Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 10 okt 2019, 16:22 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1720
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Walking in Burano

Een bordspel van EmperorS4 dat gespeeld wordt met heel veel kaarten. Bouw een straat gekleurde huizen en verdien zoveel mogelijk punten met de aanwezige katten, bloempotten, gekleurde luifeltjes en meer.

Afhankelijk van het aantal spelers liggen er 9, 12 of 15 verdiepingskaarten in het aanbod. De rijen van het aanbod zijn gevuld met telkens 1 type kaart: straatniveau, verdieping en dak. Als een speler aan de beurt is mag hij 1, 2 of 3 verdiepingskaarten nemen uit 1 kolom van het aanbod. Vervolgens mag de speler die kaarten in zijn straat bouwen, de "Gouden plaatsingsregels" en bouwkosten in acht genomen. Gouden regels zijn onder andere dat een kaart moet worden gebouwd op een verdieping waar hij voor bedoeld is. Een dak mag niet op de 2e verdieping gebouwd worden, een 1e verdieping is onderaan, de straat zelf. Het huizenblok mag maximaal 5 huizen breed zijn, enzovoort.

Een huis moet altijd alle verdiepingen van dezelfde kleur bevatten en aangrenzende huizen mogen niet dezelfde kleur hebben. Als deze regels gebroken worden moet de speler 1 van zijn 4 bouwregelfiches inleveren en kan dus maximaal 4 keer een regel overtreden, maar dit kost wel 3 punten per fiche.
Afbeelding
Als een huis compleet is gebouwd, dus een 1e, 2e en 3e verdieping, geen steigers meer, moet de speler een toerist of inwoner in de straat toevoegen. Een toerist geeft de speler punten voor bijvoorbeeld het aantal groene planten bij het betreffende huis. Een inwoner geeft aan het eind van het spel punten voor bijvoorbeeld het aantal voetgangers in de straat of 3 punten per schoorsteen.

Wanneer een speler 5 complete huizen heeft gebouwd is het spel afgelopen en volgt er een eindtelling. De speler met de meeste punten wint het spel.

Conclusie:

Het spel heeft erg veel keuzes aan kaarten in de "markt" die steeds genomen worden en, aan het eind van een ronde na aanschuiven, opnieuw aangevuld. De bouwregels spreken allemaal voor zich en zijn eenvoudig te interpreteren.

De munten vliegen ook steeds over tafel. Kaarten uit de "markt" nemen leveren steeds munten op (0, 1 of 2), maar in dezelfde beurt bouw je deze kaarten en dat kost weer een paar munten (1, 3 of 5). Dit systeem had wat mij betreft overzichtelijker gekund.

Verder een goed spel, de kaarten/huizen hebben prachtige kleuren en ook heel veel afwisseling en dat maakt de kaarten prettig om naar te kijken. Zoveel verschillende woningen of winkels, luifeltjes aan de huizen of lantaarns. En, zoals gezegd, moet je daar ook goed op letten voor de punten aan het eind van het spel.

Soms moeten keuzes gemaakt worden als de juiste kleur huis die je zoekt niet in het aanbod op tafel aanwezig is, of aan het eind zelfs helemaal niet meer verkrijgbaar.

Wij hebben ons uitstekend vermaakt met dit spel. Niet te moeilijk, gezellig familiespelletje. De solo mogelijkheid hebben we niet geprobeerd.

Auteur: Wei-Min Ling
Uitgever: EmperorS4, Alderac Entertainment Group
Aantal: 1-4 spelers
Speelduur: 20-40 minuten
Leeftijd: 10+

Review: Brigitte den Hartog

_________________
Everybody has the right to play...


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Bordspellen  
 Feed - Onderwerp - Walking in Burano gespeeld bij Spellen aan den Rijn (review)  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten


Tags

Alderac Entertainment Group, EmperorS4, Walking in Burano, Wei-Min Ling[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO