Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking Carcassonne Junior
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:16
Dit artikel is 471 bekeken
Carcassonne Junior
Nu ook voor de allerkleinsten!


Met reeds meer dan 10 officiële uitbreidingen en varianten is Carcassonne ongetwijfeld één van de meest populaire spellen van de afgelopen jaren. Volgens de uitgever is 10 jaar de minimumleeftijd om het basisspel te spelen. Kinderen die geregeld een spel spelen, kunnen echter reeds starten rond de leeftijd van 7. Die leeftijdsgrens wordt nog verder naar beneden gehaald. Met de nieuwe juniorversie worden nu ook kleuters vanaf 4 jaar gebeten door de Carcassonne-microbe.

Kinderen van Carcassonne

De juniorversie van het gekende legspel bevat 36 landschapstegels en 32 houten ‘kinderen van Carcassonne’ in geel, groen, blauw en rood. De kleurrijke tegels zijn extra groot en leuk geïllustreerd met brugjes, vijvers, huisjes en wegen waarop kinderen in de vier spelerskleuren hollen. Als het spel begint, worden de tegels in stapels verdeeld en gedekt klaargelegd. Eén tegel wordt omgedraaid en centraal op tafel gelegd. De spelertjes krijgen elk 8 kinderen in hun kleur. Het doel van het spel is om als eerste al je kinderen op de tegels te plaatsen.

Elke speler neemt om beurt de bovenste tegel van een stapel en legt deze aan een tegel die reeds op de tafel ligt. Anders dan bij het ‘basisspel’ loopt aan alle vier de kanten van iedere tegel een weg, waardoor je elke tegel steeds kan aanleggen waar je maar wilt. Dit houdt de vaart in het spel.

Afgesloten weg

Als een net gelegde tegel een weg afsluit, kijkt iedere speler of er op deze weg één of meerdere kinderen in zijn kleur staan afgebeeld. Als dat zo is, mag een speler op elke afbeelding van een kind in zijn kleur op deze weg, een houten poppetje uit zijn voorraad plaatsen. Wie als eerste al zijn poppetjes geplaatst heeft, wint het spel. Aangezien álle spelers een houten poppetje mogen plaatsen, moet je dus goed uitkijken welke weg je (niet) afsluit, zodat jij snel je kinderen op het spelbord kan plaatsen en een ander net niet!

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: junior, carcassonne, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:21
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®