Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenspektakel 2014Spelgezel.be ZoekenZoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
White Goblin Games heeft de Nederlandse editie van MACHI KORO aan de winkels uitgeleverd. MACHI KORO is een vlot dobbelspel, waarin 2-4 spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. Iedere speler begint het spel met twee startgebouwen en vier bezienswaardigheden. De overige gebouwkaarten worden als open voorraad klaargelegd. In jouw beurt gooi je de dobbelsteen […] Lees verder..
Donderdagmiddag werden de prijswinnaars van de International Gamers Awards gehuldigd. De meerspelercategorie is gewonnen door Russian Railroads van Helmut Ohley en Leonhard Orgler, uitgegeven door Hans im Glück (in Nederland door 999 Games). Dit is het tweede feestje voor auteurs en uitgever, na de uitreiking van de Deutsche Spiele Preis op woensdagavond. De tweespelercategorie is […] Lees verder..
De woensdag voor Spiel is sinds jaar en dag het feestje van de pers. Om 11 uur ‘s morgens wordt afgetrapt met de persconferentie, die conform een goede traditie uit drie bijdragen bestaat.  Een toespraak van de beursorganisator Dominique Metzler, een welkomstwoord van de exploitant van de beurshallen en een voordracht van Hermann Hutter, de […] Lees verder..
Donderdag opent het beursgebouw in Essen de deuren voor Spiel 2014, de grootste spellenbeurs ter wereld. Ik ben vanaf woensdag actief op de beurs en hoop de komende dagen veel informatie over nieuwe spellen te verzamelen. Als de techniek meewerkt, zal ik ook dit jaar tijdens de beurs de eerste foto’s en teksten publiceren. Ik […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. Meld je aan voor de SetSign.de nieuwsbrief en maak kans op het laatste exemplaar van RYCE: Empire of Sand: http://t.co/ciWIfENTQx — Erwin Broens (@Bordspeler) October 12, 2014 Sander Stroom uit Estland is de nieuwe […] Lees verder..
Tijdens het Spellenspektakel in Eindhoven organiseert White Goblin Games twee toernooien, het NK Qwixx en het NK Kruiswoord. Deelname aan beide toernooien is gratis, maar je hebt uiteraard wel een entreekaartje voor de beurs zelf nodig. Het NK Qwixx wordt op zaterdag 8 november gehouden. Tijdens dit toernooi is Steffen Benndorf, de auteur van Qwixx, […] Lees verder..
De jury van de Spaanse spellenprijs Premio JdA heeft gisteren de winnaar van 2014 bekendgemaakt. Het Spaanse Spel van het Jaar is het tweepersoonsspel Jaipur van Sébastien Pauchon, in Spanje uitgegeven door Asmodée Ibérica. Jaipur versloeg Augustus, Concept, Marrakech, ¡Rescate! en het Duitse Spiel des Jahres Camel Up. Meer informatie: premio-jda.es festivaldejuegoscordoba.es Lees verder..
White Goblin Games komt in het eerste kwartaal van 2015 met Sushi Go!. Dit kaartspel van Phil Walker-Harding is geschikt voor 2-5 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. White Goblin Games maakt gelukkig gebruik van het artwork van de Amerikaanse editie van Gamewright, niet van de lelijke plaatjes van de Duitse editie […] Lees verder..
Spieleverlage e.V., de Duitse vereniging van spellenuitgevers, heeft zijn jaarlijkse bericht over de omzetontwikkeling in de branche gepubliceerd. Dit jaar is het weer droeftoeteren geblazen over de eerste drie kwartalen, door een omzetdaling van 4,8% ten opzichte van vorig jaar. De boosdoener is een oude bekende, het voorjaar was weer eens te warm en te […] Lees verder..
De negenkoppige jury van de Italiaanse Spel van het Jaar verkiezing Gioco dell’Anno heeft gisteren de winnaar van 2014 bekendgemaakt. Het Italiaanse spel van het Jaar 2014 is Il Piccolo Principe van Antoine Bauza (uitgever: Asterion). Daarnaast is Savage Worlds uitgeroepen tot het beste rollenspel, de Gioco di Ruolo dell’Anno 2014. Meer informatie: Gioco dell’Anno […] Lees verder..
De organisator van de internationale spellenbeurs Spiel 2014 heeft vandaag een uitgebreide lijst met de door de standhouders aangekondigde nieuwe spellen gepubliceerd. In deze lijst vind je per standhouder een opsomming van de nieuwe spellen, met informatie over auteur(s), minimale leeftijd, aantal spelers en verkoopprijs. Een eerste addendum is ook beschikbaar. Meer informatie: Spiel 2014: […] Lees verder..
De Nederlandse uitgever PlayThisOne meldt dat de container met het nieuwe bordspel RoboRama in Rotterdam is aangekomen. Na een tussenstop bij het pakhuis van de distributeur gaat een zending van 500 exemplaren volgende week door naar Essen, waar het spel op Spiel 2014 zijn internationale debuut zal maken. Op de beurs is het dagelijks van […] Lees verder..
Op het Spellenspektakel van 2013 speelde ik met Patrick en Arvid van PlayThisOne een prototype van een Halma-achtig spelletje op een donker speelveld met doodshoofdjes. Het was ’s avonds laat, na een lange beursdag, een uitgebreid diner en de nodige sapjes, waardoor het spel niet bij mij binnenkwam. Maanden later kwam Patrick met een opvolger […] Lees verder..
De organisator van de internationale spellenbeurs Spiel heeft vandaag de plattegronden met de standnummers en de lijsten met standhouders van 2014 gepubliceerd. Dit jaar vindt het evenement voor de tweede keer plaats in de grote hallen 1, 2 en 3. Door de groei van het aantal standhouders is dit jaar ook een gedeelte van hal […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. PlayMe: Alice in wonderdice, een dobbelspel in de Wonderland setting. Nu op Kickstarter: https://t.co/VN243qr2H5 — Erwin Broens (@Bordspeler) October 5, 2014 Goblin's Breakfast, een kaartspel over een roerig ontbijtje. Nu op Kickstarter: https://t.co/3mB8vpitF6 — […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO