Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Ghost Stories
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:12
Dit artikel is 362 bekeken
Ghost Stories
Samen strijden tegen duistere discipelen


Wu-Feng, heerser van de Negen Hellen, was dood. Heel het land vierde het einde van zijn terreurbewind. De urne met zijn as begroeven we op een kerkhof in het Middenrijk. Jaren gingen voorbij en Wu-Feng werd een herinnering, een legende. Maar hijzelf vergat niets. Vanuit de hel zocht hij koortsachtig naar de urne die hem weer tot leven kon wekken. Nu heeft hij die gevonden! Enkel wij, de Fat-Si, kunnen hem nog tegenhouden. Gewapend met onze moed, geloof en kracht zullen we de incarnatie van Wu-Feng terugsturen. Naar de hel.

Taoïstische monniken

In ‘Ghost Stories’ kruipen de spelers in de huid van de Fat-Si, taoïstische monniken. Ze hebben de lastige taak om het dorp en zijn bewoners te beschermen tegen de snode plannen van Wu-Feng en zijn duistere discipelen.
De ideale setting dus voor een uitstekend coöperatief spel.

Het spel telt heeft vier moeilijkheidsgraden: beginner, normaal, nachtmerrie en hel. Als je een graad eenmaal met succes doorlopen hebt, kan je de moeilijkheid verhogen. Maar dat loopt niet altijd even gesmeerd.

Yin en Yang

Iedere beurt bestaat uit een Yin en een Yang fase. In de Yin fase zijn de geesten aan zet. Zij vallen dorpsbewoners aan of richten ander kwaad aan. En er komen ook nieuwe geesten in het spel.

In de Yang fase zijn de spelers zelf aan de beurt. Ze verplaatsen zich, roepen de hulp in van de dorpsbewoners of proberen een geest te verdrijven. Ieder van de negen dorpsbewoners helpt de monniken op zijn manier. Bijvoorbeeld door het schenken van een Boeddha waarmee je een geest kan verdrijven of door het schenken van hulpfiches. Geesten verdrijven doe je door middel van dobbelstenen en het gooien van het juiste aantal ogen in een bepaalde kleur.

Hoe meer geesten er verschijnen, hoe belangrijker het wordt dat je elkaar helpt. Soms is het zelfs beter om een klap te incasseren, als je hierdoor een ander helpt die er slechter voor staat. Hoe drukker het op het bord wordt, hoe lastiger het is om de juiste beslissing te nemen.

Op een gegeven moment komt de incarnatie van Wu Feng in het spel. Nu start de finale. Enkel als deze incarnatie is verdreven, winnen de spelers het spel. Ze verliezen als alle Taoïsten dood zijn, een vierde locatie in het dorp door een plaag wordt getroffen of als de stapel ‘geestkaarten’ op is terwijl de incarnatie van Wu-Feng nog in het spel is.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: ghost_stories, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:26
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®