Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Waarder dit artikel

Dit artikel heeft een waardering van 3
0 stemmen zijn uitgebracht.
 

Zoek artikel
 
Uitgebreid zoeken
 

Opties
 

Spelbespreking De Weerwolven van Wakkerdam
Geschreven door sarah_spel in zicht op vr 01 okt 2010, 22:36
Dit artikel is 695 bekeken
De Weerwolven van Wakkerdam
Overdag een mens, ’s nachts een wolf


Volle maan in Wakkerdam. Het is niet meer veilig in het dorp: weerwolven dwalen ’s nachts rond in het dorp. Bij het ontwaken ontdekken de bewoners dat er weer een slachtoffer is gevallen: het verminkte lichaam van ‘de ziener’ wordt teruggevonden in de straat. Het dorp huivert en al snel verspreiden zich geruchten over de daders van deze misdaad.

Beschuldiging

Weerwolven is een spel dat geleid wordt door een spelleider. Bij het begin van het spel verdeelt hij de karakterkaarten: burger of weerwolf. Iedereen moet zijn identiteit geheim houden voor de anderen. De weerwolven zullen proberen alle burgers uit te moorden. De burgers trachten uiteraard te verhinderen dat het zover komt.

Weerwolven is een spel met telkens twee ronden: dag en nacht. ’s Nachts sluit iedereen de ogen. Als de gewone burgers slapen, roept de spelleider de twee weerwolven op hun ogen te openen en in stilte te overleggen wie hun volgende slachtoffer is. Die persoon zal niet meer ontwaken...

‘s Ochtends maakt de spelleider de balans op van de voorbije nacht: er is een dode gevallen en de overlevenden gaan op zoek naar de daders. Het slachtoffer moet gewroken worden en het dorp neemt het recht in eigen handen.

Helaas zijn de weerwolven overdag niet te onderscheiden van brave burgers. Er wordt dan ook druk gespeculeerd over de mogelijke daders. Misschien hoorde een burger zijn buurman verdachte geluiden maken tijdens de nacht? Of heeft het ‘spiedende meisje’ een weerwolf zien voorbij komen? De weerwolven hebben er alle belang bij om de discussie te manipuleren en zichzelf buiten verdenking te stellen. De speler die de meeste stemmen tegen zich krijgt, wordt immers ter plaatse terechtgesteld.

Ben je schuldig of niet? Het doet er niet echt toe. Iedereen kan het slachtoffer worden van deze heksenjacht. Het spel eindigt wanneer alle weerwolven terechtgesteld zijn of wanneer alle burgers uitgemoord zijn.

Vele rollen

Naast burger of weerwolf zijn er in dit kaartspel ook speciale rollen: dief, heks, ziener, spiedende meisje, jager en cupido. Elk van deze karakters heeft een speciale eigenschap die de spelers helpt de weerwolven te ontmaskeren. Ze maken het spel meteen complexer en plezanter.

Dit artikel is geschreven door http://www.spelinzicht.eu

Steekwoorden: weerwolven, wakkerdam, spelinzichtDit artikel is laatst gewijzigd door P.T. op ma 18 okt 2010, 00:39
 Profiel E-mail  
 
 

Reactie toevoegen
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Sorteer reacties op
Reactie toevoegen
[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®