Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Het Grote Belgiëspel
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:40
Dit artikel is 429 bekeken
Het Grote Belgiëspel
Op weg naar het koninklijk paleis


‘Lange wapper’, de Antwerpse reus, ‘Manneke Pis’, het pientere ketje uit Brussel en ‘Kludde’, de kwelgeest uit de Scheldestreek. Het zijn slechts enkele van de figuren die op ontdekkingsreis gaan door België. Ze maken uitstapjes in de verschillende provincies, proeven typische streekgerechten en ontmoeten bekende bewoners. En op hun weg doorheen het mooie Belgenland, vullen ze hun bakje met lekkere goudgele frieten.

Nederlanders of Belgen, we kennen allemaal de Vlaamse kust en de Ardennen. En misschien ken je ook de stad Geraardsbergen van de overheerlijke mattentaartjes en de finale van ‘De Ronde van Vlaanderen’. Maar weet jij hoe het meest zuidelijke deel van België heet of wat het bekende ‘Belgische Witblauw’ is?

Frietjes verzamelen

In ‘Het grote Belgiëspel’ starten alle spelers (of spelerteams) aan de kust en reizen heel België rond. Onderweg verzamelen ze zoveel mogelijk frietjes door juist te antwoorden op de nationale vragen of door uitstapjes te maken.
Via een dobbelsteenworp ga je vooruit op de hoofdweg. Telkens wanneer je een tekening van een frietzakje passeert, mag je een nationale vraag beantwoorden. Spelers kunnen kiezen tussen een makkelijke en een moeilijke vraag. Een juist antwoord op een makkelijke vraag levert één frietje op, een correct antwoord op een moeilijke vraag zelfs drie!

Op uitstap

In elke provincie kan je extra frietjes verdienen door op uitstap te gaan. Op zo’n uitstap moet je een fotovraag beantwoorden over een bezienswaardigheid, streekproduct, historische gebeurtenis,…

Als je die vraag juist beantwoordt, neem je een bestuurskaart. Zo’n kaart zorgt voor opschudding. Je gaat plaatsen vooruit omdat de koning je aanmoedigt, of je mag een andere speler naar een andere stad sturen. Je krijgt bovendien hapklare info over België en zijn bestuursvormen. De speler die als eerste het koninklijk paleis in Brussel bereikt met 20 frietjes, is de winnaar.

Voorproefje

Benieuwd? Wil je graag een voorproefje van de vragen? Test je kennis dan online op http://www.hetgrotebelgiespel.be. Op deze website van Plantyn vind je trouwens ook correcties voor vragen die niet meer actueel zijn én blanco vragenkaartjes om het spel te personaliseren. Bijvoorbeeld, met vragen over je eigen streek.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: spelinzicht, het, grote, belgiëspelDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op vr 15 okt 2010, 19:38
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®