Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Keep Exploring GamesHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Abacus op Spiel 2018
BerichtGeplaatst: zo 09 sep 2018, 19:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
De Duitse uitgever Abacus presenteert onder meer de volgende drie nieuwe spellen op Spiel 2018. Je vindt deze uitgever in hal 3, standnummer E114.

Bij het legspel City of Rome bouwt iedere speler met gebouwtegels aan zijn eigen Romeinse stad. Je begint met vijf munten, een bouwmeester en twee starttegels. De starttegels vormen het begin van jouw stad, die binnen een raster van 4 x 4 tegels moet blijven. Je draft aan het begin ook nog een tegel die je op de hand neemt. Midden op tafel ligt een stapeltje actietegels. Het spel duurt veertien rondes die elk uit drie fases bestaan. In de voorbereidingsfase wordt de actietegel gewisseld en één gebouwtegel van elke stapel getrokken en aangeboden. In de zetfase plaatst iedere speler zijn bouwmeester op een vrij veld van de actietegel. Elke actietegel bevat vijf velden: drie bouwbonussen en twee productiebonussen. In de actiefase komen de spelers in de volgorde van hun bouwmeesters aan de beurt. Je neemt één van de aangeboden tegels op de hand. Daarna mag je één bouwactie en één productieactie uitvoeren. De positie van jouw bouwmeester bepaalt hoeveel gratis actiepunten (de bovenbedoelde bonussen) je daarbij krijgt. Je kunt extra actiepunten kopen (bouwpunten voor twee munten, productiepunten voor één munt). Met de bouwactie mag je één van de tegels uit je hand bouwen voor de afgebeelde (1-3) bouwpunten. De nieuwe tegel moet horizontaal of verticaal grenzen aan een bestaande tegel. Je moet de eenmalige bonus van een openbaar gebouw meteen gebruiken. Deze zijn goed voor extra geld, invloed, gebouwtegels of winstpunten. Bouw je een gebouw met sterren erop, dan neem je het desbetreffende aantal invloedfiches. Om de productie op gang te brengen heb je twee productiepunten nodig. Vervolgens activeer je al jouw productiegebouwen (goed voor geld, bouwpunten of invloed).

Afbeelding

Nadat iedereen zijn acties heeft gedaan, eindigt de ronde. Is er deze ronde een invloedscoretegel uit de eerste stapel getrokken, dan gaat deze naar de speler met de meeste invloedfiches (die zijn fiches moet inleveren). Bij een gelijke stand blijft de scoretegel liggen tot de volgende invloedtelling. Na veertien rondes volgt een eindtelling voor gebouwen, geld (elke munt is één punt waard) en invloedfiches en -scoretegels. Dan krijg je punten voor een woonwijk met huizen met dezelfde waarde (2-4 per stuk), vermenigvuldigd met de hoeveelheid verschillende openbare gebouwkleuren naast deze wijk (max 4). Aquaducten leveren een progressief oplopende hoeveelheid punten op. Tempels zijn op verschillende manieren goed voor extra punten, wanneer je aan de desbetreffende voorwaarde voldoet.

City of Rome is een ontwerp van Matthew Dunstan en Brett J. Gilbert. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten.

Das Geheimnis von Eldorado is de vierde titel in de ‘pocket escape room’ serie van Martino Chiacchiera en Silvano Sorrentino. In dit coöperatieve puzzelspel word je via zestig speelkaarten met voorwerpen en raadsels ondergedompeld in de escape room beleving. Werk goed samen, los de puzzels op en ontdek op tijd de verborgen junglestad. Bij deze reeks wordt het spelmateriaal niet verbruikt of beschreven, waardoor je het spel na de oplossing aan een ander kunt doorgeven. Das Geheimnis von Eldorado is geschikt voor 1-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten. 999 Games komt met een Nederlandstalige editie.

Afbeelding

Het kennisspel Anno Domini van Urs Hostettler bestaat 20 jaar. Abacus viert dit met de nieuwe set Kuriositäten. Zoals gebruikelijk is het de bedoeling om gebeurtenissen in de juiste tijdvolgorde te rangschikken.

Afbeelding

Daarnaast verwacht ik de bij deze uitgever gebruikelijke extraatjes en mini-uitbreidingen, maar daarover later meer.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/09/09/abacus-op-spiel-2018/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Abacus op Spiel 2018  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bruno en 2 gasten


Tags

999 Games, Abacus Spiele, Anno Domini, Bordspeler.nl, Brett J. Gilbert, City of Rome, Das Geheimnis von Eldorado, Kuriositäten, Martino Chiacchiera, Matthew Dunstan, Silvano Sorrentino, Spiel 2018, Urs Hostettler[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO