Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 28 jun 2017, 19:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Komend najaar komt Z-Man Games met Pandemic Legacy: Season 2, de zelfstandig speelbare opvolger van de internationale tophit Pandemic Legacy: Season 1. Enigma Distribution heeft vandaag bevestigd dat er ook een Nederlandstalige editie wordt uitgebracht.

Afbeelding

Dit nieuwe coöperatieve legacy-spel speelt 71 jaar na de gebeurtenissen in het eerste seizoen. De mensheid staat op de rand van de afgrond. Er bestaat nog een netwerk van steden, die worden bevoorraad door geïsoleerde drijvende havens in de oceanen. De voorraden van de steden zijn kritiek, het is aan de spelers om de mensheid te redden. Aan het begin van het eerste spel is slechts een deel van de wereld zichtbaar, de bekende steden in het netwerk. Naast het beschermen van de steden moet je dus ook de wereld exploreren. Hierbij word je geconfronteerd met uitdagingen en gevaren en doe je allerlei ontdekkingen. In een samenleving in deze staat van verval hoef je niet te rekenen op volwaardige communicatie, operationele transportnetwerken en voldoende medische technologie. De startsteden zijn nog bereikbaar per schip, maar een groeiend netwerk in het binnenland zorgt vanzelf voor logistieke uitdagingen en gevaren. Een goede samenwerking is vereist om de steden aan de rand van de beschaving te ontdekken.

Afbeelding

In de loop van een jaar moet het team de oplossing voor de pest ontdekken en de bevoorrading van de steden op orde houden. De bekende speelkaarten zijn nog steeds de motor van het systeem, maar nu moet je geen ziekteblokjes verwijderen, maar juist bevoorradingsblokjes plaatsen om de pest te weerstaan. De schaarse blokjes worden verbruikt wanneer de infectiekaart van de desbetreffende stad opduikt. Je moet de bevoorrading borgen om het netwerk tegen de pest in de lucht te houden. Wanneer de stadskaart van een onbeschermde stad opduikt, raakt deze stad besmet en lopen de personages daar zelf ook risico op besmetting.

Afbeelding

Zoals een legacy-spel betaamt, hebben jouw acties gevolgen voor volgende potjes en veranderen jouw keuzes de speelwereld. Steden komen op en vergaan, de personages ontwikkelen zich en lopen schade op, nieuwe spelregels worden geïntroduceerd en het speelbord wijzigt permanent.

Pandemic Legacy: Season 2 is een ontwerp van Rob Daviau en Matt Leacock. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 14 jaar en heeft een aangegeven speelduur van 60 minuten.

De Amerikaanse uitgever kondigt het spel aan voor het najaar. Dit lijkt te duiden op een lancering op Spiel 2017 in Essen (26-29 oktober). Voor de Amerikaanse beurs Gen Con 2017 (17 – 20 augustus) wordt een sneak peek beloofd. Enigma Distribution verspreidt het spel in Nederland, Asmodee doet hetzelfde in België.

Meer informatie:


Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2017/06/28/het-twe ... ic-legacy/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Het tweede seizoen van Pandemic Legacy  

Gebruikers die deze topic waarderen

Bart, Erwin

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

Asmodee, Bordspeler.nl, Enigma Distribution, Matt Leacock, Pandemic Legacy: Season 2, Rob Daviau, Z-Man Games, coöperatief[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®