Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Labyrinth: Duel
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:08
Dit artikel is 469 bekeken
Labyrinth : Duel
Zoek snel het juiste pad

Een ingewikkeld labyrint, zonder de gevreesde Minotaurus. Volgestouwd met magische voorwerpen en tot de verbeelding sprekende schatten. Maar kom je er ook levend uit? Twee magiërs moeten zelf hun weg vinden door het bizarre gangenstelsel. Het wordt een razend spannend duel waarbij snelheid en ruimtelijk inzicht naar de overwinning leiden.

Smaragden en goud

Met ‘Labyrint - The Duel’, stap je in de magische wereld van de spellenklassieker ‘De betoverde doolhof’.

Deze keer hebben beide spelers een eigen doolhof voor zich liggen, met aan de rand daarvan allerlei schatten. Een antieke zandloper, een met edelstenen bezette kroon, een masker versierd met smaragden, een stoer zwaard, een blauwe diamant en nog veel meer.

Op het spelbord komen doolhoftegels te liggen. Stevige tegels met gangen die rechtdoor lopen, een bocht nemen of een kruispunt vormen. Spelers leggen de tegels willekeurig neer in het veld, maar letten erop dat zij elke bocht of kruispunt in een andere richting leggen.

Eén van de vakjes met gangtegels blijft leeg. Op die manier kunnen de andere tegels verschoven worden en ontstaan steeds nieuwe paden waarlangs je tovenaar zich verplaatst.

Indiana Jones achterna

Het doel van het duel is de meeste schatten verzamelen. Elke ronde start met het omdraaien van een doelkaart. Deze bepaalt naar welke schat jouw tovenaar deze beurt op zoek gaat. Beide spelers moeten dan tegelijkertijd en zo vlug mogelijk van hun startpositie een pad maken naar de schat op de openliggende doelkaart. Dit door hun gangtegels te verschuiven. De speler die als eerste met zijn tovenaar naar de nieuwe schat loopt, roept ‘stop’. Hij mag de doelkaart houden. Wie als eerste 8 doelkaarten in zijn bezit heeft, wint de tweestrijd.

Het spel kan ook alleen gespeeld worden. Kinderen kunnen, bijvoorbeeld, op hun eigen tempo oefenen met het verschuiven van de tegels. Je kan jezelf ook een tijdslimiet opleggen. Welke versie je ook speelt, een goede dosis ruimtelijk inzicht en denkwerk effenen het pad naar de overwinning.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: spelinzicht, labyrint, duelDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op vr 15 okt 2010, 19:36
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®