Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Jubileum Eddy Merckx
https://www.bordspelmania.eu/nieuws-en-geruchten/topic25685.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ wo 19 jun 2019, 00:10 ]
Berichttitel:  Jubileum Eddy Merckx

Deze week verjaarde wielerlegende Eddy Merckx. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van zijn eerste overwinning in de Tour de France is sinds kort is een heruitgave van het wielrenspel Eddy Merckx verkrijgbaar.Dit spel, dat begin jaren '70 werd uitgegeven, roept bij een aantal spelers zeker jeugdherinneringen op. Als ploegleider van een wielerteam stuur je -samen met de dobbelstenen- je renners aan. Je laat je renners “In het wiel springen”, demarreren of uit het peloton ontsnappen. In de bergen worden achterliggers opgehouden omdat er geen ruimte is om in te halen. Wie op kop ligt, krijgt meer tegenwind, waardoor de ontsnapping vertraagt. Winnaar is het team dat na drie ronden het meeste prijzengeld binnenhaalt.


afbeelding van heruitgave


afbeeldingen van het originele spel

  • uitgegeven door Gamesformotion
  • aantal spelers 2 - 4
  • vanaf 8 jaar
  • taal Engels-Nederlands-Frans


Auteur:  animal82 [ vr 13 sep 2019, 14:16 ]
Berichttitel:  Re: Jubileum Eddy Merckx

Weet iemand of dit spel de moeite is? Ik heb al Flamme Rouge en Leader 1.

Auteur:  dirk [ zo 15 sep 2019, 21:14 ]
Berichttitel:  Re: Jubileum Eddy Merckx

animal82 schreef:
Weet iemand of dit spel de moeite is? Ik heb al Flamme Rouge en Leader 1.

Ik heb dit vroeger als kind helemaal gek gespeeld :wink:
Maar eigenlijk is dit een vrij simpel racespel. Als ik me de regels nog goed herinner heb je per speler een team van drie renners die strijden op het (enige) parcours om de overwinning. Om je renners te bewegen moet je dobbelen dus er is wel vrij veel dobbelgeluk bij. In het begin starten je renners beurt om beurt nadien wordt er begonnen met de eerste en zo naar de laatste. Op sommige stukken kan je niet inhalen, in bochten zijn er minder velden aan de binnenkant maar kan je dan weer niet inhalen enz ...
Als ik me goed herinner heeft de eerste speler als die meer dan één veld voor ligt 'wind op kop' en moet hij zijn dobbelworp verlagen met 1.
Ook zijn er nog drinkbussen in het spel maar hoe dat weer juist werkte ben ik vergeten. Het had iets te maken met nog een keer extra gooien dacht ik.
Als je renner over de finish kwam kreeg je prijzengeld naargelang zijn positie, de speler met het meeste prijzengeld won.

Dat zal het zo ongeveer zijn dacht ik maar het zou natuurlijk kunnen dat er hier en daar nog wel iets mist, het is ondertussen meer dan 30 jaar geleden dat ik deze nog eens speelde :shock:

Volgens mij kan je deze niet vergelijken met de wielerspellen van nu. Tegenwoordig heb je meerdere parcoursen en is het ook minder geluksafhankelijk allemaal.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik aan dit spel zéér veel plezier heb beleeft ooit !!!!


Ik weet ook niet of er aan deze nieuwe uitgave zaken zijn gewijzigd, daarvoor zal je BGG moeten checken denk ik.

Auteur:  animal82 [ zo 15 sep 2019, 23:41 ]
Berichttitel:  Re: Jubileum Eddy Merckx

Ik bekijk het nog eens. Alvast heel erg bedankt voor je reactie!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/