Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.6 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 18:01 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 5078
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
Op zaterdag 24 augustus organiseerde White Goblin Games een dag voor zijn demonstrateurs in 2e Exloërmond.Na het onthaal werden de bezoekers verwelkomd door Johan Kuipers. Daarna keek Jonny de Vries terug op het voorbije jaar. Vervolgens gaf hij een uiteenzetting over de komende plannen van WGG.

Bij de voorbije spellenprijzen wist de uitgever diverse nominaties in de wacht te slepen. 'The Mind' werd genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs; voor de Gouden Ludo waren maar liefst drie spellen in de running: 'Queen Domino', 'Gaia Project' en 'Altiplano'.
Bij de Nederlandse Spellenprijs wist het bij veel-spelers gesmaakte 'Gaia Project' de nominatie voor expertspel ook te verzilveren als 'Expertspel van het jaar'. Het meest populaire spel uit de WGG-stal, blijkt -niet verrassend- het dobbelspel Qwixx te zijn.

Tevreden ziet WGG dat zijn naamsbekendheid en marktaandeel groeit. Door de recente versterking van het team zal de uitgever nog meer kunnen inzetten op een breder assortiment en een ruimere productdifferentiatie. De enorme groei van de uitgever vertaalt zich inmiddels ook in het aantal werknemers. De afdelingen Sales, Magazijn en Marketing zijn onlangs uitgebreid.

White Goblin Games bekijkt constant de diverse marktopportuniteiten en hoopt in het uitgebreide binnenlandse en internationale aanbod de goede keuzes te maken voor een gedifferentieerde spellenportfolio. Daarbij horen dikwijls moeilijke beslissingen om een spel wel of niet in de cataloog op te nemen. Bij de keuze speelt ook de overweging van het volgen van de uitbreidingen: in principe tracht WGG zoveel mogelijk voluit een spellenreeks met basisspel en uitbreidingen te volgen. Belangrijke bestaande en nieuwe internationale samenwerkingen zullen verder worden uitgebouwd.

Met 'de Gele Reeks' wordt een nieuwe serie van kinderspellen opgestart. Een herkenbaar kleurprincipe dat we ook terugzien bij Haba en de besprekingen in het magazine Spielbox (spielböxchen).
Claim is niet alleen op de thuismarkt een succes, maar breekt ook internationaal door.

De WGG-videoproducties: "Hoe speel je...?" door Siem, willen de drempel verlagen om spelers -die dikwijls niet zo houden van het lezen van spelregels- zo snel mogelijk te laten starten met spelen. In vrij korte tijd worden de basisspelregels uitgelegd, zodat spelers kort daarna aan de slag kunnen. Onduidelijke details kunnen de spelers nadien nog opzoeken in de spelregels.
Naast het magazine 'Heerlijk Spelen',met de huidige spelcatalogus, komt er ook regelmatig een vernieuwde 'Nieuwe Oogst', met een overzicht van de nieuwe WGG-uitgaves.

Ook dit najaar zal White Goblin Games aanwezig zijn op de belangrijke spellenbeurzen Spiel, Spellenspektakel en Spel. Door de verhuis van het Spellenspektakel naar Utrecht is er meer beursruimte beschikbaar.

Op Spiel 2018 was WGG present met zes nieuwigheden. Op Spiel 2019 zal de uitgever negen nieuwe spellen of uitbreidingen presenteren: Montana: Longhorns, Bali: Village of Tani, drie uitbreidingen voor de succesvolle Claimreeks: Claim Reinforcements: Magic, Claim Reinforcements: Mercenaries en Claim Reinforcements: Maps, de heruitgave van Hacienda, het familiespel Maya, het tweespelersspel Rat Attack en Ka Pai, een dobbelspel met symbolen.
Daarnaast komen er ook playmats voor Claim. Hacienda zal naast nieuwe vormgeving en andere aanpassingen, ook twee dubbelzijdige borden bevatten. Eén daarvan is speciaal voor twee spelers. Rat Attack is een vernieuwde uitgave van Rat Hot/Rattenscharf van Michael Schacht.

Tegen het einde van 2019 zal WGG bijna zestig nieuwe spellen en uitbreidingen uitgebracht hebben. Naast eerder genoemde spellen volgen hier nog enkele titels. Dobbelspellen: Railroad Ink, Quantum en Qwixx on Board. Kaartspellen: Narabi en The Mind Extreme. Partyspellen: Pictomania en Trapwords. Uitbreidingen voor Bang! en Bang! Het Dobbelspel. Verder ook nog drie spellen in de detective reeks Undo; het recente Rovers van de Noordzee, waarvan binnenkort nog een uitbreiding volgt en Crystal Palace (uit de stal van Feuerland). Ook het succesvolle Detective, uitgegeven door het Poolse Portal Games, krijgt een Nederlandse editie.
Waarschijnlijk volgt er niet direct een uitbreiding van Gaia Project. Uitbreidingen voor Terra Mystica zullen wel uitgebracht worden. Altiplano blijkt natuurlijk verkrijgbaar. Orléans en beide uitbreidingen, die de laatste tijd nog moeilijk te verkrijgen waren, zijn opnieuw beschikbaar. Er wordt volop gewerkt aan een heruitgave van Norenberc en ook werden er enkele 2020 nieuwigheden genoemd.Vervolgens werd de kennis van de aanwezigen getest. Showmasters Dennis en Elise brachten de bezoekers in een WGG-quiz over de Goblin-spellenwereld ludiek meer kennis bij. Helaas kon de eerste digitale selectieronde niet doorgaan. Door een technisch probleem en 'hacking' verscheen een scherm waarop vooral demonstrateur Simen prominent aanwezig was. Gelukkig was er een plan-B met papier en pen.
Naast diverse weetjes was het leuk om horen dat Orléans het lievelingsspel van Jonny is en Istanbul dat van Johan. Uiteindelijk streden de twintig finalisten in vier ploegen, met creatieve groepsnamen, voor de eervolle eindoverwinning.

Tussendoor konden de gasten door de magazijnhallen wandelen. En uiteraard werden de ze lekker onthaald met hapjes, drank, broodjes, kroket en beleg. Dan was het tijd om een aantal nieuwe spellen uit te proberen. Spelers die vonden dat ze al te lang werkloos hadden stilgezeten, namen met plezier plaats in aan de speeltafels. Anderen verkozen een gezellige babbel over spellen, vakantie en heerlijk zomerweer.Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 20:13 
4. Carcassonne (2000)
Avatar gebruiker

Berichten: 2553
Woonplaats: Nijmegen
leuk verslag en foto's!

_________________
~ Always look on the bright side of life ~


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 20:25 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1790
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
De foto bovenin links is alleen van de 20 beste spelers van de quiz, er waren nog veel meer mensen aanwezig die niet op de foto staan!

_________________
Everybody has the right to play...


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 22:20 
Completionist
Avatar gebruiker

Berichten: 1724
Woonplaats: Den Haag
Bridget schreef:
De foto bovenin links is alleen van de 20 beste spelers van de quiz, er waren nog veel meer mensen aanwezig die niet op de foto staan!
https://www.instagram.com/p/B1jsvx3oI5J/

_________________
Instagram @movetherobber
Benieuwd naar wat ik recent speelde?
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: di 27 aug 2019, 07:27 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 2222
Woonplaats: Deerlijk
Groepsfoto aangepast.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 27 aug 2019, 07:48 
Completionist
Avatar gebruiker

Berichten: 1724
Woonplaats: Den Haag
Piet schreef:
Groepsfoto aangepast.
En de finalisten naar de eeuwige digitale jachtvelden gestuurd Piet? Dat is toch zonde... ;)

_________________
Instagram @movetherobber
Benieuwd naar wat ik recent speelde?
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
6 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - WGG ontvangt demonstrateurs  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Tags

Bali: Village of Tani, Claim Reinforcements: Magic, Claim Reinforcements: Maps, Claim Reinforcements: Mercenaries, Crystal Palace, Detective, Hacienda, Ka Pai, Maya, Montana: Longhorns, Narabi, Norenberc, Orléans, Qwixx on Board, Rat Attack, Spiel 2019, Terra Mystica, The Mind Extreme, Trapwords, Undo, WGG, White Goblin Games, de Gele Reeks[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®