Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: the golden compass
BerichtGeplaatst: za 16 aug 2008, 13:20 
Grote Dienaar

Berichten: 139
Woonplaats: Essen (Belgie)
Hey

Ik heb een vraagje over het bordspel The golden Compass.
We hebben het nu twee keer gespeeld, maar we zijn er niet echt uit of we het totaal juist spelen. (interpretaties verschillen een beetje )

Vraag1: in de spelregels staat dit:
Een speler die als eerste een locatieveld bereikt, zet zijn pion op veld 1. De volgende spelers die daar aankomen zetten hun pion op velden respectievelijk 2,3 en 4.
(opmerking: deze spelregel is van belang om aan het begin van de volgende ronde de startspeler en het aantal te trekken kaarten te bepalen.)

Wij speelden het als volgt: de eerste die het locatieveld bereikte en er op bleef staan kreeg zijn beloning, als hij er niet precies op terechtkwam, kreeg hij de beloning niet, maar hij was de eerste die het locatieveld had bereikt dus al wie er later precies op terechtkwam kreeg alleen een pan kaart en zette zijn pion op de respectievelijke plaats. Tot dusver denk ik dat het klopt met de spelregels, maar dan komt het.
De eerste speler zat over het locatieveld en stopte met kaartjes spelen dus die bleef staan. De tweede speler kwam op het locatieveld, kreeg een pan kaart en speelde nog enkele kaartjes, hierdoor kwam hij over de eerste speler te staan, toen stopte hij.
Speler drie en vier deden dit ook en aan het einde van de ronde stonden de spelers in deze volgorde: speler 1 op de derde plaats, speler 2 op de tweede plaats, speler drie op de eerste plaats en speler vier op de vierde plaats. Hoewel speler 1 dus als eerste het locatieveld bereikte stond hij aan het einde van de ronde toch derdes en mocht maar een ander aantal kaartjes trekken dan wanneer hij eerst stond.

Doen we het op deze manier dan goed of moeten we de rangschikking volgen zoals de spelers het locatieveld hebben bereikt? Dit kan dan uiteindelijk verschillen van hoe de spelers uiteindelijk staan tov elkaar op het bord.

Vraagje2: het eindpunt bereiken:

Moeten we het eindpunt met het excacte aantal verplaatsingen bereiken of mag een speler minder vakjes verderzetten dan dat hij een kaart speelt?
Voorbeeld: tijdens het spel stond speler 1 twee vakjes van het eindpunt. Hij heeft alleen twee kaartjes die hij kan spelen: een van drie en 1 van 1.
Mag hij die van drie spelen en toch maar twee vakjes verder zetten? (ik vermeld hierbij dat hij geen gebruik kon maken van de vriendenkaart Serafina Pekkala: waarbij hij een waarde 3 kaart mag gebruiken voor 1,2 of drie)

Ik hoop dat er iemand aan uit kan aan deze uitleg
en ons ook een passend antwoord kan bieden.

Groeten
repke


Omhoog
Offline Profiel     
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 17 aug 2008, 08:37 
Party Animal
Avatar gebruiker

Berichten: 497
Woonplaats: Bollenstreek
Om te bepalen wie de startspeler is (en de meeste handkaarten krijgt) moet je kijken wie er het verst naar achteren staat. Dit is de hoofdregel. Pas als je in een situatie zit dat er meerdere pionnen op een locatieveld staan (en je dit als een soort gelijkspel zou zien) kijk je binnen het locatieveld wie er op het laagste getal staat.

Volgens mij staat er in de regels niet of je exact de juiste kaart moet spelen om van het laatste veld te bereiken, maar er staat ook niet dat je een te hoge kaart mag spelen. In dat geval mag je dus zelf afspreken hoe je de regel uitlegt. Wij spelen het in ieder geval dat je best een te hoge kaart mag spelen, maar doe het gerust anders.

Veel speelplezier!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Bordspellen  
 Feed - Onderwerp - the golden compass  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], ShinyGirl779 en 1 gast


Tags

999 Games, Golden Compass[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO