Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Art Collector: samenwerking tussen museum en spellenuitgever
https://www.bordspelmania.eu/nieuws-en-geruchten/topic26057.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ di 27 aug 2019, 22:41 ]
Berichttitel:  Art Collector: samenwerking tussen museum en spellenuitgever

Dit najaar, meer precies op 21 oktober, presenteren 999 Games en het Kröller-Müller Museum het nieuwe bordspel Art Collector. In Art Collector stap je in de voetsporen van Helene Kröller-Müller en maak je jacht op de beste kunstverzameling.


Het idee voor Art Collector is gebaseerd op Kröller-Müllers "Verzamelen als Helene" uit 2005. Dit online spel was onderdeel van een lespakket voor middelbare scholieren. Na bijna vijftien jaar was dit spel toe aan een update. Dit was de aanleiding om te bekijken of een bordspel tot de mogelijkheden behoorde. Het museum en 999 Games hebben vervolgens samen Art Collector ontwikkeld.

Art Collector is een toegankelijk kunstspel voor alle leeftijden. Het neemt je mee terug in de geschiedenis en wil kunst toegankelijk maken, op een onverwacht speelse manier. Tekenaar Erik Varekamp (bekend van o.a. VPRO Gids en HP De Tijd) verzorgde de illustraties. Art Collector (en het gelijknamige lespakket) zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSBfonds.Het Kröller-Müller Museum zet zich al jaren actief in om kunst in de kijker te plaatsen, binnen en buiten de museummuren. Art Collector past daarmee in de lijn van het Museumdobbelspel, dat families inspireren tot een frequenter museumbezoek en De Digitale Scheurkalender. Het Kröller-Müller Museum bevindt zich in Otterlo, midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het museum bezit de op één na grootste collectie met werken van Vincent Van Gogh.

website: Kröller-Müller Museum

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/