Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.5 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: 2F-Spiele op Spiel 2018
BerichtGeplaatst: zo 19 aug 2018, 18:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
De Duitse uitgever 2F-Spiele presenteert vier spellen op Spiel 2018. Je vindt de groene speelplaats ook dit jaar in hal 3, het standnummer is L104.

Afbeelding In het economische bordspel Futuropia staat de vrije tijd centraal. De spelers moeten huizen ontwikkelen die volledig zelfvoorzienend en zo efficiënt mogelijk zijn. Ze moeten voldoende energie en voedsel genereren, zodat de bewoners zoveel mogelijk vrije tijd hebben. Je streeft ernaar om zo min mogelijk mensen aan het werk te houden. Dit spel draait om plannen en optimaliseren. Het spel heeft een solitaire variant, die niet alleen een optimalisatiepuzzel is, maar waarmee je tevens de mechanismen kunt verkennen voordat je medespelers laat aanschuiven. De regels bevatten meerdere varianten voor de set-up van het spel, wat volgens de uitgever voor nieuwe ervaringen en herspeelbaarheid zorgt.

Afbeelding

Futuropia is een ontwerp van Friedemann Friese. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ong. 90 minuten.

Afbeelding Het kaartspel Feiner Sand borduurt voort op het Fabelsysteem van Fabelsaft. Naast een stapel startkaarten krijgt iedere speler een voorgesorteerd ‘Fabeldeck’. Je bouwt zandkastelen met het materiaal in jouw deck. Het is blijkbaar de bedoeling om als eerste jouw materiaal uit te putten en daarmee de wedstrijd te winnen. Je kunt jezelf ook een handje helpen door ongewenst materiaal bij de concurrenten te storten. Het spel bevat ook een solitaire variant.

Feiner Sand is een ontwerp van Friedemann Friese. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Afbeelding Foppen is de bewerkte heruitgave van een kaartspel uit 1995. De speelkaarten worden aan het begin over de spelers verdeeld. Het is de bedoeling om jouw handkaarten als eerste kwijt te raken. De startspeler opent de eerste slag. De volgende spelers moeten kleur bekennen. Kun je dit niet, dan mag je een andere kaart spelen. De 1-kaarten zijn speciaal, deze gelden altijd als de gevraagde kleur. De speler van de hoogste kaart van de slag wordt de startspeler. De speler van de laagste kaart van de slag krijgt de fopsteen en moet de volgende slag overslaan. De ronde is voorbij zodra de eerste speler zijn handkaarten kwijt is. Deze speler krijgt tien punten wanneer hij de fopsteen niet bezit. De speler met de fopsteen krijgt altijd nul punten. De andere spelers krijgen de waarde van hun hand aan minpunten.

Foppen is een ontwerp van Friedemann Friese. Het spel is geschikt voor 4-8 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten.

Afbeelding Fatal is het vierde spel in de Fast Forward reeks. Ik heb nog weinig zicht op het spelverloop. Je begint met een hand van drie kaarten, dit is tevens jouw handlimiet. Je trekt elke beurt één kaart (van de trekstapel of van de afgelegde kaarten), waarna je één kaart moet afleggen. Het einde van een ronde wordt ingeluid wanneer er zes afgelegde kaarten op tafel liggen. Dan worden de punten geteld, komen er nieuwe kaarten bij en speel je verder. Het is blijkbaar de bedoeling om de juiste combinatie te verzamelen. In de loop van het spel komen er nieuwe regels bij.

Fatal is een ontwerp van Friedemann Friese. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 15 minuten. Bij White Goblin Games gaat dit spel Jackpot heten.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/08/19/2f-spi ... piel-2018/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 20 aug 2018, 09:54 
2. Keyflower (2012)

Berichten: 707
Woonplaats: Burcht (Antwerpen)
Als iemand van de Nederlandstalige uitgevers voor Spiel mee kan melden welke titels hiervan zij vertalen, kunnnen ze omzet wegkapen van stronghold games...

_________________
[img]https://www.bordspelmania.eu/images/bgg/Stefaan_Henderickx.png[/img]


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 20 aug 2018, 09:58 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 5892
Woonplaats: Leusden
stefaan schreef:
Als iemand van de Nederlandstalige uitgevers voor Spiel mee kan melden welke titels hiervan zij vertalen, kunnnen ze omzet wegkapen van stronghold games...


Ik had de informatie graag toegevoegd, maar de meest voor de hand liggende uitgever weigert mij te informeren. Mochten de Goblins meer dan Fatal in de pijpleiding hebben, laten ze dat vermoedelijk voor de beurs nog wel via Twitter weten (je zou toch haast verwachten dat de zandkasteeltjes er ook gaan komen).


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: di 21 aug 2018, 16:30 
10. Star Wars: Imperial Assault (2014)

Berichten: 707
Woonplaats: Burcht (Antwerpen)
Bedankt voor de reactie. Het kan natuurlijk zijn dat het vastleggen van de licenties nog moet gebeuren. We wachten af.

_________________
[img]https://www.bordspelmania.eu/images/bgg/Stefaan_Henderickx.png[/img]


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 21 aug 2018, 17:21 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 5892
Woonplaats: Leusden
stefaan schreef:
Bedankt voor de reactie. Het kan natuurlijk zijn dat het vastleggen van de licenties nog moet gebeuren. We wachten af.


Inderdaad. Ik heb nog geen flauw idee hoe interessant de nieuwe spellen inhoudelijk zijn. Kan zomaar zijn dat het niet interessant genoeg is voor de Nederlandse partner. En soms lukt het gewoon niet om een deal te sluiten die een acceptabele Nederlandse winkelprijs oplevert. En dan haakt een Nederlandse uitgever om een andere begrijpelijke reden af.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
5 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - 2F-Spiele op Spiel 2018  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

2F-Spiele, Bordspeler.nl, Fabelsaft, Fast Forward, Fata, Feiner Sand, Foppen, Friedemann Friese, Futuropia, Jackpot, Spiel 2018, White Goblin Games[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO