Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  

4 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 17 maart 2019, 21:53 
Horige

Berichten: 19
Woonplaats: Hoevelaken
Vandaag poging vier van het eerste scenario van Robinson Crusoe: Castaways.
Tijdens de eerste ronde dacht ik: waarom schrijf ik het verhaal eigenlijk niet een keer op? Bij deze dus!

Het zal erg bekend voorkomen voor iedereen die het spel kent. En je weet waarschijnlijk wel ongeveer welke inventions, discoveries, events of adventures voorbij kwamen. :P

Graag deel ik het met jullie. Heb je geen interesse? Sla dit lange verhaal dan gewoon over! :wink:

En het liep ook nog eens onverwacht goed af! Voor het eerst.

Zomaar een paar dagen uit het leven van Robinson Crusoe
Castaways scenario met Robinson, Friday en de hond (solo)

Dag 1
Het is prachtig weer en we voelen ons erg goed, we zijn zo blij dat we leven! Op het strand, waar ons kamp is, vinden we hout en voedsel.
Friday en de hond gaan op pad om het eiland verder te verkennen en ze vinden er bergen, wat hout, een beest en een tijdelijke schuilplaats. Ook vinden ze geneeskrachtige kruiden maar daarvoor moeten we eerst een kookpot zien te regelen.

Robinson gaat ook op onderzoek uit en hij vindt een grote vlakte met bomen waarvan er één zojuist omgevallen en direct bruikbaar is. Helaas vindt hij ook sporen van een grote brand en er is daardoor geen eten meer te vinden.
Ook maakt Robinson nog een schep, hij raakt daarbij gewond. ‘s Nachts slapen we onder de sterren, gelukkig hebben we wel wat te eten.

Dag 2
Het is weer is onveranderd en stabiel maar Robinson heeft niet zoveel zin om het kamp te verlaten, daarom moeten we vandaag harder werken als we toch wat willen verzamelen in de buurt. Maar verder hebben we er nog steeds alle vertrouwen in. Robinson heelt zijn wonden, we vinden dichtbij weer voedsel en het hout dat we vinden gaat op de grote stapel.

Robinson bekijkt alvast drie plekken in de buurt en het lijkt erop dat hij een rivier heeft gevonden. Robinson en de hond besluiten om de rivier van dichtbij te gaan bekijken, ze vinden er naast voedsel en hout ook een geit en nemen deze mee naar het kamp.
Later die dag maken Robinson en Friday samen een bijl van het hout wat ze nog in voorraad hadden. ‘s Nachts slapen we alweer niet in een schuilplaats maar er is wel genoeg te eten.

Dag 3
Het is een prachtige morgen, we hebben uitstekend geslapen en we zijn in een goede stemming. Hierdoor hebben we zin in avontuur! Robinson herstelt van z’n wonden. We vinden nu opeens twee keer hout en ook weer wat voedsel.

Friday gaat onze bronnen veiligstellen anders kunnen we straks geen voedsel of hout meer in de omgeving vinden.
Robinson bouwt de schuilplaats van hout en dat lukt hem. Het is wel gevaarlijk werk en daarom zal de volgende klus moeilijker worden. Robinson maakt ook een wapen, helaas raakt hij daarbij gewond. Het weer blijft maar stabiel, hoelang zal dat nog duren? Deze nacht hebben we voedsel en een schuilplaats!

Dag 4
Het weer is nog steeds goed maar het lijkt erop dat het wisselvalliger gaat worden. Het was een vermoeiende nacht en daarom zal onze klus van vandaag niet in één keer kunnen lukken. Toch hebben we er zin in en daarom voelt Robinson zich weer wat beter. We vinden weer twee keer hout en wat voedsel. We slachten de geit en dat levert ons eten en een huid op.

Friday gaat een kaart regelen, hij loopt daarbij een wond op. Robinson gaat een dak op onze schuilplaats bouwen. Dat lukt niet in één keer ook werkt hij te gehaast en raakt hierbij gewond. Hij vindt wat gif en groenten maar daarvoor hebben we alweer een kookpot nodig. Hij besluit het dak vervolgens nog wat beter te maken maar raakt daarbij flink gewond aan zijn arm.
Er valt een beetje regen maar het dak doet het goed. Die nacht eten we wat, de rest van het voedsel bederft.

Dag 5
Als we opstaan blijkt dat er een zware storm is geweest en is de helft van het nieuwe dak stuk! Robinson herstelt wat van zijn verwondingen. De wond op zijn arm zit er nog steeds. We vinden gelukkig wel twee keer hout en wat voedsel.

Friday gaat het dak repareren voordat het nog verder kapot gaat. Gelukkig kost dit maar een klein beetje hout. Robinson gaat een snellere route naar het hout in de omgeving maken. Er valt zware regen, gelukkig is het dak weer gerepareerd! ‘s Nachts eten we wat.

Dag 6
We hebben de hele nacht over het schip, de scheepsmaten en onze toekomst op dit eiland gesproken. Dit heeft ons geen goed gedaan. Maar dankzij de snellere route van Robinson vinden we nu drie keer hout en weer wat voedsel. We leggen twee keer hout op de stapel.

Friday gaat wat rusten om het moraal hoog te houden. Robinson gaat een touw maken en raakt daarbij lichtgewond. Ook maakt Robinson een mes maar loopt daarbij weer een wond op. Er valt wat lichte regen en we hebben voldoende voedsel voor de nacht.

Dag 7
We hebben erg slecht geslapen en daarom zullen al onze activiteiten vandaag niet in één keer lukken. We vinden drie keer hout en wat voedsel. Al het hout dat we hebben gevonden gaat op de stapel.

Robinson en Friday maken samen een mes, dit gaat zonder problemen. Robinson maakt ook een wapen maar dat lukt niet in één keer. Ook regent het al hard en weten we dat het vanavond erg slecht weer zal zijn.
Inderdaad valt er ‘s avonds zware regen, het dak is niet voldoende en we lopen zelfs verwondingen op. Gelukkig hebben we wel te eten.

Dag 8
‘s Morgens verliezen we een gevecht met een beest en lopen we een wond op. Gelukkig kan Robinson daar wel weer van herstellen. We vinden weer drie keer hout en wat voedsel.
Robinson en Friday maken samen een pijl en boog. Ook gaat Robinson verder bouwen aan het dak, hij raakt daarbij gewond. ‘s Avonds valt er veel regen maar ons dak is precies goed! Er is ook voldoende te eten.

Dag 9
‘s Morgens kunnen we een eenvoudige schutting maken maar daarbij zien we ook roofdieren en daarom kunnen we niet bij ons hout en voedsel. Hierdoor vinden we ook maar één keer hout.

Robinson en Friday gaan het gevecht aan met de roofdieren en winnen het. Daarna gaan Robinson en de hond samen jagen op een leguaan. Robinson loopt daarbij twee wonden op. Ze komen terug met voedsel en een huid. ‘s Avonds regent het flink maar ons dak houdt het goed. Wel moeten we weer vechten en raken daarbij lichtgewond. We drinken wat rum uit het scheepswrak om ons weer wat beter te voelen. Ook eten we weer genoeg. De rest van het voedsel bederft.

Dag 10
Bij het opstaan ontdekt Robinson dat de wond in z’n arm ontstoken is, het gaat nu erg slecht met hem. Ook is het een rommel in het kamp, we kunnen vandaag minder dingen doen omdat we het kamp eerst moeten opruimen. We vinden toch gewoon drie keer hout en wat eten.

Robinson en Friday vinden de mast van het schip en leggen het hout op de stapel. Robinson gaat ook wat uitrusten om te herstellen van zijn verwondingen.
In de verte zien we een schip varen! We moeten onze stapel hout zo hoog mogelijk maken en dan aansteken.
‘s Avonds regent het te hard voor het dak en raken we voedsel en hout kwijt. Omdat er geen gewoon eten meer is eten we van onze noodvoorraad biscuits die we bij het wrak van het schip vonden.

Dag 11
Als we wakker worden is onze schutting kapot omdat we deze te gehaast hebben gebouwd. Ook was het een gevaarlijke nacht, we hebben veel geluid van dieren gehoord. Vandaag of morgen zullen we een beest tegenkomen. Robinson kan nog wel wat verder herstellen.
We vinden drie keer hout en eten. Een deel van het hout leggen we op de stapel, die wordt al best hoog!

Robinson wil vandaag niet werken maar vooral veel uitrusten. Friday steekt de stapel hout aan en raakt daarbij gewond.
Gelukkig valt er ‘s avonds alleen lichte regen en is er voldoende voedsel.

Dag 12
‘s Morgens blijkt dat het beest wat we de vorige nacht hebben gehoord een geit is. We jagen op de geit en onze wapens raken daarbij beschadigd en we lopen verwondingen op :wtf:. Gelukkig levert de geit ons ook eten en een mooie huid op. Er staat een harde wind en daardoor zal het bouwen vandaag extra lastig worden. Robinson kan wat herstellen en we vinden weer hout en voedsel.

Onze stapel hout en het vuur is nu hoog genoeg om gezien te worden. We hebben het, hoewel meer dood dan levend, gehaald!


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 17 maart 2019, 22:07 
Grote Dienaar
Avatar gebruiker

Berichten: 107
Leuk verhaal om te lezen. Wij hebben pas scenario 1 en 2 gespeeld. Binnenkort beginnen aan scenario 3 met Jenny.

Nog even een vraagje, je hebt de shortcut gebouwd toch? Mag je dan beide producten van de shortcut in de productiefase pakken?
Wij kiezen altijd. ( of hout, of voedsel)


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: ma 18 maart 2019, 02:02 
Avatar gebruiker

Berichten: 11
Woonplaats: Rhoon
Je mag dan inderdaad één van de beschibare resources nemen. Let erop dat elke resource op een tegel slechts eenmaal verzameld kan worden per ronde, en dat je de shortcut verliest op het moment dat je je kamp verplaatst. In de nieuwe handleiding staat dit netjes toegelicht op p.36. Veel plezier!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 18 maart 2019, 10:45 
4. Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game (2014)
Avatar gebruiker

Berichten: 780
Woonplaats: Bladel
Erg leuk om te lezen! Je verwoordt de acties goed van gehaast gebouwde objecten en de mogelijke gevolgen. Leuk gedaan en netjes gespeeld. Het duurde mij acht potjes voor ik het eerste scenario won (en bijna alle regels goed speelde; kwam er in Cannibal Island achter dat ik combat hopeloos moeilijk maakte voor mezelf).


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
4 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Bordspellen  
 Feed - Onderwerp - Robinson Crusoe: Verslag scenario Castaways (lang)  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

Robinson Crusoe[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO