Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Transport
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:03
Dit artikel is 343 bekeken
Transport
Chaos in het warenhuis


De loopband in het warenhuis vervoert voortdurend pakketjes naar verschillende paletten. Door aan de band te sleutelen, nieuwe stukken te bouwen of eigenhandig met de heftruck de paletten te verplaatsen, probeer je jouw paletten op de meest gunstige positie te krijgen en de zending binnen te halen. Maar ook de andere spelers bouwen mee. De loopband breidt constant uit en krijgt nieuwe functies. Een pakketje dat zonet nog vlakbij jouw pallet kwam, wordt plots onbereikbaar.

Onvoorziene bochten

Transport is een aanlegspel waarbij vloer- en bandtegels de plattegrond van het warenhuis vormen. De startopstelling bevat één of meerdere inlaadtegels en een pallet voor elke speler. De loopband is dan nog heel eenvoudig. Maar daar komt snel verandering in. Want spelers bouwen steeds nieuwe tegels aan en manipuleren de loopband in hun voordeel. Onvoorziene bochten of niveauverschillen zorgen voor verrassende situaties.

Een spelbeurt bestaat steeds uit 3 stappen. Allereerst legt de speler een tegel aan. Dit kan een vloertegel of een bandtegel zijn. Als deze tegel een wit symbool bevat mag de bijhorende actie uitgevoerd worden. Een heftruck laat de speler toe om twee paletten van plaats te wisselen. Met een sleutel mag je een tegel met wit symbool van het speelveld wegnemen en op een andere plaats aanleggen. Het pakketje brengt tot slot een nieuw pakketje in het spel.

Leveren

De tweede stap is een pakketje bewegen. Het aantal tegels staat aangegeven op het pakket. Tot slot neem je een nieuwe tegel zodat je opnieuw vier tegels in de hand hebt. Het spel eindigt als de tegels op zijn of als iemand vier pakketjes op zijn scoretegel kan plaatsen. Elke speler telt dan de waarde van de door hem verzamelde pakketjes. De speler met de hoogste score wint het spel.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: transport, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op vr 15 okt 2010, 18:50
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO