Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 26 feb 2019, 20:00 
Nieuwsreporter
Avatar gebruiker

Berichten: 549
De Nederlandse uitgever Rebelz Games heeft vandaag een Kickstarter voor het kaartspel Rebelz GangWar gelanceerd. Deze Kickstarter loopt tot 29 maart 2019. Na een succesvolle campagne wordt het spel naar verwachting in augustus 2019 uitgeleverd.

AfbeeldingIedere speler heeft vier kleine bezitskaarten (jouw gang, huis, bedrijf en vervoermiddel), die je moet zien te verdedigen om in het spel te blijven. Tegelijkertijd is het de bedoeling om de bezitskaarten van de tegenstanders te vernietigen, de gangkaart als laatste. Dit doe je door ze aan te vallen met jouw speelkaarten. Met een rode aanvalskaart vernietig je een bijpassende bezitskaart, tenzij het beoogde slachtoffer zich verweert met een blauwe verdedigingskaart. Met actiekaarten kun je allerlei fratsen uithalen (speelkaarten stelen, trekken of ruilen, een bezitskaart repareren enzovoort). Ook acties kun je blokkeren met de juiste blauwe kaart. Ten slotte zijn er super attack kaarten. Hiermee kun je in één klap alle bezitskaarten van één soort vernietigen of een gang war activeren, waarbij in een grote schietpartij van alles en nog wat via kogelkaarten wordt gesloopt. Iedere speler heeft één super defend kaart waarmee hij zo’n aanval kan neutraliseren. Je begint het spel met zes handkaarten. Wanneer je aan de beurt bent, moet je één kaart trekken en één kaart spelen. Dit gaat door totdat er één gang is overgebleven. Deze speler wint het spel.

Afbeelding

Rebelz GangWar is geschikt voor 2-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 20 minuten. Ik heb de afgelopen weken mogen stoeien met een prototype. Dit is een vlot en simpel kaartspel met een hoog ‘take that’ gehalte. Het spel nodigt uit om je medespelers te overtuigen om op de buren te schieten. Wanneer dat vervolgens wraakgevoelens activeert, schieten ze elkaar lek en ontspring jij de dans. En toen werd je wakker….. Lekker ravotten, mazzel hebben bij het trekken van nieuwe kaarten en elkaar even het leven zuur maken. Als je daarvan houdt, ga je vast lol aan dit spel beleven. Ik ben zelf geen fan van eliminatiespellen, maar met zo’n korte speelduur is dit geen onoverkomelijke hobbel.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2019/02/26/rebelz ... ckstarter/


Omhoog
Offline Profiel   Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Rebelz GangWar Kickstarter  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nivatra en 3 gasten


Tags

Bordspeler.nl, Kickstarter, Rebelz Games, Rebelz GangWar[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO