Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
BoosterboxHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 19 aug 2018, 15:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Afbeelding De Duitse uitgever Mogel Verlag heeft het coöperatieve kaartspel Belratti uitgebracht. Dit spel is de winnaar van de Hippodice spelontwerpwedstrijd van 2018. Een museum is op zoek naar nieuwe schilderijen; de spelers moeten samen voorkomen dat de schilderijen van de vervalser Belratti in de collectie worden opgenomen. Een deel van de spelers vertegenwoordigt elke ronde de schilders en probeert schilderijen in het museum te krijgen. De andere spelers spelen de museumdirectie en beslissen welke schilderijen worden aangekocht. Hiertoe krijgt iedereen een rolkaart toegewezen. Deze rolkaarten rouleren elke ronde.

Afbeelding

De directeuren trekken elke ronde twee kunstkaarten van de stapel. Dit zijn de twee thema’s waarvoor ze schilderijen zoeken. De directeuren bepalen hoeveel kaarten de schilders mogen aanbieden (2-7). Vervolgens moeten alle schilders gezamenlijk deze hoeveelheid kaarten aanbieden. Zij bepalen zelf welke schilder welk aantal aanbiedt. De schilders mogen alleen hun eigen handkaarten zien en mogen niet over de afbeeldingen praten, alleen over de mate waarin de afbeelding bij de thema’s past (goed, middelmatig, slecht). Het is zaak dat de schilders goed onthouden welke kaarten ze voor welk thema aanbieden. De gekozen kaarten worden gedekt op tafel gelegd en aangevuld en geschud met vier kaarten van de stapel (de vervalsingen). De kaarten worden vervolgens omgedraaid, waarna de directie probeert te achterhalen welke kaarten door de schilders zijn aangeboden en wat de vervalsingen zijn. Daarna wijzen ze kaarten toe aan de thema’s en leggen ze de vier vermeende vervalsingen apart. Vervolgens wijst elke schilder aan welke kaart(en) hij heeft gespeeld. Elke aan het juiste thema gelegde kaart leggen de spelers op hun gezamenlijke scorestapel. Een onjuist thema levert niets op. Elke aan een thema gelegde vervalsing gaat naar de Belrattistapel. Met hulpkaarten kunnen de spelers zichzelf op verschillende manieren helpen. Gebruikte hulpkaarten krijgen ze pas terug wanneer ze een perfecte ronde spelen. Het spel is voorbij wanneer er zes of meer kaarten op de Belrattistapel liggen. De spelers winnen wanneer ze vijftien of meer punten hebben verdiend.

Belratti is een ontwerp van Michael Loth. Het spel is geschikt voor 3-7 spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van 20-45 minuten.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/08/19/belrat ... el-verlag/


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Belratti van Mogel Verlag  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Tags

Belratti, Bordspeler.nl, Hippodice, Michael Loth, Mogel Verlag[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO