Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 28 aug 2018, 17:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
Afbeelding 999 Games meldt dat het abstracte denkspel The Climbers wordt uitgeleverd. Het speelveld van dit spel bestaat uit een berg van houten blokken met verschillende formaten en kleuren. Er zijn twee extra grote neutrale blokken en drieëndertig gekleurde blokken in drie formaten (met de volgende kleuren op de tegenoverliggende zijden: blauwgroen/paars, geel/rood en roze/neutraal). De twee neutrale blokken vormen de kern, die aan het begin door de spelers wordt omringd met gekleurde blokken. Het is de bedoeling om als eerste met jouw klimmer de top van het bouwwerk te bereiken. Als actieve speler voer je een of meer van de volgende fasen in de aangegeven volgorde uit. A) Jouw klimmer verplaatsen. Dit mag alleen orthogonaal naar blokken van jouw eigen of de neutrale kleur op hetzelfde of een hoger niveau. Met de ladders kun je hoogteverschillen groter dan één niveau overwinnen. Een ladder verdwijnt na gebruik uit het spel. B) Je kunt één onbezet blok verplaatsen en/of draaien, die je daarna netjes volgens de regels moet aansluiten op het bouwwerk. C) Jouw klimmer verplaatsen. D) Jouw blokkeerschijf op een vrij blok leggen. Dit blok is deze ronde geblokkeerd en mag niet worden verplaatst en/of beklommen c.q. gepasseerd. Aan het begin van jouw volgende beurt neem je jouw schijf uit het spel. Het spel eindigt wanneer geen van de klimmers in een ronde ten minste één niveau heeft geklommen. De hoogste klimmer wint het spel.

Afbeelding

The Climbers is een ontwerp van Holger Lanz met illustraties van Konstantin Vohwinkel. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 45 minuten. The Climbers is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8 & 9 jaar.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/08/28/999-ga ... ar-de-top/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - 999 Games klimt naar de top  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: nordschleife en 1 gast


Tags

999 Games, Bordspeler.nl, Holger Lanz, Konstantin Vohwinkel, The Climbers[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO