Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Rattus
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 21:58
Dit artikel is 318 bekeken
Rattus
De pest breekt uit in Europa!


Londen, 1347. De zure geur van rottende etensresten en uitwerpselen doordringen de stegen van de stad. Een jongeman valt op zijn knieën, staart voor zich uit en zakt levenloos in elkaar. Op zijn onderarmen worden enkele zwarte builen zichtbaar. Een rat springt verschrikt op en verdwijnt in de nacht. Europa staat aan de vooravond van een van de grootste pandemie uit de geschiedenis: de zwarte pest ... Over het hele continent breekt paniek uit en volksverhuizingen komen op gang. Nergens ben je nog veilig.

Op de vlucht ...

In Rattus zijn 2 tot 4 spelers met hun bevolking op de vlucht voor de zwarte pest. De speler die na het terugtrekken van de pest de grootste levende populatie overhoudt, wint. Het spelbord toont het middeleeuwse Europa verdeeld over 12 regio’s.

De dragers van de dood, hier in de vorm van ratfiches, zijn reeds in verschillende regio’s aanwezig en wachten op hun activering door ‘De Zwarte Doodpion’. Alle spelers kiezen een uitvalsregio en bereiden zich voor op de zwaarste ontberingen.

Om de epidemie beter te doorstaan krijg je hulp van 6 middeleeuwse klassen. De boeren zorgen voor de groei van de bevolking, ridders verdrijven de pest naar nieuwe gebieden en heksen voorspellen de broeihaarden.

... voor Magere hein

Na het kiezen van de klassekaart wordt de populatie aangevuld. Hierna wordt de Zwarte Doodpion verplaatst naar een aangrenzende regio. Met deze actie verspreid je nieuwe ratfiches in aangrenzende regio’s én activeer je de ratten aanwezig in de regio. Deze ratfiches worden één voor één omgedraaid en afgehandeld.

Op de fiches vind je een limietwaarde - de pest breekt pas uit vanaf een bepaald aantal inwoners - en één of meerdere symbolen die weergeven welke van de spelers en welke klassen worden getroffen door de zwarte dood.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: rattus, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:33
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO