Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Het nieuwe Grote Basisschoolspel spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:28
Dit artikel is 764 bekeken
Het nieuwe Grote Basisschoolspel
Leren op een speelse manier


Hoe laat je kinderen tot 12 jaar leerstof van de basisschool inoefenen op een leuke en speelse manier? ‘Maak er een quiz van!’ is op die vraag een vaak gehoord antwoord. ‘Het Nieuwe Grote Basisschoolspel’ gaat echter een stap verder. Het spel combineert een ruim aanbod vragen met het spelverloop en de beleving van een echt bordspel.

Persoonlijke opdracht

Als je het spelbord openvouwt, verschijnt een speelveld dat is opgebouwd uit zes zones, elk met een eigen thema: ridders, griezelen, dinosaurussen, sport, showbizz en een onderwaterwereld. De werelden zijn via een wegennet met elkaar verbonden.
Bij aanvang van het spel ontvangt elke speler een opdracht. Je missie bestaat erin om als eerste zes symboolfiches op te halen in de werelden die op jouw opdrachtkaart vermeld staan.

Transportkaarten

Tijdens je beurt mag je onbeperkt van gebied naar gebied reizen. Maar dat doe je niet zomaar, elke zone vereist immers een specifiek transportmiddel. Zo vlieg je op een bezem naar de griezelwereld en rijd je met een limousine naar showbizzland. De bestemming van je reis bepaalt dus welk transportkaartje je moet gebruiken. De onderwaterwereld is moeilijker te bereiken. Je moet beschikken over een duikboot én over het transportmiddel van de wereld waar je trip begint. Om weg te komen uit de onderwaterwereld geldt dezelfde regel: je reist aanvankelijk met je onderzeeër maar moet dan overstappen in het transportmiddel van je bestemming.

Vragen beantwoorden

Eenmaal aangekomen in een wereld, kan een speler er in zijn beurt één keer voor kiezen om een vraag op te lossen. In dat geval leest een medespeler de vraag van de bovenste kaart van de trekstapel voor. Geef je een correct antwoord, dan krijg je een symboolfiche van de betreffende wereld. Wil je die symboolfiche liever niet, dan mag je een transportkaart nemen. Je trekt de bovenste kaart van de gedekte stapel of je neemt één van de drie openliggende transportkaartjes op handen.

Invloedfiches

Een spelvariant met invloedfiches maakt het moeilijker om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Door deze fiches op reisroutes te plaatsen, worden wegen gratis of net dubbel zo duur. In het slechtste geval mag je bepaalde wegen zelfs helemaal niet gebruiken. Deze variant biedt meer tactische mogelijkheden en genoot onze voorkeur.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: nieuwe, grote, basisschoolspel, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:37
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®