Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 04 nov 2018, 14:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
De Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games komt komend weekend met drie nieuwe releases naar het Spellenspektakel. Naast het eerder aangekondigde bordspel Santa Maria en de uitbreiding American Kingdoms, wordt eind deze week de Nederlandstalige editie van Welcome To verwacht.

Afbeelding Welcome To speelt als een roll & write dobbelspel, waarbij je de resultaten op een scoreblaadje moet noteren, maar doet dit zonder dobbelstenen. Bij dit spel draai je kaarten (bouwvergunningen) om van drie verschillende stapels. Dit geeft elke ronde drie nieuwe combinaties van een huisnummer en een actie. Iedere speler kiest één van deze combinaties en markeert zijn keuze op zijn scoreblad. Je moet het huisnummer van de gekozen combinatie in één van de huizen van jouw drie straten invullen. Het gekozen huis mag nog geen huisnummer hebben en de nummering moet van links naar rechts oplopen. Je mag een huis tijdelijk overslaan, om er later een passend nummer in te vullen. Kun je niet invullen, dan streep je een veld met een geweigerde bouwvergunning af. Na het invullen mag je eventueel de gekozen actie uitvoeren (hekken tekenen om percelen te vormen; de waarde van een perceel verhogen; een boom afstrepen; een zwembad afstrepen; een uitzendbureau afstrepen en het huisnummer met 1 of 2 verhogen; met de bis-actie mag je hetzelfde huisnummer nogmaals invullen). Het spel is voorbij wanneer iemand alle huizen in zijn straten heeft gebouwd, drie geweigerde bouwvergunningen heeft of de drie openbare opdrachtkaartjes heeft vervuld. Je verzamelt punten via deze opdrachtkaartjes, zwembaden, bomen, complete percelen en uitzendbureaus. Je krijgt strafpunten voor geweigerde bouwvergunningen en bis-acties.

Afbeelding

Welcome To is een ontwerp van Benoit Turpin. Het spel is geschikt voor één of meer spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. Het regelboekje bevat een solitaire variant, een variant met opdrachtkaartjes voor gevorderden en een expertvariant waarbij je elke ronde uit drie bouwvergunningen op je hand twee kaartjes kiest voor het huisnummer en de actie en de derde kaart doorgeeft aan je buurman.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/11/04/welcom ... ederlands/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Welcome To in het Nederlands  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL, rober

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Tags

Bordspeler.nl, Jumping Turtle Games, Santa Maria American Kingdoms, SpSp 2018, Spellenspektakel 2018, Welcome to...[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO