Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
RielekstDe BanierZoekresultaten in:
Spellendatabase (0)
Forum (0)
Markt (0)
Kennisbank (0)
Nieuws (0)
Feeds (0)
De tafel plakt (0)
Bordspeler.nl (15)
 
Spellendatabase
 
Forum
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
 Artikelen   Auteur   Reacties   Bekeken   Tijdstip bericht 
Geen artikelen
 
Markt
 
De tafel plakt
 
Bordspeler.nl
Carrrds! is een kaartspel van de Nederlandse ontwerper Martin Kool. Het basisspel bestaat uit 36 eilandkaarten, acht sabels en vier pistolen. De eilandkaarten behoren tot groepen in dezelfde kleur. Binnen de groep onderscheiden individuele kaarten zich door unieke symbolen (anker, doodshoofd enzovoort). De elf eilanden hebben een verschillende omvang , die varieert van één tot […] Lees verder..
999 Games heeft deze week een nieuwe versie van het reactiespel Vlotte Geesten uitgebracht. Vlotte Geesten 2.0 is wat spelsysteem betreft gelijk aan de voorganger uit 2011, maar bevat vijf nieuwe voorwerpen. Je kunt het materiaal van beide versies zelfs combineren. Er liggen vijf voorwerpen op tafel. Een speler draait de bovenste kaart van de […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. Hot Games komt eind april met de Nederlandstalige editie van Honshu (WGG is afgehaakt): https://t.co/Bs2z3JaN8x pic.twitter.com/JkZZetP8Ie — Erwin Broens (@Bordspeler) March 19, 2017 Roxley brengt Brass (in een prachtige nieuwe uitvoering) volgende maand naar […] Lees verder..
999 Games heeft Halli Galli Party uitgeleverd. Dit is een nieuwe versie van het spel met de bel. Iedere speler heeft een gedekt stapeltje kaarten met muzikale vruchten. In het midden ligt de bekende hotelbel. De spelers draaien beurtelings hun bovenste kaart om en leggen deze bovenop hun eigen aflegstapel. Elke kaart heeft drie eigenschappen: […] Lees verder..
De Nederlandse Carcassonnespeelster Els Bulten heeft gisteren op de spellenbeurs Zuiderspel het Nederlands Kampioenschap Carcassonne van 2017 gewonnen. In de finale versloeg zij haar Franse tegenstander Jérémie Robichaud met 97 tegen 87 punten. Dit is de derde nationale titel van Els Bulten. Ook internationaal heeft zij successen met Carcassonne geboekt, met de wereldtitel in 2011 […] Lees verder..
Ik heb vandaag een paar uurtjes rondgehangen op Zuiderspel, de sfeervolle voorjaarsbeurs in Veldhoven. Dit is geen professioneel, commercieel evenement, maar in de zaalindeling, het programma en de promotie zie je dit er niet aan af. Petje af voor de vele vrijwilligers die jaar in jaar uit zo’n geslaagde beurs uit de grond weten te […] Lees verder..
Op Zuiderspel 2017 bundelen vier jonge uitgevers uit het Nederlandse taalgebied hun krachten. Keep Exploring Games, Golden Age Games, Black Box Adventures en Jumping Turtle Games delen op deze beurs een stand. Daar kun je genieten van de nieuwe spellen van deze uitgevers. Heb je interesse in meerdere van hun spellen, dan is er op […] Lees verder..
White Goblin Games onderhoudt al een paar jaar een goede relatie met de Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag, wat de Nederlandse spelers enkele uitstekende dobbelspellen heeft opgeleverd. NSV kwam onlangs met het nieuwe dobbelspel Twenty One, dat volgende week ook bij de Goblins zal verschijnen. De aangekondigde releasedatum is 20 maart, maar je mag hopen dat ze […] Lees verder..
Dennis Merkx, een van de mensen achter uitgeverij Rielekst, heeft meer ludieke pijlen op zijn boog. Met zijn nieuwe uitgeverij 4Dekx lanceert hij de nieuwe spellenlijn Take away and play. Deze lijn bestaat uit vlot spelende en soms pittige abstracte spellen van onder andere Sven Wijnands, Arvid Klaverstijn, Dennis Merkx, Ellis Hendriksen en Nestor Romeral […] Lees verder..
Een selectie uit de korte nieuwsberichten, informatieve links en andere ludieke snippers die ik de afgelopen week heb getweet via @Bordspeler. Critters Below, semi-coöperatief overleven in een bunker. Nu op Kickstarter: https://t.co/G1MgwzCnhs — Erwin Broens (@Bordspeler) March 12, 2017 De Groene Goblins hebben nog een Friedemannetje op het menu gezet: https://t.co/N5d1fsFgg6 — Erwin Broens (@Bordspeler) […] Lees verder..
De Duitse uitgever Huch! & friends komt dit voorjaar met twee heruitgaven en een fonkelnieuwe titel uit Kris Burm’s GIPF project. Dit zijn hoogwaardige abstracte tweepersoonsspellen. De spelregels zijn meertalig, waaronder Nederlands. 999 Games distribueert de spellen in Nederland. LYNGK wordt gespeeld met 48 speelstukken in zes verschillende kleuren. De stukken worden aan het begin […] Lees verder..
In Skye bouwen de spelers uit losse tegels hun eigen Schotse landschapjes met bergen, velden en meren. Op de gebiedstegels vind je allerlei symbolen, die aan het einde van de rondes en bij de eindtelling winstpunten opleveren. Skye is ontworpen door Alexander Pfister en Andreas Pelikan. Skye was in 2016 het Duitse Kennerspiel des Jahres. […] Lees verder..
De Hippodice Spieleclub heeft de uitslag van het ‘Spieleautoren-Wettbewerb 2017’ bekendgemaakt. Deze gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs is dit jaar voor de 29e keer georganiseerd. Een jury van vakmensen uit de Duitse spellenbranche beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De ervaring leert dat sommige spellen enige tijd later bij een uitgever opduiken. […] Lees verder..
Op zondag 12 maart organiseert de Spelgroep Gouda van 12:00 tot 18:00 uur een nieuwe Goudse Spellendag, in samenwerking met Simtasia en Spel-en-Meer. Deze spellendag vindt plaats in Gebouw Concordia, Westhaven 27 te Gouda. De toegang is gratis. Op het programma staan onder meer de volgende activiteiten: Demonstraties van 999 Games, White Goblin Games, Chronicle […] Lees verder..
Op zondag 21 mei 2017 organiseert Roll The Dice in samenwerking met 999 Games het Nederlands Kampioenschap Catan. Tijdens dit toernooi wordt alleen met het basisspel van Catan gespeeld. Iedere speler speelt drie ronden, waarna de vier beste spelers een finaleronde spelen. Deze top vier valt in de prijzen. De winnaar is Nederlands Kampioen Catan 2017, […] Lees verder..
 
Feeds
 
Nieuws
 

Spellengek
 Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO