Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Tijdstrijd
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:08
Dit artikel is 346 bekeken
Tijdstrijd
Over de geschiedenis van vroeger en nu


Herinner je je die strenge lerares geschiedenis? De angst dat je je historische atlas vergeten was? Hoe je die gevreesde tijdsbalk inkleurde om de datum van de slag van Waterloo uit het hoofd te leren? Of was je iemand die het heerlijk vond om naar oude films te kijken en die ervan droomde om archeoloog te worden? Hoe dan ook, in 'Tijdstrijd' leert iedereen bij over de geschiedenis. Op een leuke manier. Speel samen met anderen en versla gevaarlijke vijanden uit alle tijden. Geschiedenisles was nog nooit zo plezant.

Historische vijanden

In 'Tijdstrijd' wordt je kennis over de geschiedenis van vroeger en nu voort¬‚durend op de proef gesteld via allerlei vragen. Soms makkelijk, soms moeilijker. Het is ook een coöperatief spel. Alle spelers nemen samen de handschoen op tegen verschillende vijanden die ze met behulp van amuletten en een portie geluk proberen verslaan. De pionnen zijn stuk voor stuk historische figuren. Zo kan je spelen met de Sfinx of Julius Caesar.

Alles draait rond zes historische periodes: de oudste tijden, de tijd van de Grieken en Romeinen, de middeleeuwen, de nieuwe tijden, de nieuwste tijden en onze tijd. Uit de 24 vijandkaarten worden er 6 gekozen. Eén uit elk tijdperk. Dit zijn de vijanden voor dit spel. De spelers winnen als ze samen alle vijanden verslaan voordat de levensindicator op het laatste rode vakje staat.

Tijdsporen

In de zes verschillende tijden staat een spoor. Spelers moeten zo'n spoor stap voor stap volgen en bij elke stap een vraag beantwoorden. Elke speler kiest zelf in welke tijd hij op stap gaat. Bij een juist antwoord trekt de speler een amulet. Bij een fout wordt het blokje op de levensindicator één plaats naar rood verschoven.

Elk spoor leidt naar een cirkel rond een vijandkaart. Als je op zo'n rondje staat, mag je na elk antwoord, goed of fout, een vijand aanvallen. De waarde van die vijand staat op de kaart. Om hem te verslaan, zet je een aantal amuletten in. Deze vermenigvuldig je dan met het resultaat van je dobbelsteenworp. Als dat getal groter of gelijk is aan de waarde van de vijand, dan is die verslagen. De levensindicator gaat dan twee plaatsen richting groene vakjes en de vijand verdwijnt uit het spel. Nog vijf te gaan!

Verlies je de strijd? Dan gaat de levensindicator drie vakjes richting rood. En de ingezette amuletten ben je kwijt. Spelers kunnen ook gezamenlijk aanvallen. Wie het beste met de dobbelsteen rolt, vermenigvuldigt dat getal met het totaal aantal ingezette amuletten. Gevarenamuletten maken de vijand sterker, geluksamuletten helpen je in de strijd. Zo kan je extra levenskracht krijgen of je dobbelsteenworp verdubbelen. Het spel eindigt als alle vijanden overwonnen zijn of als het blokje op de levensindicator volledig in het rood staat.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: tijdstrijd, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:36
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
© PhpBB kennisbank version 1.0.2
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO