Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024





8 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 16 jul 2013, 17:42 
Rooster Booster
Avatar gebruiker

Berichten: 88
Hallo,

Ik heb een paar vragen over Carcassonne Kooplieden en Bouwmeesters:
De situatie: ik heb een bouwmeester op een weg gezet, de weg is afgebouwd en ik neem mijn bouwmeester terug.
Moet ik dan de volgende keer mijn bouwmeester op een stad zetten of mag dat terug op een straat gezet worden (als er al een horige staat)? Moet de bouwmeester afwisselend worden geplaatst op (bv. eerst op een straat en daarna op een stad of omgekeerd)?
Een andere situatie: mijn bouwmeester staat op mijn straat en ik maak mijn straat af. Ik neem mijn bouwmeester en horige terug en tel mijn punten voor die straat.
Mag ik dan nog een dubbele beurt uitvoeren (ook als mijn straat afgebouwd is)?

Bedankt,
Fredje8


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: di 16 jul 2013, 19:22 
Jakkiebak!
Avatar gebruiker

Berichten: 68
Woonplaats: ZHolland
Een bouwmeester mag op een weg of op een stad geplaatst worden. Er staat dus niets over in welke volgorde dit moet, dus je zou hem het hele spel bijv. op een weg kunnen blijven plaatsen.

Als je een straat afbouwt met een bouwmeester mag je (als dit gewoon je eerste kaart was)een extra kaart trekken tegel pakken.
Volgens mij mag je dan deze tweede beurt je net vrijgespeelde bouwmeester ook gelijk weer inzetten. Dus wanneer je al een horige op een andere weg heb staan, en trekt een weggetje kan je gelijk de bouwmeester hierop zetten.


Laatst bijgewerkt door marman op zo 28 jul 2013, 10:37, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 16 jul 2013, 21:40 
Rooster Booster
Avatar gebruiker

Berichten: 88
Oke bedankt voor de juiste spelregels!


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 17 jul 2013, 10:04 
Wereldkampioen Carcassonne 2011
Avatar gebruiker

Berichten: 3019
Woonplaats: Nijmegen
Koningsdochter schreef:
Een bouwmeester mag op een weg of op een stad geplaatst worden. Er staat dus niets over in welke volgorde dit moet, dus je zou hem het hele spel bijv. op een weg kunnen blijven plaatsen.

Als je een straat afbouwt met een bouwmeester mag je (als dit gewoon je eerste kaart was)een extra kaart trekken.
Volgens mij mag je dan deze tweede beurt je net vrijgespeelde bouwmeester ook gelijk weer inzetten. Dus wanneer je al een horige op een andere weg heb staan, en trekt een weggetje kan je gelijk de bouwmeester hierop zetten.


Klopt!
het zijn natuurlijk wel tegels ipv kaarten :)

_________________
~ Always look on the bright side of life ~

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 17 jul 2013, 18:01 
Jakkiebak!
Avatar gebruiker

Berichten: 68
Woonplaats: ZHolland
Citaat:
Klopt!
het zijn natuurlijk wel tegels ipv kaarten :)

:oops: :oops:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 17 jul 2013, 20:04 
Fabrieksmanager

Berichten: 832
Woonplaats: Rosmalen
humske schreef:
Klopt!
het zijn natuurlijk wel tegels ipv kaarten :)


Scherp :thumbup:

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 25 dec 2016, 17:28 
Meeple

Berichten: 10
Ivm overzichtelijk houden stel ik mijn vraag hier:
,,maakt het uit aan welke kant ik van de weg met een bouwmeester bezette weg verder bouw? Krijg ik ook nog een extra beurt als ik aan het andere uiteinde van weg of stad verder bouw?


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: ma 26 dec 2016, 00:43 
21 10 20 10

Berichten: 355
Woonplaats: Klein plekje in een grote wereld
Nee, maakt niet uit. Ja, krijgt extra kaart.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
8 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Bordspellen  
 Feed - Onderwerp - Carcassonne Kooplieden en Bouwmeesters vragen  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

999 Games, Carcassonne: Kooplieden en Bouwmeesters



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®