — Erwin Broens (@Bordspeler) May 22, 2016 Een kijkje in de keuken van een Chinese spellenfabriek: https://t.co/35ENW9OAou — Erwin Broens (@Bordspeler) May […] Lees verder..
De Jury Spiel des Jahres heeft vanmorgen de genomineerde spellen bekendgemaakt, waaruit de drie Duitse Spiele des Jahres van 2016 worden gekozen. Het Spiel des Jahres is commercieel gezien de belangrijkste spellenprijs ter wereld. De jury reikt drie hoofdprijzen uit. Het beste familiespel wordt op maandag 18 juli 2016 in Berlijn uitgeroepen tot Spiel des […] Lees verder..
De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vandaag uit tientallen gepubliceerde bord- en kaartspellen de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2016 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaan de nominaties naar Avonturenland, Codenames en Quadropolis. Bij de expertspellen gaan de nominaties naar De Alchemist, Haspelknecht en In de […] Lees verder..
999 Games is eind vorige week begonnen met de uitlevering van twee nieuwe spellen, het legspel Skye van Alexander Pfister & Andreas Pelikan en het kaartspel OMG van Alexander Pfister. In Skye bouwen de spelers hun eigen Schotse landschapje met bergen, velden en meren. Op de tegels vind je allerlei symbolen, die aan het einde […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Een foto-impressie van een leuke spellendag in Leeuwarden: https://t.co/SGUdqSQ0TJ — Erwin Broens (@Bordspeler) May 15, 2016 Bruno Faidutti blikt terug op de Ludopathic Gathering van 2016: https://t.co/zmLjfaMiIt — Erwin Broens (@Bordspeler) May 13, 2016 […] Lees verder..
De landelijke spellenvereniging Ducosim viert op zaterdag 21 mei zijn veertigste verjaardag met een feestelijke spellenbeurs in de AFASzaal van theater De Flint in Amersfoort. Op deze beurs zijn liefhebbers van spelletjes van harte uitgenodigd om het feest mee te vieren, nieuwe spellen te proberen, iets te winnen bij een toernooi en/of nieuwe spellen aan […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Een interview met spelauteur Eric Lang: https://t.co/dDjWLIc0X5 — Erwin Broens (@Bordspeler) May 8, 2016 Asyncron Games brengt een heruitgave van Reiner Knizia’s kaartspel Ghosts op Spieleschmiede: https://t.co/pYxtJT4fug — Erwin Broens (@Bordspeler) May 7, 2016 […] Lees verder..
Na een volledige informatiestop van twee maanden verscheen vandaag plotsklaps de aankondiging van een nieuw White Goblin Games kaartspel in mijn postvak. Het kaartspel Life is Life is een nieuw product van de vruchtbare samenwerking van de Goblins met het Nürnberger Spielkarten Verlag. Een samenwerking die toppers als Qwixx en Qwinto heeft opgeleverd. Life is […] Lees verder..
Quined Games heeft deze week de gerestylede nieuwe editie van het bordspel Vanuatu gelanceerd op Kickstarter. In dit spel ontdek je gaandeweg de gelijknamige archipel, waar je grondstoffen verzamelt voor jouw ontwikkeling en waar je allerlei andere activiteiten uitvoert (waaronder het maken van zandtekeningen op het strand). Acties worden vooraf ‘geprogrammeerd’ met vijf fiches, waarna […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de vorige week heb getweet via @Bordspeler. Stonemaier Games werkt aan een eigen ‘legacy’ spel Charterstone: https://t.co/ZFoumeVvDP — Erwin Broens (@Bordspeler) April 30, 2016 De gemeente Eijsden-Margraten lanceert het bordspel De Heerlijckheden van Eijsden-Margraten: https://t.co/1KXmaQyXRg — Erwin Broens (@Bordspeler) April 29, […] Lees verder..
999 Games heeft deze week het prachtig uitgevoerde bordspel Potion Explosion uitgeleverd. In Potion Explosion moeten de spelers de toverdranken op hun toverdranktegels brouwen. Daartoe pakken ze gekleurde knikkers uit een dispenser. Als hierdoor knikkers van dezelfde kleur elkaar raken, mag je deze ook pakken. Elke toverdrank heeft een speciale eigenschap die je één keer […] Lees verder..
House of Monks Games meldt dat de Nederlandse editie van de bijna veertigjarige klassieker Cosmic Encounter verkrijgbaar is. In dit spel vertegenwoordigt iedere speler een buitenaards ras. Als actieve speler val je een planeet van een tegenstander aan. Beide partijen hebben de mogelijkheid om bondgenoten uit te nodigen en kaarten uit te spelen om het […] Lees verder..
White Goblin meldt via Twitter (rechtstreekse informatie heb ik al een maand of twee niet meer van ze gehad) dat de nieuwe versie van het kaartspel Crooks verkrijgbaar is. Het onpraktische blikje is vervangen door een kartonnen doosje. Ook de inhoud is aangepakt. Naast aanpassingen van de waarde op sommige kaarten, is de Kingpin uit […] Lees verder..
Van 1 mei tot en met 31 juli kan iedere spelliefhebber zijn stem uitbrengen bij de verkiezing van de Deutsche Spiele Preis 2016. Bij deze publieksverkiezing benoem je jouw vijf favorieten en jouw favoriete kinderspel van de jaargang 2015/2016 (van Spiel 2015 tot en met het voorjaar van 2016). De prijzen worden begin oktober uitgereikt […] Lees verder..
Op de website van het Duitse tijdschrift Spielbox las ik vandaag het droevige nieuws dat Richard van Vugt afgelopen woensdag is overleden. Richard was een sterspeler van de Nederlandse spellenscène. Hij was de drijvende kracht achter de spellensite Gamepack, een vaste recensent van Spielbox, lid van de jury van de Essener Feder (de prijs voor […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO