Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominatiesHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: NSV op Spiel 2017
BerichtGeplaatst: ma 16 okt 2017, 14:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Dankzij White Goblin Games vinden de spellen van de Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag met groot gemak hun weg naar Nederland. NSV presenteert op Spiel 2017 vier nieuwe titels, waarvan ongetwijfeld het een en ander bij de Goblins zal opduiken. Je vindt NSV in hal 1, stand C131.

Knister is een heruitgave van dobbelspel van Heinz Wüppen. Dit spel is al twee keer met Nederlandstalige regels verschenen, in 2007 als High Score bij Ravensburger en in 2014 als Würfel Bingo bij Schmidt Spiele. Het materiaal van deze editie bestaat uit een scoreblok en twee zeszijdige dobbelstenen. Een speler gooit de twee zeszijdige dobbelstenen, waarna iedereen de som van de stenen op zijn eigen scorevel noteert. De puntentelling doet denken aan Yahtzee. Een full house, straat of vijf gelijken levert bijvoorbeeld veel punten op. De meeste punten krijg je voor een straat zonder 7. Het is zaak om jouw hoge rijtjes te noteren op de twee diagonale rijen, die leveren immers dubbele punten op. Knister is geschikt voor 1-12 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten. Leuk dobbelspel!

Afbeelding

Qwixx Characters is een uitbreiding van het dobbelspel Qwixx. Iedere speler krijgt aan het begin een personage met een speciale vaardigheid, waarmee je het dobbelgeluk een handje kunt helpen. Op Spiel 2017 zijn 2000 exemplaren van deze uitbreiding beschikbaar.

Wat’n Dat… is een heruitgave van een partyspel van Claude Weber uit 1996. Jij en jouw partner moeten met houten speelstukken begrippen uitbeelden die de andere spelers moeten raden. Volgens de uitgever bevat deze editie verbeterde regels voor drie spelers.

The Game: Face to Face van Steffen Benndorf en Reinhard Staupe is een tweepersoonsversie van het kaartspel The Game.

Meer informatie:


Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2017/10/16/nsv-op-spiel-2017/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - NSV op Spiel 2017  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Tags

Bordspeler.nl, Claude Weber, Heinz Wüppen, High Score, Knister, NSV, Nürnberger-Spielkarten-Verlag, Qwixx Characters, Reinhard Staupe, Spiel 2017, Steffen Benndorf, The Game: Face to Face, Wat’n Dat…, White Goblin Games, Würfel Bingo[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®