Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking True Colours
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 20:59
Dit artikel is 1320 bekeken
True Colours
De waarheid komt uit een klein doosje


“Kroegentocht! Welk feestbeest vraag je als eerste mee?” “De wereld vergaat. Wie heeft dat als laatste door?” “Wie is nooit volwassen geworden?” “Je neemt naaktfoto’s voor een artistiek doel. Wie vraag je voor je te poseren?” Na het lezen van de vraag brengt iedereen twee stemmen uit. En steekt ze in het grootste geheim in de zwarte doos. Pas daarna mag iedereen gokken hoeveel keer zijn kleur in de doos zit. Heb je geen enkele stem? Of net héél veel stemmen? Je weet het na het tellen van de stemmen… en dan barsten de discussies los.

Zwarte doos

Eenvoud siert. Dat is zeker het geval bij True Colors. 6 pionnen, 6 wasknijpers, een scorebord, een heleboel stemkaartjes, 18 beoordelingskaartjes, een zwarte doos en meer dan 150 vragen. Meer heb je niet nodig voor een avond vol spelplezier. Een avond waarop je ontdekt of je je vrienden écht kent. En of zij jou kennen.
Elke speler kiest een kleur en bevestigt de bijhorende wasknijper aan de borst. Daarna plaatst hij zijn pion aan het begin van het scorespoor en krijgt twee stembriefjes van elke andere kleur én drie beoordelingskaartjes. Maak na deze voorbereiding je borst maar nat want sommige vragen (of antwoorden) zijn helemaal niet vanzelfsprekend!

Voorspel je resultaat

Elke ronde start met het voorlezen van een vraag. Bijvoorbeeld: “Het vaderland wordt bezet door een vreemde mogendheid. Wie gaat als eerste in het verzet?” Alle spelers brengen nu twee stemmen uit door twee gekleurde kaartjes in de zwarte doos te steken. De kleur van de kaartjes stemt uiteraard overeen met de kleur van één of twee van de andere spelers. Heb je geen enkele twijfel over jouw keuze? Dan mag je twee keer op dezelfde speler stemmen. Twijfel je tussen twee spelers? Stem dan met twee verschillende stemkaartjes. Nadat elke speler zijn twee stemmen heeft uitgebracht, begint de tweede fase. Elke speler heeft drie beoordelingskaartjes met daarop de symbolen: 0, ±, +. Als je denkt dat er niemand op jou heeft gestemd, leg je de ‘0’ voor je. Als je denkt dat jij de absolute meerderheid van de stemmen hebt dan leg je het plussymbool voor jou. Het derde kaartje gebruik je als je denkt dat er op jou gestemd is maar dat je niet de meeste stemmen kreeg.

Hierna wordt de box geopend en de stemmen geteld. Als je het plussymbool of het nulsymbool had ingezet én je inschatting was juist, dan krijg je drie punten. Heb je het derde symbool juist ingezet dan krijg je 1 punt. De winnaar is de speler die als eerste 36 punten heeft.

Voer voor discussies

Hierna start de leukste fase van het hele spel, hoewel deze niet wordt beschreven in de spelregels: de discussiefase. Want niet iedereen zal het eens zijn met zijn aantal stemmen. Of misschien wil jij je keuze wel toelichten? Bereid je voor op grappige maar ook soms heftige discussies, sterke argumenten en zelfzekerheid die genadeloos aan het wankelen wordt gebracht.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: spelinzicht, true, coloursDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op vr 15 okt 2010, 18:49
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO