Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 28 aug 2018, 19:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
AfbeeldingDays of Wonder komt op Spiel 2018 met het worker placement legspel The River. Er is een centraal speelbord met zeven eilanden; dit zijn de actievelden. Op dit bord wordt de stapel en een open aanbod met terreintegels bewaard (woestijn, braakland, bos, weide, bergen en gemengd). De meeste terreintegels produceren grondstoffen en/of leveren opslagcapaciteit, de weides hebben speciale eigenschappen (extra grondstoffen, een bonusactie of punten bij de eindtelling). Er ligt ook een stapel en een open aanbod aan gebouwkaarten. Er is verder ruimte voor de grondstoffen hout, klei, steen en voedsel en voor bonusfiches. Iedere speler heeft een eigen bord met een rivier en velden waarop tegels en fiches worden gelegd, een boot en vijf pioniers. Iedere speler begint met één terreintegel en vier actieve pioniers in zijn boot.

Het spel wordt gespeeld in rondes, waarin de spelers om de beurt hun dingetje doen. Aan het begin van je beurt mag je drie willekeurige grondstoffen ruilen voor één voedsel. Daarna moet je één pionier uit jouw boot inzetten op een actieveld en de actie uitvoeren. Op sommige velden mag van elke kleur één pionier staan, op andere velden twee per speler en er zijn ook velden zonder beperkingen.

Afbeelding

Actiemogelijkheden: A) Neem een terreintegel en leg deze stroomopwaarts op het eerstvolgende vak van je rivierbord. B) Grondstoffen produceren. Bij hout, steen en klei neem je zoveel grondstoffen van de gekozen soort als het aantal zichtbare productiesymbolen op jouw rivierbord. Je moet ze kunnen opslaan in jouw pakhuizen. Bij voedsel krijg je er maar één; deze soort telt als joker. De voorraad grondstoffen is gelimiteerd. C) Een gebouw reserveren door een van de open gebouwkaarten dicht voor je neer te leggen. D) Een van de open of door jou gereserveerde gebouwkaarten bouwen. Daartoe betaal je de afgebeelde grondstoffen (met één korting voor een gereserveerde kaart). Schuif de gebouwkaart onder de rechterzijde van je rivierbord, waardoor de winstpunten geheim blijven. Neem daarna het eerstvolgende beschikbare bonusfiche en leg dit gedekt op je rivierbord. Het tweede bonusfiche activeert een vijfde pionier. Je kunt ook pioniers kwijtraken door bepaalde velden op jouw rivierbord te bedekken. E) Claim de startspelerfiguur. F) Verwissel twee terreintegels op je rivierbord. Dit beïnvloedt de eindscore. De ronde is voorbij wanneer iedereen zijn pioniers heeft ingezet.

Zodra een speler vijf bonusfiches op zijn rivierbord heeft liggen of zijn twaalfde terreintegel heeft gelegd, eindigt het spel na deze ronde. De spelers tellen de punten van hun bonusfiches en gebouwen. Daarbij komt nog meer: één punt per drie resterende grondstoffen, zes punten per kolom op jouw rivierbord waarin de drie terreintegels overeenkomen, twee punten per kolom waarin de bovenste twee tegels overeenkomen en punten voor jouw weides.

The River is een ontwerp van Sébastien Pauchon en Ismaël Perrin. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Op de website van Days of Wonder zijn ook Nederlandstalige spelregels beschikbaar. Dit betekent ongetwijfeld dat Asmodee NL het spel bij ons zal distribueren. Je vindt Days of Wonder op Spiel 2018 in hal 3, standnummer B107.

Eerder deze zomer verscheen bij Days of Wonder al Ticket to Ride: New York, die ook door Asmodee NL in Nederland wordt verspreid.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/08/28/the-ri ... of-wonder/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 29 aug 2018, 08:28 
Burgemeester
Avatar gebruiker

Berichten: 1223
Woonplaats: Etten-Leur
Normaal wordt ik erg enthousiast van Days of Wonder games.

Deze trekt me op de één of andere manier helemaal niet aan.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - The River van Days of Wonder  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ugur en 5 gasten


Tags

Asmodee, Bordspeler.nl, Days of Wonder, Ismaël Perrin, Spiel 2018, Sébastien Pauchon, The River[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO