Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Nieuwe avonturen in de Dutch East Indies
https://www.bordspelmania.eu:443/nieuws-en-geruchten/topic25385.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ di 23 apr 2019, 23:47 ]
Berichttitel:  Nieuwe avonturen in de Dutch East Indies

Vanaf vandaag start op Kickstarter de funding voor de eerste uitbreiding van The Dutch East Indies: Adventures on the High Seas. Zowel basisspel als uitbreiding zijn ontworpen door Martin Looij en worden uitgegeven door Keep Exploring Games.Het basisspel The Dutch East Indies werd in 2017 succesvol gelanceerd via crowdfunding. Omwille van kostprijs werden toen enkele extra's niet weerhouden voor het basisspel. Auteur Martin Looij heeft nu zijn toenmalige ideeën verder uitgewerkt en tegelijk een aantal nieuwe spelmechanismen toegevoegd. Het resultaat, Adventures on the High Seas, bevat zes modulaire uitbreidingen. Als speler beslis je zelf hoe complex je het spel wil maken. Naar keuze kan je met één, een paar of met de zes modules spelen.

 • Forten.
  Voortaan blijken je specerijen zelfs niet meer veilig te zijn op je thuiseiland. Gelukkig krijg je nu een fort om je te verdedigen tegen spelers die je handelswaren willen stelen. Maar ook de piraten hebben steunpunten in de High Seas. Als je dapper genoeg bent kan jij deze gaan veroveren.
 • Nederzettingen.
  Deze module biedt extra opties om geld te besteden. Je kan ook investeren in het bouwen van nederzettingen op de eilanden. In deze nederzettingen worden handelswaren geproduceerd.
 • Schatten.
  Zoek de schatten en ontvang extra geld!
 • Events.
  Voordien kon je op de eilanden handelskaarten rapen. Maar nu kan je verrast worden door goede of minder goede gebeurtenissen. Een blikseminslag? De Kraken? Of toch een onverwachte hulp?
 • Koraalriffen.
  Varen op zee is nooit eenvoudig. Koraalriffen zijn zowel voor alle spelers als voor de piraten een extra risico. Rechtdoor varen of rondvaren? De snelste weg of de meest veilige?
 • Crew.
  Huur de eilandbewoners in en laat ze je schip verder uitbouwen. Helaas kunnen je helpers ook sneuvelen in gevechten.

Adventures on the High Seas is compatibel met zowel de standaard als de luxe editie van het basisspel. In eerste instantie zal de uitbreiding in het Nederlands en in het Engels uitgegeven worden.

Voor deze crowdfundingactie kunnen intekenaars kiezen voor uitbreiding met of zonder het basisspel (in uitvoering naar keuze). Daarnaast zijn ook extra onderdelen of zelfs combinaties met andere spellen van Keep Exploring Games mogelijk.

Meer informatie:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/