Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Archipel
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:54
Dit artikel is 431 bekeken
Archipel
De Chinese visser


Storm op zee. Woeste golven. Verraderlijke rotsen. En dat alles trotseren in een klein bootje? Ja, het vissersberoep is er één vol risico’s. En het is pas alle hens aan dek als een haai er met je aas vandoor gaat. Of als je lek raakt en in één keer je hele uitrusting verliest. Gelukkig kan je op ons, je collega-vissers, rekenen om je benzinetank te vullen of aas uit te wisselen. Samen zullen we de eilanden in de Chinese archipel met de juiste vissoorten bevoorraden.

Vissen vangen

In Archipel bouwen we een nieuwe ‘visserscoöperatie’ uit. Elke visser vaart onder een eigen vlag en heeft een eigen starthaven op één van de vele eilanden op het spelbord. Ieder krijgt ook een boot met vijf brandstofvullingen, plaats voor 3 vissen en 4 aaswormpjes.

In de oceaan rond de eilanden ligt overal vis verborgen. Er zijn zes verschillende vissoorten en om de vissen te vangen heb je het juiste kleur aas nodig. Maar let op voor de haaien! Deze eten al het aas in je boot op.

De gevangen vissen worden op de boot meegenomen en naar een eiland gebracht die deze vissoort wenst te kopen. Op deze manier worden alle markten van de juiste vissoorten voorzien.

Storm op zee

Aangemeerd in een haven moet de speler alles meenemen dat in de winkel van dat eiland ligt. Dat kan aas zijn, of brandstof. Dingen die niet in de boot passen worden overboord gegooid. De winkel wordt daarna aangevuld met de waren die klaar liggen in het pakhuis.

Bij elke aankomst in een haven is er kans op storm. Aan de hand van het nummer op het stormkaartje kunnen spelers zien waar de storm opzet. Stormen kunnen doorgangen sluiten waardoor bepaalde gebieden onbereikbaar worden voor alle vissers. Bij goed weer mogen de spelers echter een stormkaartje naar keuze wegnemen. En ook een regenpak doet wonderen.

Als alle markten voorzien zijn van de juiste vissen én alle boten terug in hun thuishaven zijn, was het visseizoen uitermate succesvol. Maar dat lukt alleen door goed samen te spelen ...

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: archipel, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:21
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®