Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  

Zoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
De woensdag voor Spiel is sinds jaar en dag het feestje van de pers. Om 11 uur ’s morgens wordt afgetrapt met de persconferentie, die conform een goede traditie uit drie bijdragen bestaat. Een toespraak van de beursorganisator Dominique Metzler, een welkomstwoord van de exploitant van de beurshallen en een voordracht van Hermann Hutter, de […] Lees verder..
Donderdag opent het beursgebouw in Essen de deuren voor Spiel 2015, de grootste spellenbeurs ter wereld. Ik ben vanaf woensdag actief op de beurs en hoop de komende dagen veel informatie over nieuwe spellen te verzamelen. Als de techniek meewerkt, zal ik ook dit jaar tijdens de beurs de eerste foto’s en teksten publiceren. Ik […] Lees verder..
Het nieuwe nummer van het Oostenrijkse spellentijdschrift WIN is als gratis download beschikbaar. In dit nummer vind je op 48 pagina’s onder meer recensies van Antike II, Hospital Rush, Mangrovia, het Spiel der Spiele Mmm!, Prosperity en The Phantom Society. Je kunt de Engelstalige of de Duitstalige editie van WIN 480 gratis downloaden via de […] Lees verder..
De jury van de Spaanse spellenprijs Premio JdA heeft gisteren de winnaar van 2015 bekendgemaakt. Het Spaanse Spel van het Jaar is het bordspel Colt Express van Christophe Raimbault, in Spanje uitgegeven door Asmodée Ibérica. Colt Express versloeg Machi Koro, El Grande Big Box, Lords of Xidit en Manila. Meer informatie: premio-jda.es Lees verder..
The Golden Ages is een ontwikkelingsspel voor 2-4 spelers. Vanuit een bescheiden startpositie bouw je tijdens het spel een beschaving op, die je economisch, wetenschappelijk en militair tot grote hoogte wilt laten stijgen. Klinkt als de zoveelste Civilizationachtige? Klopt, maar zo vlot en elegant als dit exemplaar vind je ze niet vaak. The Golden Ages […] Lees verder..
De Graf Ludo is een Duitse prijs voor de beste ‘Spielgrafik’, de vormgeving van een spel. Tijdens de beurs modell-hobby-spiel in Leipzig zijn vandaag de twee winnaars van 2015 bekendgemaakt. Abyss is de winnaar in de categorie ‘Beste Familienspielgrafik’. Uitgever: Bombyx, vormgever: Xavier Collette, auteurs: Bruno Cathala & Charles Chevallier. Alle Vögel sind schon da! […] Lees verder..
Het driedimensionale bordspel Colt Express van Christophe Raimbault (uitgever: Ludonaute) blijft spellenprijzen in de wacht slepen. Afgelopen nacht werd bekend dat de Gouden Ludo 2015 naar dit spel is gegaan. De winnaar van deze Vlaamse prijs werd tot en met vorig jaar aan de vooravond van de beurs Spel bekendgemaakt. Nu is de beslissing zonder […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik vorige week heb getweet via @Bordspeler. Andreas Odendahl en Michael Keller over hun bordspel La Granja: http://t.co/4fZPWGQfz4 — Erwin Broens (@Bordspeler) September 27, 2015 Klaus Teuber over Tumult Royal: http://t.co/4djcp2hQUe — Erwin Broens (@Bordspeler) September 27, 2015 FFG’s editie van Reiner […] Lees verder..
De Deense Spel van het Jaar verkiezing Guldbrikken heeft gisteravond de winnaars van de jaargang 2015 bekendgemaakt. Deze prijs kent een aantal categorieën. De winnaars zijn gekozen door een jury van journalisten. Børnespil (kinderen): Drachen-Rallye (Manfred Ludwig, Schmidt Spiele)​ Familiespil (families): Splendor (Marc André, Space Cowboys) Voksenspil (volwassenen): Castles of Mad King Ludwig (Ted Alspach, Bézier Games) Selskabsspil (partyspel): Spyfall (Alexandr Ushan, Hobby […] Lees verder..
White Goblin Games brengt op 5 oktober een nieuwe Nederlandstalige versie van Ubongo op de markt. In dit puzzelspel van Grzegorz Rejchtman heeft iedere speler elke ronde de beschikking over een eigen set met 12 verschillende Tetris-achtige tegels en een puzzelbord. Een dobbelsteen bepaalt met welke tegels je deze ronde moet puzzelen. Het is vervolgens […] Lees verder..
De Nederlandse uitgever White Goblin Games heeft een interessante, en voor mij volkomen onverwachte, licentie weten te strikken. De Goblins komen dit najaar met Codenames, het partyspel dat hard op weg is om een internationale tophit te worden (getuige bijvoorbeeld de eerste plek op de party game hitlijst van Boardgamegeek). Waarom onverwacht? Omdat The Game […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik vorige week heb getweet via @Bordspeler. WGG’s nieuwe edities van Jambo en uitbreiding liggen volgende week in de winkels: http://t.co/4qEo3OzPv2 — Erwin Broens (@Bordspeler) September 20, 2015 Bruno Cathala over 7 Wonders Duels: http://t.co/8yjhrnmthA — Erwin Broens (@Bordspeler) September 20, 2015 […] Lees verder..
De winnaars van de International Gamers Awards 2015 zijn vandaag bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een team met spellenkenners uit tal van landen, waaronder de Nederlanders Ronald Hoekstra en Han Heidema. De prijzen worden op vrijdagmiddag 9 oktober om 12.30 uur uitgereikt tijdens de internationale spellenbeurs Spiel 2015 (locatie: BGG-stand 7D-106). De winnaar in […] Lees verder..
Ik heb de afgelopen dagen mijn Spiel 2015 preview geactualiseerd en zojuist in de bekende vorm gepubliceerd. In de preview vind je honderden korte spelbeschrijvingen, aangevuld met links en foto’s. In de komende weken houd ik de Spiel 2015 preview actueel en zal ik verder een aantal gespeelde en/of interessante titels uitgebreider beschrijven. Spiel vindt dit […] Lees verder..
Deel I van de Spiel 2015 preview. Laatste update: 1 oktober. Deze preview bevat een overzicht van de honderden nieuwe spellen die je op Spiel 2015 kunt verwachten. Ik streef naar volledigheid, maar kan dit uiteraard niet garanderen. Als je hier iets mist, trek dan gerust aan de bel. Tips, teksten en plaatjes zijn welkom. […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO