Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Suspect spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:01
Dit artikel is 692 bekeken
Suspect
Wie is de beste detective?


Een snor, zwart haar, een tatoeage op de linkerarm, een oorring in het rechteroor ... Een echte robotfoto samenstellen klinkt niet alleen cool en stoer, het is ook gewoon heel leuk om doen. En spannend tot de laatste details onthuld zijn. Wie slaagt erin de robotfoto’s te vervolledigen en de bankovervallers in te rekenen voor ze weer toeslaan? Enkel met scherpzinnigheid, bluf en snelheid word jij de nieuwe Superspeurder.

Politiecentrale

Een spannend speurdersspel kan beginnen. De ingrediënten? Een stad vol getuigen, de een met een betrouwbaardere aanblik dan de andere en een aantal ambitieuze detectives op hun startpositie. Zij gaan koortsachtig op zoek naar de juiste getuigen, naar informanten die aanwijzingen hebben om de gangsters te identificeren. Je beweegt je door de straten van het spelbord te voet, per taxi of per metro. Een dobbelsteen komt daar niet aan te pas.

Aanwijzingen over de plaats of een uiterlijk kenmerk van een informant die zich ergens in de stad bevindt, vind je door mogelijke getuigen aan de tand te voelen. Dit doe je door hun uniek, 2cijferig nummer in te toetsen op de oranje intercom van de politiecentrale en vervolgens te luisteren naar wat het personage in kwestie te vertellen heeft. Meteen een leuke en originele manier die klein en groot aanspreekt.

Razendsnel

Zoals het een echte detective betaamt, noteer je alle aanwijzingen zorgvuldig in je persoonlijk notitieboekje. Zo kan je later de verkregen tips nauwgezet bestuderen en analyseren. Want de aanwijzingen, ondervragingen en aanhoudingen volgen elkaar razendsnel op.

Naast het spelbord komt de display voor de robotfoto. Deze wordt stuk per stuk aangevuld en vervolledigd aan de hand van de tips van jouw informanten. Bij elk verkregen puzzelstuk ga je een plaats vooruit op het promotieveld. De detective die na het inrekenen van de laatste boef (3, 4 of 5 in totaal, afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad) het verste gevorderd is, wint het spel.

Scherpzinnigheid, snelheid en een beetje bluf en durf, zijn dan ook de sleutel tot succes.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: suspect, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:54
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®