Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Fast Food
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:46
Dit artikel is 501 bekeken
Fast Food
Maak de dikste hamburger


‘Fast Food’ is geen spel voor calorieëntellers. Het komt er immers op aan om je eigen hamburger samen te stellen. En hoe dikker die is, hoe beter! Aangezien Fast Food een actief partyspel is, zal je na afloop trouwens toch een pak calorieën verbrand hebben. Maak je dus geen zorgen over de invloed van mayonaise op je ‘Body Mass Index’ en verzamel zo veel mogelijk ingrediënten. Smakelijk!

Kleurrijk reactiespel

Niemand zal ontkennen dat je met Fast Food een prachtig vormgegeven spel in handen hebt. Van speldoos tot spelregels, elk element is uitgewerkt in de sfeer van een hamburgertent. De speldoos kreeg de typische vorm van een hamburgerdoosje, de spelregels lijken op een kassabonnetje.

Verder vind je in de doos nog een mooi blikken doosje met een 120 ronde ingrediëntenkaarten in vijf verschillende kleuren. Zes vouwdoosjes waarin elke speler zijn ingrediënten verzamelt en een kleurrijke buzz-burger vervolledigen het spelmateriaal. Fast Food is een vrolijk reactiespel waarbij iedereen probeert om met zoveel mogelijk ingrediënten de grootste hamburger te maken.

Meppen op de hamburger

Als voorbereiding verdeel je de ingrediëntenkaarten (kaas, augurken, bacon, uien, ketchup en nog veel ander lekkers) onder de spelers met de afbeelding naar onder. De buzz-burger plaats je in het midden van de tafel.

Vervolgens draait elke speler om beurt zijn bovenste kaart om en legt ze voor zich neer. Wanneer er twee dezelfde kaarten op tafel liggen, ontstaat er een ‘run’ op deze ingrediënten. Het komt er nu op aan als eerste op de buzz-burger te meppen. Wie hierin slaagt, mag één van beide ingrediëntenkaarten kiezen en ze in zijn kaartenhouder stoppen. Deze kaarten leveren op het einde één punt op. In bepaalde gevallen kunnen er opnieuw twee dezelfde kaarten op tafel liggen als de winnaar een ingrediënt wegneemt. Dan ontstaat er onmiddellijk een nieuwe ‘run’. Je mag je aandacht dus gen seconde laten verslappen!

Strafpunten

Natuurlijk zit er nog een addertje onder het gras. In je kaartenhouder mogen nooit twee ingrediënten van dezelfde kleur boven op elkaar gelegd worden (bv. uien op mayonaise, beide gele kaarten). Wanneer een speler toch een kaart van dezelfde kleur wint, moet hij die apart houden. Op het einde van het spel leveren ze twee strafpunten op.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: fast, food, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:25
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO