Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Bijna lente, een zwerm vogels strijkt neer
https://www.bordspelmania.eu/nieuws-en-geruchten/topic25179.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ zo 17 maart 2019, 17:20 ]
Berichttitel:  Bijna lente, een zwerm vogels strijkt neer

Reeds enige tijd werd vol verwachting uitgekeken naar de Nederlandstalige versie van Wingspan. Vorige week bracht uitgever 999 Games dan eindelijk Wingspan uit voor onze thuismarkt.


In dit spel ben je als ornitholoog actief in een opvangcentrum. Daar wil je voor de verschillende vogelsoorten de beste levensomstandigheden voorzien.

Iedere speler heeft een spelbord met daarop de drie leefgebieden waarop vogelkaarten kunnen uitgespeeld worden. Deze leefgebieden bepalen de actiekeuzes voor deze ronde: voedsel pakken, eieren leggen of nieuwe vogelkaarten trekken. Door in je beurt een vogel te spelen, kan je de acties van het gekozen leefgebied uitvoeren. Voedsel krijg je door het resultaat van de dobbelsteenworp in een voeder-dobbeltoren. Eieren leg je bij reeds gelegde vogels en leveren -logischerwijze- nadien nieuwe vogelkaarten op. Extra vogelkaarten trek je van de openliggende kaarten of van de gesloten trekstapel. Naast vogels zitten er in de trekstapel ook bonuskaarten.Wingspan bevat 170 unieke vogelkaarten. Daarop de naam, afbeelding, eigenschappen en acties van de betreffende vogel. Door het aantal vogels in de leefgebieden uit te breiden, krijg je ook telkens meer combinaties en actiemogelijkheden.

Tussendoor scoor je punten naargelang je het rondedoel het best benadert. Op het eind van het spel leveren de divere eigenschappen en bonuskaarten punten op. Doel van het spel is na vier spelronden door middel van de beste combinatie van vogels de meeste punten te scoren. Voor wie wil is bevat Wingspan ook 'automakaarten' om het spel solo te spelen.

Wingspan is momenteel een echte hype. Zie ook de talrijke reacties van spelers in dit draadje op Bordspelmania.


  • auteur: Elizabeth Hargrave
  • illustraties: Ana Maria Martinez Jaramillo, Natalia Rojas, Beth Sobel
  • aantal spelers: 1 tot 5
  • uitgever: 999 Games (originele uitgever: Stonemaier Games)

website uitgever: 999 Games

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/