Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Asmodee

Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Monopoly City
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:30
Dit artikel is 626 bekeken
Monopoly City
Bigger, better


Vergeet huizen en hotels. In ‘Monopoly City’ ontdek je een nieuwe variant van de door iedereen gekende spellenklassieker. Het spel bevat 80 gebouwen waarmee je een hele stad opbouwt in 3D. Met gevangenissen, scholen, windmolens, stations, wolkenkrabbers en zoveel meer. Je kunt zelfs de hoge ‘Monopolytoren’ bouwen. Hoe meer eigendommen gekocht worden, hoe groter de stad visueel wordt!

We bouwen een stad vanavond

Monopoly City is een uitgebreide variant van Monopoly. Veel spelelementen blijven dezelfde, maar de lijst spelmechanismen is deze keer sterk uitgebreid. Zodanig zelfs, dat de spelregels maar liefst 16 pagina’s in beslag nemen.

Maar laat je hier vooral niet door afschrikken. Eénmaal je het spelmechanisme onder de knie hebt, speelt het even vlot als het basisspel. Een kaartje met de verkorte spelregels vormt een handig geheugensteuntje.

Het belangrijkste verschil bevindt zich middenin het spelbord. De plaats die vroeger voor de ‘Kans- en Algemeen Fonds kaarten’ was gereserveerd, wordt nu ingepalmd door de plattegrond van een heuse stad. Wie een straat koopt, bouwt er huizen, fabrieksgebouwen, wolkenkrabbers, scholen, gevangenissen en voetbalstadia in 3D. Elk gebouw verhoogt de huur of heeft bijzondere eigenschappen waarmee je jouw inkomstenstroom vergroot.

Een beurt start met het gooien van de dobbelsteen. Kom je op een onverkochte straat dan moet je deze kopen of veilen. Het veilen gebeurt per opbod en de tijd voor het bieden wordt bepaald door een spelcomputer. Kom je op een straat van een andere speler, dan betaal je hiervoor de huur. Eindig je niet op een straat, dan voer je de actie van dat vakje uit.

Deze trein houdt halt in…

In de tweede fase van de beurt beslist een speler of hij gebouwen wil plaatsen. Indien dat het geval is, bepaalt dezelfde spelcomputer het aantal gebouwen (van 1 tot 3) dat hij of zij mag bouwen op het centrale speelveld. Of wordt het een station? Stations spelen een erg belangrijke rol. Indien je je beurt eindigt op een vakje waarop zich een station bevindt, voer je de actie van dat vakje uit. Nadien mag je je gratis verplaatsen naar een andere straat met een station. Maakt niet uit wie de eigenaar is. Je komt zo sneller voorbij start, kunt naar een vrije eigendom of vermijdt dure straten. Wie veel van deze stations weet te gebruiken, heeft een erg belangrijk voordeel.

Failliet

Het spel eindigt nadat iedere speler behalve één failliet is. Of als een vooraf afgesproken termijn is afgelopen. In dat geval wint de speler die het meeste geld bezit in cash en eigendommen.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: monopoly, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:31
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO