Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: HOT Games op Spiel 2016
BerichtGeplaatst: zo 02 okt 2016, 13:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Afbeelding De Nederlandse distributeur H.O.T. Sports + Toys wordt dit najaar ook actief als uitgever. Onder de naam HOT Games verschijnt op Spiel 2016 een nieuwe editie van het kaartspel Gang Up!, ontworpen door Paul van der Meer en geïllustreerd door Robin Keijzer. Het spel kent drie soorten kaarten. Er is een dichte stapel met misdaadkaarten en een dichte stapel met de twee actiekaartsoorten, gangster en invloed. Laatstgenoemden hebben een statuscijfer, dat je minstens moet evenaren om de kaart te mogen spelen. Status verdien je door een misdaad succesvol uit te voeren. Misdaadkaarten vereisen op hun beurt weer mankracht, wat je onder meer verzamelt via jouw gangsters.

Afbeelding

Je begint het spel met zes actiekaarten op de hand. Aan het begin van je beurt trek je een nieuwe actiekaart. Daarna mag je gangsters uitspelen zolang je voldoet aan de status. Vervolgens mag je stoppen door nog een actiekaart te trekken of mag je een misdaadkaart trekken en spelen. Om de misdaad te voltooien heb je voldoende mankracht nodig. Mankracht vind je op jouw uitgespeelde gangsters, op invloedkaarten en in de steun van één medespeler als bondgenoot. Vervolgens mogen alle spelers de eigenschappen van hun gangsters en invloedkaarten gebruiken om de uitkomst te beïnvloeden.  Voldoe je uiteindelijk aan de eisen, dan krijgen jij en jouw bondgenoot de afgebeelde status. Zo niet, dan verliezen jullie status en onderga je de gevolgen van de misdaadkaart.

Gang Up! is geschikt voor 3-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 30-60 minuten. Het spel heeft Engelstalige speelkaarten, maar beschikt wel over Nederlandstalige spelregels.

HOT Games demonstreert het spel op Spiel 2016, in hal 4 stand B-114.


Meer informatie:Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2016/10/02/hot-gam ... piel-2016/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - HOT Games op Spiel 2016  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Tags

Bordspeler.nl, Gang Up!, HOT Games, Paul van der Meer, Robin Keijzer, Spiel 2016[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®