Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




6 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Vraag regel Carcassonne
BerichtGeplaatst: za 08 okt 2016, 15:05 
PIONier

Berichten: 3
Hallo!

Ik heb een vraagje:

Als je de uitbreiding De draak, de fee en de jonkvrouw speelt in combinatie met Het rad van fortuin: mag/moet de Draak over de tegels van het Rad van Fortuin-bord lopen? Aan de ene kant zijn dit volwaardige tegels, aan de andere kant kan in principe niemand erop staan (tenzij met tunnel) en loopt de Draak lekker makkelijk tegels met horigen mis.

Alvast bedankt!


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 26 okt 2016, 16:00 
5. Coup (2012)

Berichten: 19
Woonplaats: Leuven
Ik denk dat je dat gewoon aan het begin van het spel wat moet afspreken.

Hier skippen we de rad tegels gewoonlijk. Als je er met de draak naartoe zou gaan ga je gewoon meteen door aan de andere kant of aan een zijkant.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 26 okt 2016, 16:10 
PIONier

Berichten: 3
Leuk idee, dankje :)


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 26 okt 2016, 16:16 
PIONier

Berichten: 3
Nog een vraag: wij gebruiken de uitbreiding "de volgeling" met de fantoom. Deze mag je in je beurt naast je normale horige ook op dezelfde tegel inzetten op een ander project. De Bouwmeester en herder worden ook als horige gezien. De vraag is:"mag je naast het inzetten van je Bouwmeester of herder de fatoom ook inzetten of alleen bij het inzetten van een normale horige?


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: do 27 okt 2016, 18:49 
5. Coup (2012)

Berichten: 19
Woonplaats: Leuven
Plukeenproos schreef:
Nog een vraag: wij gebruiken de uitbreiding "de volgeling" met de fantoom. Deze mag je in je beurt naast je normale horige ook op dezelfde tegel inzetten op een ander project. De Bouwmeester en herder worden ook als horige gezien. De vraag is:"mag je naast het inzetten van je Bouwmeester of herder de fatoom ook inzetten of alleen bij het inzetten van een normale horige?


Ik heb 'm zelf nog nooit gespeeld, maar ik zou zeggen alleen naast een 'normale' horige. Anders schieten we toch een beetje aan het idee van de herder en bouwmeester voorbij? Die zijn namelijk geen autonome horigen en zijn evengoed afhankelijk van een 'normale' horige. De fantoom laten afhangen van een op zich al afhankelijke horige lijkt me wat ver te gaan?

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 28 okt 2016, 09:44 
Standaard moderator
Avatar gebruiker

Berichten: 3786
Woonplaats: Geldrop/NL
Via BGG kwam ik bij de volgende link.

https://sites.google.com/site/carcassonnefanseite/regeln-zu-mini-erweiterungen

Daarin wordt vermeld dat het niet uitmaakt wat je als eerste zet doet.
Zolang je de fantoom in je voorraad hebt, kun je hem als 2e volgeling zetten.

Citaat:
Je nachdem welche Grundspiele und /oder Erweiterungen genutzt werden gibt es verschiedenste Möglichkeiten für die erste und zweite Setzphase:

1. Setzphase:

a. Gefolgsmann (inkl. Wagen, Bürgermeister et c.), Baumeister, Schwein oder Gutshof setzen
b. Fee versetzen
c. Mit Burgfräulein einen Gefolgsmann aus einer Stadt entfernen
d. Den Zaubergang benutzen
e. Drachen setzen
f. Gefolgsmann ins Schicksalsrad setzen
g. Turmteil setzen / Turm erweitern
h. Turm abschließen
i. Mit „Das Fest“ einen GFM zurückholen
j. verzichten

2. Setzphase nur mit dem Phantom:

k. Phantom setzen
l. Phantom ins Schicksalsrad setzen
m. Mit Phantom Turm abschließen
n. Mit dem Phantom die Sonderfunktion des Plättchens benutzen, wenn diese nicht schon in der 1. Setzphase genutzt wurde.


Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

:wave:

_________________
All is fair in love, war and Carcassonne
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Bordspellen  
 Feed - Onderwerp - Vraag regel Carcassonne  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher en 5 gasten


Tags

Carcassonne, Carcassonne: De Draak, Carcassonne: Het Rad van Fortuin, de Jonkvrouw en de Fee



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO