Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Schat in zicht spelbespreking
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:31
Dit artikel is 535 bekeken
Schat in zicht
Wie is de beste zeeschuimer


Een oude schatkaart lokt de meest beruchte piratenbendes naar het eiland Zeeschuim. Daar liggen maar liefst vijf schatten begraven. Onder leiding van de vier beroemde piratenkapiteins John, Jim, Joe en Jesse proberen de troepen elkaar de loef af te steken. Trek je ooglapje goed, zet je piratenhoed recht en race mee met de piraten naar Zeeschuim. En wie weet zijn de waardevolle schatkisten straks de jouwe. Schat in zicht!

Aargh matey...

In dit spannende dobbelspel bestaat je piratenteam uit 4 piraten in dezelfde kleur. Je stapelt ze opeen op het grote eiland van het spelbord. Op dat bord staat het traject langsheen drie eilanden en evenveel zeeën. De piratendobbelsteen en 9 houten plankjes worden klaargelegd. De startspeler gooit de dobbelsteen en zet één van zijn piraten naar keuze overeenkomstig het gegooide aantal ogen vooruit. Indien de dobbelsteen een piratenschip toont, mag je kiezen of je 1 tot 5 plaatsen vooruit gaat. Je speelt nu om beurten en probeert je voeten droog te houden door je manschappen enkel op eilandvakjes te laten landen.

Wanneer een piraat in het water belandt, moet hij terugzwemmen naar het grote eiland en zijn tocht helemaal herbeginnen. Waar die piraat in het water viel, plaats je nu een houten plankje. Voortaan is ook dit een droge plaats. Belandt je piraat op een plaats waar reeds een andere piraat staat, dan plaats je de jouwe er bovenop. Een stapel piraten is onbeperkt in hoogte, maar alleen de bovenste is vrij om zich te verplaatsen. Op die manier kan je de piraten van de anderen een tijdlang blokkeren. Je bent echter steeds verplicht een piraat te verzetten na een worp. Dit zorgt ervoor dat er heel wat van je trawanten in het sop kunnen belanden.

Schatteneiland!

Om het schateiland te bereiken, moet het exacte aantal ogen gegooid worden. De eerste piraat op Zeeschuim krijgt schat 1, de tweede schat 2, enzovoort tot de 5 schatten veroverd zijn. Iedereen telt nu de waarde van de door zijn piraten bezette schatten bij elkaar op. Zo weten we wie de beste was in deze schattenjacht. Voor wie het wat meer mag zijn, is er ook de spelvariant voor arglistige piraten. Daarbij drop je een piraat die in het water valt niet terug op het grote eiland, maar verdwijnt hij meteen uit het spel.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: schat, zicht, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door Piet op wo 22 sep 2021, 10:49
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®