Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: ma 07 apr 2014, 12:43 
Uitgever

Berichten: 194
Woonplaats: Maastricht
10 jaar na *Typo* (alle uitgaves uitverkocht) willen we een 2-dimensionale versie (!) produceren (zie plaatje). Dat is *Typo 2D*. Het spel is geschikt voor oa. Nederlands/Engels/Duits/Frans, net zoals de eerste Typo-uitgave.
Zie de crowdfund campagne op https://www.spiele-offensive.de/Spieleschmiede/Typo-2D . Daar zie je mij het spel uitleggen in de prototypes-kamer. Helaas pasten de kasten met allerlei spelonderdelen net niet in het beeld. :)
Om het een extra feestelijke jubileumuitgave te maken, het startbedrag bijeen te brengen en iets unieks te bieden, wil ik graag spelersnamen op de kaarten afbeelden. Dus je kunt een kaart sponsoren. 8) Normaliter komt je naam dan op een kaart met je voorletter, als dat niet kan de eerste letter van je achternaam en anders bij een andere toepasselijke letter. (Je kan me ook een gewenste letter emaillen.) Al 10+20 van de 62 kaarten zijn nu gesponsord.
Afbeelding

Het reclamebudget voor dit kleine project is nihil (uh, 0,-), dus laat dit svp. aan vrienden weten! Of aan een "taalblog" of taaldocenten of of of??

De ervaringen met crowdfunding vorig jaar waren heel goed. Het geeft extra motivatie en financiering om de spellen op de beste manier te maken.
Hoewel *Leelawadee* later dan gepland af was. De funders hebben het spel nu, maar ik heb het niet in voorraad. Hopelijk komen er nog wat extra onderdelen voor de spellen voor alle vertalers, tekenaar etc. en mijzelf. Meer gaat er niet bij komen, dus dat spel gaat niet meer in de verkoop. Ik zie net een tweedehands verkocht voor USD 55,- op bgg. Misschien is er nog een enkele winkel waar het te koop is, doordat ik het zondag in Essen even verkocht toen de eerste complete spellen net zaterdagavond aankwamen en de planning nog was dat er veel meer van de handgemaakte onderdelen zou komen. Conclusie: Een spel met handgemaakte onderdelen in een crowdfund is niet "handig"! Toch weer wat geleerd. Maar zonder crowdfund had die uitgave helemaal niet gekund.
*Mayday!Mayday!* was op tijd en is fantastisch geworden, ook dankzij de crowdfund-fase! Nu te koop in elke goede spellenwinkel. :)


Omhoog
Offline Profiel     
 
 Berichttitel: Re: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: wo 09 apr 2014, 15:55 
Erelid
Avatar gebruiker

Berichten: 4093
Woonplaats: Emmeloord
Mooi om te horen dat crowdfunding voor jou nieuwe wegen opent Corné! Succes ook met dit nieuwe project. :thumbup:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
 Berichttitel: Re: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: wo 09 apr 2014, 17:15 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 5669
Woonplaats: Leusden
Cwali schreef:
De ervaringen met crowdfunding vorig jaar waren heel goed. Het geeft extra motivatie en financiering om de spellen op de beste manier te maken.
Hoewel *Leelawadee* later dan gepland af was. De funders hebben het spel nu, maar ik heb het niet in voorraad.


Hmm, de ervaringen waren wat mij betreft niet HEEL goed. Jouw communicatie rond de vertraging van Leelawadee kwam ernstig in de buurt van waardeloos. Je moet in de toekomst echt een beetje meer werk maken van het informeren van je afnemers.

(Uiteraard neem ik je de vertraging op zich niet kwalijk. De combinatie van handwerk en strakke deadlines lijkt me best spannend).

Succes met deze Krautfunder en je volgende projecten.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
 Berichttitel: Re: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: wo 09 apr 2014, 17:51 
Uitgever

Berichten: 194
Woonplaats: Maastricht
Ik vond m'n communicatie wel goed. Nou ja, mij werd een half jaar lang steeds gezegd dat het volgende week allemaal zou worden verstuurd. Dat dat niet betrouwbaar is, werd wel duidelijk. Ik heb geprobeerd toch inschattingen te maken. Wat kan ik anders? Ik kon laten weten dat het nog een week duurt? Of marge inbouwen en zeggen dat het over X weken/maanden komt? Zeggen dat het niet duidelijk is of het ooit nog komt? Het hele project cancelen? Ik geloof dat ik voor elk van die opties eens had gekozen en ik heb ook laten weten dat het steeds beloofd werd en ... Ik heb geen maillijst van de backers op die site. Hoe via email is gecommuniceerd weet ik niet precies.


Omhoog
Offline Profiel     
 
 Berichttitel: Re: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: zo 04 mei 2014, 12:11 
Uitgever

Berichten: 194
Woonplaats: Maastricht
Laatste dag vandaag :!:
Bijlage:
t2d2days.jpg


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


Omhoog
Offline Profiel     
 
 Berichttitel: Re: *Typo 2D*
BerichtGeplaatst: di 20 mei 2014, 11:15 
Uitgever

Berichten: 194
Woonplaats: Maastricht
Financieringsdoel is bereikt.
Kaartenplaatjes gemaakt. (Achergrond is veranderd, de letters ongeveer zoals eerder gepresenteerd.) Heb de Engels-gecorrigeerde spelregels ontvangen, die ik vandaag nakijk.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Crowdfunding  
 Feed - Onderwerp - *Typo 2D*  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast


Tags

Corné van Moorsel, Cwali, Typo 2D[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO