Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
5 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 31 aug 2018, 16:01 
Uitgever

Berichten: 198
Woonplaats: Maastricht
Plaatje in bericht plaatsen werkt hier weer niet. :( Vertel als je de oplossing daarvoor weet.
Dit spel is nog niet in crowdfund, is nog in prototype-fase. Voor de deelnemers aan de spellendag in Utrecht morgen wilde ik het spel hier uitleggen aan de hand van de prototype-foto. (Er schijnt een besloten plaats op deze site te zijn voor de spellendag in Utrecht, maar die kan ik niet vinden.)
Zou mooi zijn als je deze versie morgen kan uitproberen. Het idee is cool, ik zal het niet zonder foto proberen uit te leggen, het is namelijk weer heel 2D, zoals de meeste, bijna alle, Cwali-spellen, is met totaaloverzichtplaatje wel goed uit te leggen. Geen geluksfaktor in het spel deze keer, maar "dat merk je niet" (hoewel dit spel wel erg diep is), net zoals bij *Gipsy King* en *Sun,Sea&Sand*.


(afbeelding zichtbaar na inloggen)


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 31 aug 2018, 16:30 
Forummoderator
Avatar gebruiker

Berichten: 1394
Woonplaats: Utrecht
ik zie het plaatjke wel hoor.

en dat draadje is de vereniging Spelgroep Utrecht, daar zal ik je toevoegen als lid, unu je het gevraagd heb.

_________________
Spelgroep Utrecht - Roborally rulez

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 31 aug 2018, 22:50 
Uitgever

Berichten: 198
Woonplaats: Maastricht
JeVo schreef:
ik zie het plaatjke wel hoor.

Als ik hier niet inlog zie ik bij de link "Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien." Na inloggen is het wel te openen maar uitleg bij plaatje vind ik toch veel duidelijker als het plaatje bij de tekst te zien is.

(Vanmiddag, net toen ik hier schreef, kwamen drukproofs van fabrikant voor ander spel. "Niet helemaal goed" ... :( Reply op de errors heb ik deze avond gemaakt, dus nu even niet meer uitleg hier over prototype en het prototype voor morgen niet supergoed voorbereid maar ik ga morgenochtend wel naar Utrecht. :) )


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: za 01 sep 2018, 14:47 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 3650
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
Cwali schreef:
JeVo schreef:
ik zie het plaatjke wel hoor.

Als ik hier niet inlog zie ik bij de link "Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien." Na inloggen is het wel te openen maar uitleg bij plaatje vind ik toch veel duidelijker als het plaatje bij de tekst te zien is.

We zoeken naar een oplossing, maar ik vrees dat dit niet voor onmiddellijk zal zijn. De afbeelding is wel zichtbaar voor wie inlogt. Ik heb deze tekst onder de afbeelding toegevoegd.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 04 sep 2018, 20:02 
Uitgever

Berichten: 198
Woonplaats: Maastricht
Een partij gespeeld zaterdag, wat goede ideeen opleverde voor komende prototype-versies.
Een versie vandaag:
Bijlage:
CCFF 040918.jpg

Over het spel en de nieuwe versie:

-- De hoofd-ideeen voor het thema (alleen kleurverdeling is zichtbaar in de foto, dus het thema is nog niet goed te zien) :
- Landschap-soorten (de 5 kleuren hexagons in de foto) zo bouwen dat ze het waardevolst zijn: Steden compact, waters lang, landbouwgrond in rechte lijn, bossen "rondom", veeweides aaneengesloten zonder verdere eisen.
- Bouwwerken (de kleine tegels op de landtegels in de foto) op de grens tussen 2 landschapsoorten of op het kruispunt tussen 3 landschapsoorten: bouwwerk waardevoller als de juiste soorten land eromheen waardevoller zijn. Bijv. haven "tussen" stad en water, markt tussen stad en landbouw en weide, molen tussen weide en water, jagershuis tussen bos en weide, etc.

Updates:
- Het centrale "bord" met de "muren" vond ik interessant maar past toch niet zo bij dit spel denk ik. Ik wil dat deel simpeler met minder keuze. Centraal bord met driehoektegels geprobeerd en dat bevalt me super. Meestal keuze uit 2 tegels. Overzichtelijker, en de driehoeken is weer eens wat anders.
- De verdeling van de bouwwerken (de 2- en 3-landschappen tegeltjes) : Ik wil het in het begin van spel relaxter en later pas heftiger laten voelen. En de verdeling was zaterdag erg "scripted", wel "eerlijk" maar ik wil de puzzel met de bouwwerken gevarieerder en elke partij anders. In het uitprobeersel vandaag lagen de bouwwerken op het centrale bord en nemen de spelers het bouwwerk wat ligt op de tegel waar zij naartoe gaan. (Maximaal 5 bouwerken (de kleine tegeltjes) per speler.) Die combie van landsoorttegel en bouwwerk kiezen per speelbeurt (in de beginfase totdat je 5 bouwwerken hebt) maakt de puzzel in theorie complexer maar in de praktijk relaxter. Een beetje vergelijkbaar met *Habitats*: Je neemt in je zet een landschaptegel+opdracht. Je probeert natuurlijk bouwwerken en landsoorttegels te nemen die bij elkaar passen. Lukt meest half en half niet. Je gaat dingen bedenken over hoe je je landschap wilt bouwen. Lukt meestal ook half en half niet. Er lijkt hier een grote gelukssfactor in te zitten met of het je lukt om bouwerken te verzamelen die qua benodigde landsoorten bij elkaar passen. Maar in de uitprobeersels blijkt die geluksfactor er steeds toch niet of miniem. (Daarbij komt de nieuwe eindscoorregel voor vp als je van alle soorten land veel tegels hebt, zodat specialiseren niet zo waardevol is.)
VP voor bouwerken:
Bij de 2-landschappen-tegels (de vierkante) : de laagste landwaarde.
Bij de 3-landschappen-tegels (de zeshoekige) : de laagste landwaarde x2.
In de foto hebben speler A (wit) tot speler D voor de bouwwerken:
A: 12 vp (1 bouwwerk niet geplaatst)
B: 15 vp (1 bouwwerk niet geplaatst)
C: 12 vp
D: 15 vp
(Zo'n 10 vp per speler wordt gehaald met overnemen/hebben van de houten kathedraal/boot/boerderij/herder/boom. Zo'n 5 vp per speler bij eindtelling voor afstand tot kasteel en aantal tegels van de landsoort waarvan je de minste hebt.)
- De vp (victory points) op het centrale bord op tegels, voor 1/2/3 vp bij hebben van 1/2/3 tegels van landschapsoort zijn nu even weg, zijn ook niet meer nodig en met de driehoekvakken nog minder nodig, maar een klein aantal is wel leuk om er in te doen. 5 voor hebben van landschapwaarde (ipv. aantal tegels) 3. Zaterdag waren het er 15, was niet overzichtelijk en te veel gedoe met tellen.

Toch heel verhaal om een paar aanpassingen te beschrijven. Ik laat het hier even bij hier. Volgende testpartijen volgen snel. Ik speel met deze nieuwe versie een uitprobeerpartij drie keer sneller dan met vorige versie. En wil dan meteen volgende aanpassingen uitproberen. Wordt leuk denk ik.


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
5 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Crowdfunding  
 Feed - Onderwerp - *Cities, Canals, Forests & Farms*  

Gebruikers die deze topic waarderen

cab

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlliantieAJ en 1 gast


Tags

Canals, Cities, Cwali, Forests & Farms[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO