Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Coco Colecto spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:22
Dit artikel is 582 bekeken
Coco Colecto
Het leven van een lieveheersbeestje


Het leven van lieveheersbeestjes is één groot feest. Ze doen niets liever dan van blad naar blad vliegen om er bladluizen te zoeken. Ze moeten enkel uitkijken voor de spinnen die misschien hun pad kruisen. Ze amuseren zich met het racen tegen hun vriendjes of door rekensommetjes te maken met het aantal stippen op hun rug. Heerlijk toch, een lieveheersbeestje zijn.

‘Coco Colecto’ is één van de spellen van ‘Opstelten Speelgoed’. Wie vertrouwd is met het spellenaanbod van deze uitgever, weet wat te verwachten: het spel ‘groeit mee’ met de spelers. Dit betekent dat je het spel op verschillende manieren kan spelen, waarbij je de moeilijkheidsgraad afstemt op de leeftijd en ontwikkeling van de spelers. Coco Colecto draagt bovendien het Edu-logo, dat wijst op het educatieve aspect.

Stippen tellen

Coco Colecto draait vooral om getallen. Spelers leren tellen, getallen rangschikken en bewerkingen maken zoals optellen en aftrekken. Maar het zijn geen saaie rekensommen. Spelers gebruiken kaartjes met lieveheersbeestjes, tellen het aantal stippen en gaan hiermee aan de slag.

De eenvoudigste spelvariant heet ‘Tel je rijk’. Spelers verzamelen zoveel mogelijk bladluisjes door goed op te letten en te tellen.

In ‘Het web’ speel je met de achterzijde van het gesloten spelbord. In deze variant doorkruis je een spinnenweb en ga je op zoek naar drie kaarten met lieveheersbeestjes met eenzelfde aantal stippen.

‘De Boomkruipers’ wordt dan weer gespeeld op een voor de helft opengevouwen spelbord. Spelers lopen nu rond in een boom en verzamelen zoveel mogelijk bladluizen. Hier wordt het optellen en aftrekken van getallen geoefend.

In ‘De keverrace’ proberen alle spelers zo snel mogelijk de finish te bereiken. Iedereen start met een aantal kaartjes en probeert in te schatten wat de andere spelers zullen doen. Zij die dit het beste doen én die hun speciale kaarten op het juiste moment inzetten, bereiken als eerste het keverkamp.

Spelbord openvouwen

Voor elke spelvariant gebruik je telkens een andere zijde van het bord dat steeds verder openvouwt. Zo ontdekken je kids steeds nieuwe spelvormen. De varianten worden duidelijk beschreven in de spelregels. Telkens staat er een leeftijdsindicatie bij en meestal zijn er nog bijkomende mogelijkheden vermeld om de spelregels nog een beetje aan te passen.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: coco, colecto, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op za 18 sep 2021, 20:42
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®