Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.14 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 11:11 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 5786
Woonplaats: Rijen
999Games meldt nog een stapeltje spellen voor 2015. Waaronder twee nieuwe uitbreidingen voor De Legenden van Andor:

Legenden van Andor: Nieuwe Helden

Citaat:
Met deze uitbreiding op het Speelgoed van het Jaar 2014 kun je het spel nu ook met 5 of 6 helden spelen of het basisspel met andere helden proberen. Nieuwe Helden bevat 4 heldentableaus met bijbehorend speelmateriaal en interessante speciale eigenschappen. Zo heeft de ene held al allerlei bijzondere voorwerpen, maar niet zoveel kracht- en wilskracht, terwijl een andere juist wel heel sterk is, maar geen groot voorwerp kan dragen. Verder kun je kiezen voor een aantal varianten, zoals "Het Broederschild" en "De Zwarte Heraut" om het spel iets eenvoudiger of juist moeilijker te maken.


Afbeelding

Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden

Citaat:
Zeil met een aftands schip naar het noorden en beleef in 4 nieuwe legenden fantastische coöperatieve avonturen. De Reis naar het Noorden bevat een dubbelzijdig speelbord en veel nieuw speelmateriaal, waaronder nieuwe monsters en zelfs een nieuwe held: de zeekrijger! Je kunt De Reis naar het Noorden uitsluitend in combinatie met het basisspel te spelen. Heb je ook de uitbreiding "€œNieuwe Helden", dan kun je deze uitbreiding ook met 5 of 6 helden spelen.


Afbeelding

Dieven!

Citaat:
In dit vlotte kaartspel vol bluf en tactiek ben je een dief in een grote stad. Je verzamelt zoveel mogelijk geld, maar je gunt ook de andere spelers af en toe wat. De politie pakt namelijk uitsluitend de rijkste speler aan. Ontsnap jij uiteindelijk met de meeste buit?

Elke ronde leg je een buitkaart bij jezelf of een andere speler neer, of speel je een politiekaart. Ook trek je steeds een kaart. Trekt een speler een vluchtwagen, dan wordt die direct open op tafel gelegd. Liggen er een bepaald aantal politieauto's, dan volgt er een inval, waarbij de rijkste speler zijn buit verliest. Daarna gaat het spel gewoon verder. Verschijnt de laatste vluchtwagen, dan wint de speler met de meest waardevolle buit!


Afbeelding

De Boze Wolf

Citaat:
Eén van jullie is de wolf, de anderen zijn Roodkapje, moeder geit en de biggetjes. De wolf kiest in het geheim wie hij wil opeten, terwijl de anderen gokken om te gaan slapen of een val te zetten. Ben je wolf en kies je iemand die is gaan slapen, dan scoor je punten. Maar heeft het slachtoffer een val gezet, dan krijgt hij de punten! Heb je gekozen om te gaan slapen en ben je niet opgegeten, dan scoor je ook. Omdat alle mogelijke slachtoffers verschillende waarden hebben, is het handig om een strakke pokerface op te zetten.

Afbeelding

_________________
Afbeelding


Laatst bijgewerkt door BaSL op do 08 jan 2015, 10:22, in totaal 2 keer bewerkt.
Berichten samengevoegd


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 13:42 
El Capitan
Avatar gebruiker

Berichten: 1565
Woonplaats: Etten-Leur
De boze wolf al eens gespeeld in Japanse uitvoering. Grappig spelletje. Leuk met kinderen denk ik.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 14:43 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 5786
Woonplaats: Rijen
Ah, OK. Hoe heet 'ie dan? Kon hem niet vinden op BoardGameGeek.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 15:16 
Hazelnoot Ridder
Avatar gebruiker

Berichten: 625
Woonplaats: Delft
BaSL schreef:
Ah, OK. Hoe heet 'ie dan? Kon hem niet vinden op BoardGameGeek.

Eat me if you can

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 15:18 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 5786
Woonplaats: Rijen
:thumbup:

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 17:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549

999 Games heeft voor het eerste kwartaal van 2015 een handvol nieuwe kaartspelletjes en een nieuwe Carcassonnevariant aangekondigd. Volgens een planning van medio december worden deze spellen in februari en maart verwacht.


de-boze-wolf-boxDe Boze Wolf is de Nederlandstalige editie van het leuke Japanse blufspelletje Eat me, if you can. Een van de spelers is de hongerige wolf, de andere spelers vertegenwoordigen de smakelijke hapjes Roodkapje, moeder geit en de jonge geitjes (in de Japanse versie waren dit nog biggetjes). Laatstgenoemden kiezen elke ronde hoe ze de nacht doorbrengen. Gaan ze slapen alsof er geen gevaar dreigt, of zetten ze een val voor de wolf? De wolf kiest vervolgens zijn slachtoffer. Was dit een nietsvermoedende slaper, dan verdient de wolf en verliest het slachtoffer de op dit karakter afgebeelde punten. Was dit een val, dan verliest de wolf en verdient het slachtoffer de op dit karakter afgebeelde punten. De niet aangevallen karakters verdienen hun punten wanneer ze de nacht slapend hebben doorgebracht. Aan het einde van de ronde beslist de verliezer over de nieuwe verdeling van de karakterkaarten. Je speelt door tot iemand 10 punten heeft verzameld. Ik heb de Japanse editie vaak gespeeld. Dit is kostelijk blufspelletje, waarmee we ons goed hebben vermaakt.


bonje-in-de-stal-boxBonje in de Stal is de commerciële editie van het kaartspel dat op het Spellenspektakel van 2014 nog werd uitgedeeld aan de bezoekers. Het spelmateriaal bestaat uit kaarten met mannetjes- en vrouwtjesdieren in vijf soorten, aangevuld met olifanten, gekke koeien, dolle hengsten en transportwagens. Iedere speler heeft zijn eigen gedekte stapel en drie stallen, die hij in de loop van het spel met de juiste dieren moet vullen. Elke stal mag maar één diersoort bevatten. Wanneer je gedwongen een tweede mannetje in dezelfde stal moet plaatsen is er bonje in deze stal. Dit betekent dat je deze stal niet compleet kunt maken. Gelukkig kun je met een transportwagen het boventallige mannetje afvoeren. Als alternatief kun je met een dolle hengst of een gekke koe de stal legen, om daar weer opnieuw te beginnen. Met een olifant kun je een lege stal van een medespeler vullen, zodat hij deze niet compleet kan maken (totdat een transportwagen…). Aan het begin van een ronde draait iedere speler de bovenste kaart van zijn stapel open. Daarna moet iedere speler met dezelfde hand zo snel mogelijk één van deze open kaarten claimen. Dit gaat door totdat een speler zijn drie stallen compleet heeft. Deze speler wint de ronde en krijgt een nieuwe stal. Het spel is voorbij zodra de eerste speler zijn vijfde stal heeft gevuld.


dieven-boxIn Richard de Rijk’s kaartspel Dieven probeer jij zoveel mogelijk geld te stelen. Elke ronde leg je een buitkaart bij jezelf of een andere speler neer, of speel je een politiekaart. Ook trek je steeds een kaart. Trekt een speler een vluchtwagen, dan wordt die direct open op tafel gelegd. Gaandeweg duiken ook politieauto’s op. Ligt er een bepaald aantal politieauto’s, dan volgt een inval waarbij de rijkste speler zijn buit verliest (waardoor het geen kwaad kan om een medespeler af en toe wat te gunnen). Daarna gaat het spel gewoon verder. Wanneer de laatste vluchtwagen opduikt, wint de speler met de waardevolste buit.


Nosferatu is een groepsspel voor 5-8 spelers, waarin vampiers en onbezoedelde burgers het tegen elkaar opnemen. Nosferatu en zijn hulpje Renfield proberen voor zonsopgang hun slachtoffers te bijten. Hun tegenstanders proberen hen op tijd te ontmaskeren. Door het uitspelen van kaarten krijgen ze gaandeweg meer en meer informatie.


Kakkerlakkendans is een nieuwe titel in de populaire kakkerlakkenreeks. In dit fysieke reactiespel moeten de spelertjes geluiden en bewegingen maken op basis van de zichtbare kakkerlakkaarten.


Bij Pissebedden ligt een deck met ongediertekaarten op tafel. De actieve speler trekt een kaart en probeert zijn medespelers aan te geven hoeveel exemplaren van welke diersoort zijn afgebeeld. Hij communiceert door met zijn handen te klappen en op tafel te slaan. Wanneer een medespeler het goed heeft, mag deze de kaart op zijn eigen scorestapel leggen. Heeft hij het fout, dan moet hij de actieve speler een kaart van zijn scorestapel geven.


Carcassonne Goudkoorts (incl. ‘De Sheriff’) is een zelfstandig speelbare Carcassonnevariant die zich afspeelt in het Wilde Westen. De spelers bouwen aan een landschap met steden, spoorlijnen, prairies en bergen, waarop de spelers hun cowboys inzetten. De spoorlijnen leveren zelf punten op, maar bepalen ook de score van de steden. Cowboys op de prairie lijken op boeren; zij leveren punten op via tipi’s en wilde paarden. In de bergen zijn goudklompjes te verdienen, die je soms voor een medespeler kunt wegkapen voordat hij het berggebied weet te voltooien.


Meer informatie:
Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2015/01/02/het-voo ... 999-games/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 08 jan 2015, 20:16 
Zwarte piet

Berichten: 6
Woonplaats: Antwerpen
Is er al geweten wanneer de uitbreidingen van Andor uitkomen?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 09 jan 2015, 00:02 
Andorsadeur
Avatar gebruiker

Berichten: 2587
Woonplaats: Sprang-Capelle, N-Br (NL)
Regulus schreef:
Is er al geweten wanneer de uitbreidingen van Andor uitkomen?

De uitbreidingen zouden vóór maart in de winkel moeten liggen...

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 11 jan 2015, 10:54 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 22
Woonplaats: Zaandam
pleunie.william schreef:
Regulus schreef:
Is er al geweten wanneer de uitbreidingen van Andor uitkomen?

De uitbreidingen zouden vóór maart in de winkel moeten liggen...De uitbreidingen zijn al te reserveren bij spellenrijk.nl. release is 26 februari.
Wij hebben ze gelijk maar gereserveerd.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: di 03 maart 2015, 20:29 
Andorsadeur
Avatar gebruiker

Berichten: 2587
Woonplaats: Sprang-Capelle, N-Br (NL)
Ik zag op de site van 999-Games dat De Reis naar het Noorden en Nieuwe Helden niet meer staan bij "binnenkort in de winkel" en ze staan ook niet bij "onze nieuwste spellen".
Ik ben nu wel erg benieuwd naar de status...

Weet jij iets meer Erwin?

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 03 maart 2015, 21:29 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6067
Woonplaats: Leusden
pleunie.william schreef:
Ik zag op de site van 999-Games dat De Reis naar het Noorden en Nieuwe Helden niet meer staan bij "binnenkort in de winkel" en ze staan ook niet bij "onze nieuwste spellen".
Ik ben nu wel erg benieuwd naar de status...

Weet jij iets meer Erwin?


Nee, mijn informatievoorziening vanuit 999 Games ligt tijdelijk plat.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: wo 04 maart 2015, 12:27 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6067
Woonplaats: Leusden
pleunie.william schreef:
Ik zag op de site van 999-Games dat De Reis naar het Noorden en Nieuwe Helden niet meer staan bij "binnenkort in de winkel" en ze staan ook niet bij "onze nieuwste spellen".
Ik ben nu wel erg benieuwd naar de status...

Weet jij iets meer Erwin?


Is een foutje op de website, wordt hersteld.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: wo 04 maart 2015, 15:03 
8. The Resistance (2009)
Avatar gebruiker

Berichten: 586
Woonplaats: Hove
Er stond net een berichtje op Facebook van 999 Games. Ze zouden vanaf vrijdag in de winkel moeten liggen.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: za 07 maart 2015, 12:16 
Sojaboon
Avatar gebruiker

Berichten: 22
Woonplaats: Zaandam
We hebben de uitbreiding nieuwe helden en de reis naar het noorden vandaag binnen gekregen, het ziet er weer erg mooi uit.
Morgenavond gaan we het spelen.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
14 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - 999 Games: Meer Andor, dieven en een wolf  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Tags

999 Games, Boze Wolf, Carcassonne Goudkoorts, Dieven!, Kakkerlakkendans, Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden, Legenden van Andor: Nieuwe Helden, Nosferatu, Pissebedden[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO