Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Onze columnisten geven in deze rubriek hun persoonlijke kijk op de spellenwereld.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.



1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 06 nov 2019, 20:30 
Jakkiebak!

Berichten: 55
Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Tamara Bakker

Welk Nederlands gezegde vangt onze volksaard beter dan Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Nederlanders houden er niet van als iemand naast zijn schoenen gaat lopen, arrogantie is verdacht, en je kop boven het maaiveld is in ons kikkerlandje garantie voor de guillotine.

Op zich is er niets mis met de Hollandse nuchterheid, maar soms staat het je lelijk in de weg. Bijvoorbeeld als je naar Essen gaat en je met je stand moet opvallen tussen het overweldigende aanbod. Vraag is dan: hoe doe je dat? Een grote stand met een duidelijke standaankleding valt sowieso op, maar hoe kun je als kleinere standhouder jezelf staande houden?

De krachten bundelen is een mogelijkheid. Keep exploring games, Blackbox Games en Jumping Turtle Games zijn om deze reden in één grote stand te vinden. Dat is veel herkenbaarder dan alle drie een kleinere stand huren.

Een verkleedpartij doet het ook altijd goed. Vroeger zag je alleen in de LARP-sectie verklede mensen, maar sinds een aantal jaren is het ook ontdekt door bordspeluitgevers. Keep exploring Games was enkele jaren geleden te zien in een VOC-pak. Jolly Dutch Games was paraat in een Gouden Eeuwpak vanwege Chartered en in een skydivepak vanwege Boogie Beasts. Barpig presenteerde zich een roze varkenspak. En Blackbox hebben we eerder gezien in een dictatorpak met korte broek.

Afbeelding

Afbeelding

Allemaal stuk voor stuk prima pogingen om op een ludieke manier op te vallen. Echter, het kan altijd nog in de overtreffende trap.

De derde prijs voor opvallen in Essen gaat dit jaar naar de operatie van Artipia. Nee, dat is niet de Griekse versie van Medisch Centrum West, maar een ludieke manier om aandacht te vragen voor hun spel Rush M.D.

Afbeelding

De eervolle tweede prijs ging dit jaar wat mij betreft naar Repos voor hun onconventionele manier van het promoten van Last Bastion. Met een gezelschap van onder andere een brullend monster trokken ze als een soort Veronica-komt-naar-je-toe-deze-zomer de beurs over.

Afbeelding

En de eerste prijs voor opvallen in Essen? Dat is niet moeilijk, die gaat naar Game Brewer. Geen verkleedpartij dit keer, maar wel een briljante manier om in stijl van het bedrijf op te vallen. In die stand werden dit jaar niet alleen spellen getapt, maar nadrukkelijk ook het heerlijke Belgische gerstenat. Wat een smakelijke manier om op vallen. Ik zou zeggen: proost op deze welverdiende eerste prijs!

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - De kolomnisten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®