Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Trivial Pursuit Team spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:53
Dit artikel is 874 bekeken
Trivial Pursuit Team
Samen quizzen


Onder het motto ‘Samen sterk!’ kan je voortaan iedereen overtuigen om mee te quizzen met ‘Trivial Pursuit’. Zweetdruppeltjes op het voorhoofd en rode wangen omdat je het antwoord niet weet (terwijl iedereen aan tafel het klaarblijkelijk wel weet) worden in deze teameditie vervangen door een grote portie teamspirit. Kies je teamgenoten zorgvuldig en triomfeer dankzij jullie complementaire kennis.

Kaarten kiezen

De 6 categorieën (kunst & literatuur, geschiedenis, amusement, wetenschap & natuur, sport & ontspanning en aardrijkskunde) blijven bestaan. Maar verder verandert er heel veel in deze team-editie.

Spelers hoeven geen partjes meer te verzamelen. Samen met hun teamgenoten gaan ze vooruit op een puntenspoor tot vier ronden voorbij zijn. Het team dat het verst gevorderd is, wint het spel.

De speldoos bevat 12 vragensets. Elke vragenset is een volledig spel. De kaarten worden in de juiste volgorde in een handige houder gestopt. Op de eerste kaart staat steeds een kort overzicht van de spelregels. De volgende kaart kondigt de eerste ronde aan en daarop volgen zes kaarten in de bekende ‘trivial-kleuren’. Deze worden op de tafel gelegd en de categorieën en subcategorieën worden voorgelezen. Om beurt kiest een team één van de kaarten uit.

Alles of niets

De vragen zijn, anders dan in de gewone ‘Trivial Pursuit’, niet allemaal open vragen. Er zijn zes soorten en bij elke soort zijn maximum zes punten te verdienen. • Bij ‘multiple choice’ krijgt jouw team drie kansen om het juiste antwoord te kiezen. Het aantal te verdienen punten daalt van zes naar drie en één.

• Bij ‘expert’-kaarten duidt het team een expert aan die alleen antwoordt en zo zes punten kan binnenhalen. Het team mag ook overleggen, maar kan dan maximum drie punten verdienen.
• Bij ‘Wat is het verband?’ zoek je drie antwoorden die een verband met elkaar hebben. Met elke vraag zijn twee punten te verdienen.
• ‘Noem er zes’ vraagt naar maximum zes antwoorden uit een gegeven categorie.
• Bij ‘Meer of minder’ kiest het team tussen een makkelijke (3 punten) of een moeilijke vraag (6 punten).
• Bij ‘Alles of niets’ beoordelen de spelers beweringen op hun juistheid. Belangrijk is op tijd te stoppen, want na een fout antwoord verlies je hier alle reeds verdiende punten.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: trivial, pursuit, team, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:58
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®