Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Onze columnisten geven in deze rubriek hun persoonlijke kijk op de spellenwereld.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Vakantiekriebels
BerichtGeplaatst: ma 08 jun 2020, 20:54 
Jakkiebak!

Berichten: 55
Vakantiekriebels

Tamara Bakker

Zo, het hoge woord is eruit sinds afgelopen woensdag: we mogen weer op vakantie. De good guys (Van Dissel, onze zorghelden, de regeringen die lockdowns in allerlei gedaantes opwierpen) verslaan de bad guys (de virussen, sorry Corona, Wuhanvirus, Covid19 en TVFKAC). Of althans, de slag is gewonnen, maar de oorlog nog niet. Het vaccin moet immers nog worden ontwikkeld. Maar de laatste weken hebben we het virus gemuilkorfd, en dus mag de virtuele muilkorf van de bevolking voorlopig worden afgedaan.

Reizen buiten Europa wordt nog steeds afgeraden. Dus code oranje voor Gugong, Teotihuacan, Mombasa, Australia. Begrijp me niet verkeerd, op de speeltafel mogen ze uiteraard wel tevoorschijn komen. Maar denk nog wel even aan die 1,5 meter.

Reizen binnen Europa mag naar 12 landen wel. Jippie, we mogen weer naar Brugge, Essen (zonder Spiel), Azul. Verder mogen we de Vorsten van Florence weer gaan bezoeken en ons in Ostia vergapen aan de restanten van de oude Romeinse stad.

Dan hebben we nog de reservebank met populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Griekenland en Spanje. Dus met het boeken van een trip naar Carcassonne, Troyes, Orleans, Sparta, de Olympus, Alhambra, Granada of Salamanca moeten we nog even wachten. Die mogen waarschijnlijk wel, maar daar horen we later meer over.

Tegelijk geldt bij alle buitenlandse reizen de disclaimer dat reizen op eigen verantwoordelijkheid is. Dat een land met reisadvies geel bij een uitbraak zomaar reisadvies oranje kan krijgen. Met alle gevolgen voor reisverzekeringen van dien, om nog maar te zwijgen van twee weken thuisquarantaine zodra men weer terug is van vakantie. Snapt u het nog?

Het alternatief is een vakantie in eigen land, of in de eigen Lage Landen. We hebben genoeg leuke plekken om te ontdekken. Want naast het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, de coffeeshops en de Wallen is Amsterdam ook wereldberoemd om de spellenwinkels The Gamekeeper, Friends and Foes en Het Paard. Brugge is een charmante stad, vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan Krokodil, Neverland, Biovita (voor al uw glutenvrije spellen) en De Banier. Tenslotte kun je je in Brugge ook nog verlekkeren aan de grootste spellencollectie ter wereld in het Vives Spellenarchief.

Amersfoort is een prachtige vestingstad met een dito spellenwinkel: Spellenpoort. Bruxelles (Brussel) is niet alleen een tof spel om te spelen, maar in de gelijknamige stad vind je ook The Grasshopper, Dedale en l’Antre Jeux. En ook Deventer hoort in onze tour-der-lage-landen: niet alleen vanwege de koeken, maar ook voor een bezoek aan Koning Willem. De echte Koning Willem kan later in de vakantie in Paleis Huis ten Bosch worden bezocht, maar niet nadat eerst een bezoek is gebracht aan Het Spellenhuis.

En nu doe ik nog heel veel leuke spellenwinkels tekort, die ook een toeristisch bezoek meer dan verdienen. Dus, beste lezers: leef je lekker uit deze vakantie! In onze Lage Landen is genoeg te beleven en op deze manier steunen we ook de winkeliers die voor onze hobby zo belangrijk zijn.

Ik wens u allen een prettige, gezonde en speelse vakantie toe!Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - De kolomnisten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Vakantiekriebels  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

De kolomnisten van de Lage Landen, column[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®