Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Panic Tower spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:22
Dit artikel is 689 bekeken
Panic Tower
Wie torent er bovenuit?


Torens spreken tot de verbeelding. Of het nu gaat om een vuurtoren, een donjon of een belfort… ze steken boven hun omgeving uit en maken indruk. In Toscane domineren dertien torens nog steeds het stadssilhouet van het middeleeuwse stadje San Gimignano. In de 12e en 13e eeuw trokken rijke rivaliserende families deze torens op als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Hoe hoger de toren, hoe meer macht en rijkdom ze hadden. Op haar hoogtepunt telde dit kleine stadje zo’n 70 torens.

Ook bij ‘Panic Tower!’ gaat het over roem en prestige. Wie aan tafel aanschuift moet zich de beste tonen door op een klein spelbord zo goed mogelijk aan de negen torens mee te bouwen. Eeuwige roem voor wie daarin slaagt, terechte nederigheid voor diegene die de torens verknoeit.

Vallende torens

Op het ronde spelbord staan 9 vakken in evenveel verschillende kleuren. Bij aanvang van het spel wordt op elk vak één bouwblok geplaatst. Er zijn in totaal 60 blokken, onderverdeeld in 3 soorten: klein, middel en groot. Hiernaast worden 104 opdrachtkaarten geschud en naast het spelbord klaargelegd. De startspeler neemt de bovenste kaart van de stapel en voert de bouwopdracht uit. Daarna is het aan de volgende speler en zo wordt verder gespeeld tot één of meerdere torens omvallen.

10 opdrachttypes

Er zijn 10 types opdrachtkaarten. Elke kaart geeft mooi visueel weer wat er moet gebeuren. In de meeste gevallen moeten er verschillende blokken op één of meerdere torens geplaatst worden. Maar de kaarten kunnen er ook voor zorgen dat je een beurt mag overslaan of dat je iemand anders met jouw bouwklus mag opzadelen. Helemaal moeilijk wordt het als je een dubbele opdracht krijgt of als je een toren in zijn geheel bovenop een andere toren moet plaatsen. Wie verliest zijn evenwicht onder deze zware omstandigheden? Wie bezwijkt er onder de druk?

Strafpunten vermijden

Wanneer een speler een toren laat omvallen, krijgt hij als straf een ‘token’ van de bank. De omgevallen blokken worden van het spelbord gehaald. De andere torens blijven staan en er wordt verder gespeeld.

Zodra iemand drie tokens heeft, eindigt het spel. De spelers met het kleinste aantal tokens winnen het spel.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: panic, tower, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:43
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®