Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.6 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 16 jan 2015, 17:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Jumbo komt in maart met drie nieuwe spellen uit de Stratego familie: het bordspel Stratego: Waterloo, het Stratego Dice Game en het Stratego Card Game. Van laatstgenoemde weet ik niet zeker hoe nieuw het spel werkelijk is. Ik meen me te herinneren dat Jumbo al langer een Stratego kaartspel in de catalogus heeft. Wellicht is dit kaartspel oude wijn in een nieuwe zak.

Afbeelding Stratego: Waterloo is een nieuw bordspel met drie varianten: een basisspel, een standaardspel en een expertspel. De Franse speler beschikt over een leger van 47 stukken. De Geallieerde speler beschikt over een leger van 45 stukken, maar kan na de 12de speelbeurt rekenen op versterking van het Pruisische leger met 13 stukken. Afhankelijk van de variant moeten de spelers proberen om elkaar te verslaan op het slagveld door elkaars vluchtroute te bezetten. De spelers proberen de overwinning te behalen door hun eenheden zodanig op te stellen dat ze verschillende aanvallen van hun tegenstander kunnen afslaan en zelf succesvolle aanvallen kunnen uitvoeren. De speler die er als eerste in slaagt om minstens twee van zijn eenheden op de geheime vluchtroute van zijn tegenstander te krijgen, wint de veldslag en dus ook het spel. Deze vluchtroute wordt bepaald door een aan het begin in het geheim ontvangen kaart.

Afbeelding

De actieve speler beschikt over drie acties. Jouw actiepunten zijn gekoppeld aan jouw bevelhebber(s) en jouw opperbevelhebber. Wanneer zij sneuvelen, raak je actiepunten kwijt. Met een actie kun je een stuk verplaatsen, een stuk aanvallen, een artilleriestuk laten vuren, een reservist of een gedegradeerd stuk terugplaatsen, of een manoeuvreerkaart spelen. Er zijn drie soorten eenheden: infanterie (lichte en lijn), cavalerie (lichte en zware) en artillerie, met verschillende sterktes, aanvallen en bewegingen. Er mag altijd maar één stuk op een veld staan en stukken kunnen nooit over andere stukken heen springen. Wil je een stuk verplaatsen naar een veld met een vijandelijk stuk, dan moet je dat stuk aanvallen. Beide stukken tonen dan hun sterkte. Het stuk met de laagste sterkte is uitgeschakeld en verdwijnt van het bord. Als beide stukken dezelfde sterkte hebben, dan gooit de aanvaller een strijddobbelsteen. Het standaardspel maakt gebruik van bijzondere terreinregels voor gebouwen en een heuvel en introduceert manoeuvreerkaarten, waarmee je speciale acties kunt uitvoeren. Het expertspel probeert de veldslag, onder meer door verfijnde winstvoorwaarden, iets meer te laten aansluiten bij de historische realiteit.

Afbeelding In het Stratego Dice Game heeft iedere speler vijf dobbelstenen met verschillende combinaties van rangen. De actieve speler kiest er een uit. Beide spelers gooien tegelijk de gekozen dobbelsteen. Gooien beide spelers dezelfde rang, is de strijd onbeslist en gaan beide stenen meteen uit het spel. De hoogste rang wint de strijd. Een bom verslaat iedereen behalve een mineur. Een verkenner staat je toe een andere steen te gooien. Bij een vlag verlies je de veldslag. De gebruikte stenen gaan uit het spel. De spelers markeren hun gewonnen veldslagen op een aparte scoresteen. Je wint het spel door als eerste vijf veldslagen te winnen.

Afbeelding Het Stratego Card Game bevat 23 kaarten met rode stukken en 23 kaarten met blauwe stukken. Beide spelers schudden hun kaartenleger nemen de bovenste 8 kaarten. Je kiest de 5 kaarten waarmee je jouw frontlinie gaat vormen en de 3 kaarten waarmee je een gat in jouw linie kunt opvangen. Het is uiteraard de bedoeling om de vijandelijke vlag veroveren. De actieve speler vult zijn hand aan tot drie kaarten. Daarna valt hij met een frontliniekaart een kaart in de vijandelijke frontlinie aan. De hoogste rang wint de slag en herneemt zijn plaats in zijn frontlinie. De laagste kaart in rang verdwijnt uit het spel. Als de rangen even hoog zijn, gaan beide kaarten uit het spel. Uiteraard doen de spion, verkenner en bom hun speciale dingetje en is een geslagen vlag linke soep.


Meer informatie:Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2015/01/16/nieuwe- ... bij-jumbo/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 16 jan 2015, 18:28 
Garnaal
Avatar gebruiker

Berichten: 356
Woonplaats: Maassluis
Dat kaartspel klinkt inderdaad gelijk aan het spel uit 2012.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 16 jan 2015, 18:41 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6162
Woonplaats: Leusden
sinead schreef:
Dat kaartspel klinkt inderdaad gelijk aan het spel uit 2012.


Klopt, dit is hetzelfde kaartspel in een nieuwe verpakking.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: vr 16 jan 2015, 22:09 
PIONier
Avatar gebruiker

Berichten: 3
Ik heb het geluk gehad om stratego Waterloo te mogen testen. Voor iedereen die opzoek is naar een nieuwe en uitdagende versie van stratego is dit het ideale spel. Ook voor de beginnende strateeg is dit een heel leuk spel. Het spel is historisch perfect juist met mooie afbeeldingen en dat maakt het allemaal nog specialer. Dikke aanrader!! :clap: :clap:


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 18 jan 2015, 14:19 
Regenmaker

Berichten: 268
Woonplaats: Meerhout
De Waterloo variant ziet er idd wel leuk uit


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 25 jan 2015, 17:36 
Door tijd en ruimte
Avatar gebruiker

Berichten: 7
Stratego Waterloo is in ieder geval iets helemaal nieuw: Kaarten, dobbelsteen, terreintegels, een groter speelbord, fiches...precies een wargame, maar toch ook niet :wink:


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Nieuwe Stratego spellen bij Jumbo  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Bordspeler.nl, Jumbo, Stratego Card Game, Stratego Dice Game, Stratego: Waterloo[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®