Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominatiesHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 16 okt 2017, 19:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Blue Orange komt met drie nieuwe releases naar Spiel 2017. Je kunt deze spellen voorbestellen op hun website, om ze uiterlijk zondagmorgen op te halen op Spiel. Je vindt Blue Orange in hal 3, stand M107.

AfbeeldingQueendomino is het zusterspel van de Spiel des Jahres winnaar Kingdomino. Je kunt dit spel niet alleen gebruiken als uitbreiding van Kingdomino (met zes spelers op een 5×5 speelveld, met vier spelers op een 7×7 speelveld), maar ook als zelfstandig speelbaar spel. Queendomino gebruikt hetzelfde selectiemechanisme voor de dominotegels en ook het aanleggen in jouw koninkrijkje is als vanouds. Nieuw is de introductie van een zevende gebiedsoort/kleur: de stad. Op een stadsveld vind je geen kronen, zodat je hiermee geen directe winstpunten kunt verdienen. Met de stadsvelden verdien je wel geld waarmee je gebouwen kunt bouwen. Elk gebouw heeft zijn eigen manier om je aan winstpunten te helpen. Queendomino is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. White Goblin Games komt met een Nederlandstalige editie, maar op een recente releaselijst voor de komende maanden was het spel niet opgenomen.

AfbeeldingPhotosynthesis is een nieuw bordspel met een prachtig uiterlijk. In dit spel planten de spelers hun driedimensionale bomen op het speelbord. Het spel is ontworpen door Hjalmar Hach en geïllustreerd door Sabrina Miramon. Elke ronde bestaat uit twee fases. In de eerste fase beweegt allereerst de zon naar het volgende deel van het speelbord. Daarna werpt elke boom zijn schaduw op andere bomen met hetzelfde of een kleiner formaat. De spelers krijgen lichtpunten voor hun bomen die niet in de schaduw staan. Afhankelijk van de grootte (1-3) van de boom krijg je 1-3 lichtpunten. Deze punten registreer je op het lichtspoor op jouw eigen tableau. Daarna volgt een actiefase, waarin de spelers om de beurt lichtpunten aan acties kunnen besteden en lichtpunten mogen bewaren voor een volgende ronde. In jouw beurt voer je zoveel acties uit als je wilt en kunt betalen, met de beperking dat je op hetzelfde veld maar één keer een actie kunt doen. Actiemogelijkheden: nieuwe bomen en/of zaad kopen; een zaadje planten; een zaadje of een boom laten groeien; een hoge boom inleveren voor een scorefiche van de juiste grondsoort. Aan het einde van het spel krijgen de spelers winstpunten voor hun scorefiches en voor ongebruikte lichtpunten.

Afbeelding

Photosynthesis is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten. Volgens distributeur Geronimo verschijnt van Photosynthesis ook een versie met Nederlandstalige spelregels. Een andere bron rept zelfs over een editie van de Goblins.

AfbeeldingPanic Mansion is de derde nieuwe titel. Dit spel is ontworpen door Asger Granerud & Daniel Skjold Pedersen en geïllustreerd door Etienne Hebinger. Het driedimensionale speelbord van dit behendigheidsspel toont een spookhuis met meerdere kamers en deuropeningen. Het is de bedoeling om als eerste vijf van de op kaartjes aangegeven opdrachten te vervullen. Daartoe moet je het spookhuis voorzichtig optillen en schudden, zodat de houten voorwerpen in de juiste kamers belanden.

Afbeelding

Panic Mansion is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van 20 minuten. Volgens distributeur Geronimo verschijnt van Panic Mansion ook een versie met Nederlandstalige spelregels.

Meer informatie:


Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2017/10/16/blue-or ... piel-2017/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 17 okt 2017, 09:02 
Standaard moderator
Avatar gebruiker

Berichten: 3856
Woonplaats: Geldrop/NL
Hmm, interessant stukje........ :o :thumbup:

_________________
All is fair in love, war and Carcassonne
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Blue Orange op Spiel 2017  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Asger Granerud, Blue Orange, Bordspeler.nl, Daniel Skjold Pedersen, Etienne Hebinger, Geronimo, Hjalmar Hach, Panic Mansion, Photosynthesis, Queendomino, Sabrina Miramon, Spiel 2017, White Goblin Games[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®