Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

StarCom Gent
https://www.bordspelmania.eu/evenementen/topic14426.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  warlockbylandt [ za 25 apr 2015, 14:01 ]
Berichttitel:  StarCom Gent

Op zondag 5 juli gaat in het ICC te Gent van 10u tot 18u voor de eerste keer het evenement StarCom van start. Net zoals de grote broer in het najaar, F.A.C.T.S., wil deze Con proberen een opstart te zijn voor alles wat met de sci-fi en fantasy wereld samenhangt en daar horen natuurlijk ook games bij in alle vormen en kleuren. Zij zullen dan ook met een ruimte van 5000m² alle facetten proberen belichten en een alternatieve, meer familiale sfeer proberen in het leven te roepen voor de grotere evenementen.

Alle info hierover kan je trouwens terugvinden via:

https://www.facebook.com/events/357189574476366/

of

http://www.starcom.tv/#new-page

EN het is ook met het grootste genoegen dat ik kan zeggen dat we met Thunderbolts Gent gevraagd zijn om hieraan ook mee te werken en mensen die dag wegwijs te maken in de wondere wereld van bord- en miniatuur spellen. Outpost Gent zal trouwens die dag mensen ook wegwijs maken in het andere segment van de spellenwereld: de cardgames.

Auteur:  warlockbylandt [ ma 06 jul 2015, 12:46 ]
Berichttitel:  Re: StarCom Gent

Gisteren trokken we dus richting ICC Gent voor Starcom en het werd al snel duidelijk dat de organisatoren wel degelijk geslaagd zijn in hun doelstelling: Starcom is een kleine maar zeer gezellige beurs geworden.

Zelf stonden we met de Thunderbolts op 2 verschillende locaties: onze eigen standje op het 1e verdiep waar het de bedoeling was dat we vooral de nadruk gingen leggen op een paar basis-games met een lage instapdrempel: X-Wing, Dreadball en voor de gelegenheid had ik ook een redelijke "onbekend" en luchtig bordspelletje meegenomen: Zombies Keep Out.
We stonden dan ook nog met een paar spelers aan de stand van de Worlds' End en hier werd vooral de nadruk gelegd op de iets grotere en populaire games binnen de club: Warmachine, Flames of War, Dreadball en Zombicide!

Het viel weer maar eens op hoeveel interesse er was in alle games en gedurende het grootste deel van de dag waren dan ook vaak de tafels bezet met spelers of mensen voor wie dit allemaal nieuw was. We kregen ook veel mensen aan onze tafels die blijkbaar wel bekend waren met bordspellen maar nu ook wel eens interesse hadden om eens een miniature game te proberen (en gezien de populaire zaken op zo'n comic conventie) was het miniature game X-Wing natuurlijk een schot in de roos maar ik heb ook opgevangen van de mensen die bij de stand van de Worlds' End stonden (want ik zat bijna de volledige dag aan de stand boven) dat ook Warmachine, Dreadball en Flames of War goed in de markt lagen en de interesse alleen maar groeit hiervoor.

Het viel trouwens ook op dat veel mensen naar huis gingen met één of ander bordspel en/of miniature game maar de organisatie had er dan ook voor gezorgd dat er verscheidene winkels stonden met een serieus aanbod aan bord- en andere spellen zonder dat het een prijzenslag werd. Zo ving ik trouwens ook op dat in alle winkels de starterset van X-wing uitverkocht was op het einde van de dag wat uiteindelijk alle winkels ten goede kwam! En alle winkels waren dan ook heel lovend over het evenement en lieten al weten dat zij volgend jaar terug aanwezig wilden zijn. Ook voor ons was dit aanbod van verschillende winkels heel interessant omdat wij ook al eens konden polsen of er winkels interesse hadden om volgend jaar ook eventueel op Warcon aanwezig te zijn en we hebben al een paar interessante contacten gelegd!

Maar ook het feit dat we mensen konden adviseren over andere zaken zoals Roleplay Games en Card Games werd blijkbaar gesmaakt en verscheidene mensen vroegen daarna vaak ook meer info over de Thunderbolts en de werking ervan.

In ieder geval was het dus voor ons een zeer leuke en productieve dag (en vooral warm) en waren we allemaal zeer tevreden dat we hieraan konden meewerken. En gezien het succes van dit jaar zal er dus waarschijnlijk volgend jaar terug een Starcom komen en gaan we proberen met de club om nog meer samen te werken met de organisatie om te helpen waar we kunnen.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/