Alles over Spel 2018
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spel 2018Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 22 mei 2018, 19:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
De Belgische uitgever Sit Down! is deze maand van start gegaan met de spellenreeks Penny Papers Adventures. Dit zijn ‘roll & write’ dobbelspellen waarbij de spelers een mooie score op hun avonturenblaadjes proberen te verzamelen. De eerste drie titels zijn The Temple of Apikhabou, Skull Island en Valley of Wiraqocha. Deze titels beloven een avontuurlijke setting in de stijl van Indiana Jones. Het spelmateriaal bestaat uit drie zeszijdige dobbelstenen en een blok met avonturenblaadjes. Voor de benodigde potloden moet je zelf zorgen. De drie spellen zijn ontworpen door Henri Kermarrec en geïllustreerd door Géraud Soulié.

AfbeeldingIedere speler heeft zijn eigen avonturenblaadje. Bij The Temple of Apikhabou bevat jouw blad het silhouet van een tempel met dertig velden. Op zeven velden is een deur afgebeeld. De drie dobbelstenen bevatten de cijfers 1-5 en één speciaal symbool (een sleutel, een mummie of Penny Papers). Een van de spelers gooit de drie stenen. Wordt er geen symbool gegooid, dan moet iedere speler de gegooide cijfers gebruiken om een getal op een leeg veld te noteren. Je noteert de som van één, twee of drie stenen op jouw blad. Is de sleutel gegooid, dan moet je het getal op een deur noteren. Is Penny Papers gegooid, dan moet je een getal naar keuze (1-15) noteren. Is een mummie gegooid, tekent iedereen een mummie op het blad van een medespeler. Mummies maken velden waardeloos en zijn aan het einde strafpunten waard. Gelukkig kun je ze uitschakelen door er een ‘9’ naast te noteren. Het spel is voorbij wanneer alle velden zonder deur zijn gevuld. Dan krijg je één winstpunt voor elk veld in jouw langste ‘rij’ met direct opeenvolgende getallen, drie winstpunten per groep van drie gelijke getallen, twee winstpunten voor elke uitgeschakelde mummie en twee strafpunten voor elke actieve mummie.

AfbeeldingBij Skull Island noteer je één getal met de som van 1-3 dobbelstenen op een leeg eilandveld naast een getal of een boot. Je gaat op zoek naar schatten op een pirateneiland. Om een schatlocatie te ontdekken, moet je ernaast een kruis met vier dezelfde getallen noteren. Dit getal is tevens de waarde van de schat. Het bootsymbool laat je een boot tekenen, die dienst doet als joker bij de zoektocht naar naburige schatten. Penny doet haar bekende kunstje en het doodshoofd is hier het gevaar van dienst, dat je met een ‘9’ kunt neutraliseren om strafpunten te vermijden.

AfbeeldingBij Valley of Wiraqocha worden ook drie stenen gegooid, maar mag je het resultaat van elke steen één keer inzetten. Je vult dus 1-3 velden in, aangrenzend aan een gevuld veld (of aan het begin een startveld). Gooi je een Dakota Smith symbool, dan mag iedereen een gebouw tekenen (hut, standbeeld of mijn). Je mag elk gebouw één keer noteren. Penny is weer goed voor een getal naar keuze, de slang is het gevaar van deze vallei. De gebouwen zijn goed voor extra winstpunten wanneer ze naast de juiste velden staan. Door het vullen van velden met de juiste waardes en in de juiste configuratie doe je ontdekkingen, die veel winstpunten kunnen opleveren.

Deze Penny Papers spellen zijn geschikt voor één of meer spelers vanaf respectievelijk zeven, acht of negen jaar en hebben een speelduur van respectievelijk 15, 20 en 25 minuten. De spellen zijn voorzien van Nederlandstalige spelregels.

Meer informatie:


Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2018/05/22/drie-pe ... elspellen/


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Drie Penny Papers dobbelspellen  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Bordspeler.nl, Géraud Soulié, Henri Kermarrec, Penny Papers Adventures, Sit Down!, Skull Island, The Temple of Apikhabou, Valley of Wiraqocha[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO